sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Sähkömagneettisten kenttien riskit herättivät Euroopan neuvoston!


Kännykkä taskussa ---> Radiation Research Trustin juliste - http://www.radiationresearch.org/

Siippa huuteli tietokoneen ääreen ja oikein arvasi: Olin jymy-vai onko se nykyään jytkyuutisesta todella iloisesti yllättynyt! Huh, vihdoinkin alkaa ihmisillä raksuttaa, miten suuri terveysriski nämä kännykät ja langaton teknologia yleensäkin voivat olla. Tutkimuksissa on jo paljon viitteitä siihen suuntaan ja se aletaan pikku hiljaa näköjään tajuta. Minusta ihan selviä todisteita haitoista on jo aivan riittämiin. Riittämiin, että asialle pitää tehdä jotain! Toivon, että ympäristömme sähkömagneettista saastemäärää vähennettäisiin huomattavasti ja kehitettäisiin turvallisempaa teknologiaa kuten valokuitukaapeliyhteyksiä.

Tässäpä se minua ihastuttanut uutinen tämän päivän Uusi Suomi-lehden nettisivuilta:


"Euroopan neuvoston komitea on päätynyt kovasanaiseen lausumaan koskien elektronisten laitteiden sähkömagneettista säteilyä.
Euroopan neuvosto vaatii, että sen jäsenmaiden tulisi kieltää kännyköiden ja langattomien verkkojen käyttö kaikissa kouluissa ja luokkahuoneissa.
Kännyköiden ja muiden elektroniikkalaitteiden säteilystä on väitelty paljon julkisuudessa. Vedenpitäviä todisteita säteilyn haitallisuudesta ei ole saatu. Euroopan neuvosto huomioi tämän, mutta sen mielestä asiassa pitää ottaa ennaltaehkäiseviä askelia. Jos pitäviä tieteellisiä todisteita jäädään odottamaan, vaikutukset voivat johtaa korkeisiin kustannuksiin terveydellisesti ja taloudellisesti.
Komitea huomauttaa, että näin on aiemmin käynyt esimerkiksi tupakan ja asbestin kohdalla.

Neuvoston mukaan kansalaisia pitäisi valistaa säteilyn mahdollisista vaaroista valistuskampanjoiden ja laitteisiin kiinnitettävien varoitustarrojen avulla."


And about same thing in English:

Mobile phones and computers with wireless internet connections pose a risk to human health and should be banned from schools, a powerful European body has ruled.
Ensimmäisenä kuvana oleva juliste viittaa mm seuraaviin tosiasioihin:

 "Ahkerilla kännykänkäyttäjillä sperma on huonolaatuista, siittiöiden liikkuvuus on huono ja DNA-vauriot ovat mahdollisia. Mielenkiintoista on, että siittiöiden liikkuvuuden on huomattu heikkenevän jo kännykän ollessa valmiustilassa." 

"Luonnossa tukiasemien lähellä on linnuilla havaittu myös hedelmättömyyttä ja kehitysvaurioita: 
http://www.livingplanet.be/emrbirds.htm
Yllättävää on se, että vaikutukset ovat kasautuvia, 5. sukupolvessa ei ehkä enää perillisiä nähdä.
Kts. Magras & Xenos (1997) tutkimuspaperi --> http://www.chronicexposure.org/nature.html

Lainaukset olivat tässä kuussa tietotekniikan tohtoriksi väittelevän tutkija Mikko Ahosen mainiosta bloggauksesta: 

mikkoahonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi

Ehkäpä niihin kännyköihin ei kannattaisi suhtautua turhan huolettomasti. Vieläkö tykkäät pitää kännykkää taskussasi?


Kännyköitten, tukiasemien ja mehiläiskadon mahdollisesta yhteydestä vielä pienoinen  linkkivinkki:

www.dailymail.co.uk
Researchers placed mobile phones in bee hives under controlled conditions and found the phone signals confused the bees who began to fly erratically before suddenly dying.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti