keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Terveyttä ja hyvinvointia!


Tervetuloa teille kaikille uusille lukijoilleni ja kiitos myös vanhoille tutuille, teille, jotka olette pysyneet matkallani mukana! Te kaikki lämmitätte mieltäni. Vaikka en ole ehtinyt juuri viime aikoina kovin tiheään bloggaamaan, niin olen huomannut ilokseni, että blogini kirjoituksia luetaan silti jatkuvasti runsaasti. Kiitokset teille kaikille osoittamastanne mielenkiinnosta !:)

 Aika tuntuu rientävän nopeasti, kerrottavaa olisi paljonkin, mutta viime aikoina on ollut niin paljon, paljon tekemistä. Nyt on joku buumi ollut menossa ja homeopatia-asiakkaita on tullut vain koko ajan lisää. Minähän en ilmoittele missään, vaan olen hoitanut alunperin lähinnä ystäviäni ja heidän ystäviään ja sitä rataa työni on jo laajentunut lukuisiin ihmisiin, joita en ennestään tunne. Viime kuussakin töitä oli jo niin paljon, etten esim silloin enempää olisi oikeastaan voinutkaan ottaa. Minulta on jonkin verran blogini kautta kyselty, miten hoitoihini pääsee. Toistaiseksi tykkään tehdä homeopaattisia hoitoja tähän kertomaani  tyyliin, joten en ainakaan tätä nykyä ole halunnut jakaa yhteystietojani täällä blogissani. Joskus tulevaisuudessa voin mahdollisesti miettiä asian uudelleen. Elämäntilanteet ym muuttuvat ja ratkaisut voivat sitä mukaa elää.

Homeopatia on todella tehokas ja syvällinen tapa hoitaa ja vahvistaa terveyttään. Sen avulla voidaan hoitaa lähes kaikkia mahdollisia terveysongelmia ja vahvistaa elimistön elinvoimaa. Kannattaa kuitenkin olla tarkka, millaista homeopatiaa valitsee ja onko valittu hoito tarkkaan ottaen aitoa homeopatiaa vai ei. Vain ihmisen kokonaisvaltaisesti huomioon ottava homeopaattinen hoito parantaa ja vahvistaa aidosti. Tarkoitus ei ole yrittää siloitella erinäisiä oireita pois (esim monilla erilaisilla ns homeopaattislla valmisteilla) vaan aidossa, alkuperäisessä homeopatiassa käytetään aina vain yhtä yksittäistä homeopaattista ainetta, joka sinä hetkenä ja siinä tilassa sopii parhaalla mahdollisella tavalla kokonaisuuteen. (Lisää aiheesta: Yksi aine vai yhdistelmälääke - mikä on aitoa homeopatiaa? )


Todellisessa homeopatiassa (= Samankaltainen parantaa samankaltaisen.) etsitään sitä kokonaistilaa, jossa ihminen on ja siten voidaan löytää tätä kokonaistilaa vastaava aine, joka antaa elimistölle sopivan impulssin tasapainottua ja alkaa parantaa itse itseään siinä järjestyksessä kuin kokonaistilanteen kannalta on suotuisinta. ( Lisää aiheesta: Pintapaikkailua vai kokonaisvaltaista parantamista)

 Homeopatiassa liikutaan energian tasolla ja häiriintynyttä energiakenttää, ihmisen elinvoimaa, pyritään tasapainottamaan. Kaikkien terveysongelmien ja sairauksien pohjalla ja taustasyynä on löydettävissä ihmisen elinvoiman häiriötila. Kaikissa todellisissa parantumisissa ihmisen elinvoima/ energeettinen tila tasapainottuu. Mikäli oireita vain tukahdutetaan, elinvoima voi heikentyä ja energeettinen tila menee vain entistä enemmän epätasapainoon. Vaikka oireet saataisiin näennäisesti kuriin, ihminen saattaa todellisuudessa vain tulla vakavammin sairaaksi ja se asiantila pongahtaa ennemmin tai myöhemmin jollain elimistön osa-alueella taas  esiin .Ja mitä enemmän on tukahdetuttu, sen syvemmälle ja kohti tärkeämpiä elimiä ja vakavampia  sairaudentiloja ihmisen tila alkaa vajota. Mutta kun elimistön energeettistä tilaa/ elinvoimaa sen sijaan tasapainotetaan ja vahvistetaan, niin vaikka jotkin oireet  jopa tilapäisesti voimistuisivatkin, ihminen todellisuudessa vahvistuu ja parantuu ja  siitä se sitten alkaa näkyä voinnissa niin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella. Kokonaisuus alkaa parantua, kun elinvoiman virtaus , ihmisen energeettinen tila alkaa tasapainottua.

 Mikäli havaitset, että sinulle ryhdytään määräilemään useampia eri ns homeopaattisia valmisteita ja purnukoita tyyliin: Tämä homeopaattinen lääke auttaa vatsakipuihisi, tämä hom.aine poistaa suoliston hiivaongelmaasi, tällä aineella saat iltaisin unen päästä kiinni ja tämä auttaa päänsärkyysi... niin tiedät, ettet ole tekemisissä aidon, alkuperäisen homeopatian kanssa. Jo homeopatian perustaja Hahnemann kielsi aikoinaan ehdottomasti useamman kuin yhden homeopaattisen aineen yhtäaikaisen käytön.:

"Parantamistaidon Organon § 273 : "Yhdessäkään parannettavassa tapauksessa ei sairasta hoidettaessa ole tarpeen - ja jo pelkästään siksi on kiellettyä - käyttää kerrallaan enempää kuin yhtä ainoata, yhdenkertaista lääkesubstanssia.On käsittämätöntä miten voisi olla pientäkään epäröinnin aihetta siitä, onko luonnonmukaisempaa ja järkevämpää määrätä sairauteen kerralla vain yksi yksittäinen, yhdenkertainen, hyvin tunnettu lääkeaine vai useamman erilaisen lääkeaineen sekoitus..."


 Jatkettaessa hoitoa jokaisen aineen käyttämisjakson (lyhemmän tai pidemmän ajan, niin kauan kuin tila ei ole muuttunut) jälkeen tarvitaan erikseen uusi haastattelu jatkoa ajatellen ja kokonaistilanteen kartoitus. Niinpä rutiininomainen tyyli: "Ota tätä aamuin ja tätä iltaisin ja tätä kolmatta pilleriä sitten aina joka maanantai",  on täysin vieras ajatus aidolle homeopaattiselle parantamiselle. Jo aikoinaan Hahneman arvosteli rankasti niitä, jotka käyttivät homeopaattisia aineita, mutta tekivät sen koululääketieteessä tutuksi tulleeseen tyyliin eli tiettyjä lääkkeitä aina tiettyihin vaivoihin yhtä aikaa ja hyvin rutiininomaiseen tyyliin. Koululääketieteelle on paikkansa ja aikansa, mutta koululääketieteen toimintaperiaatteita ei pidä sekoittaa homeopatiaan, niin että homeopatian puhtaat ja selkeät periaatteet vesitetään.


IHMINEN ON KOKONAISUUS ja kokonaisuutena häntä pitää hoidettavan. Kokonaisuutta vastaava homeopaattinen aine antaa ihmisen elimistölle impulssin tasapainottaa omaa energeettistä tilaansa, elinvoimaansa ja näin elimistö alkaa parantua ja vahvistua sen toiminnalle ihanteellisimmassa järjestyksessä. Siinä alkavat samalla parantua (tai joissain tapauksissa vähintään ainakin lievittyä)  päänsäryt, uniongelmat, hormonihäiriöt, ihottumat, hiivasyndroomat ym, kun ihmiselle annetaan aina sopivaan aikaan kulloistakin kokonaistilannetta vastaava YKSI HOMEOPAATTINEN AINE. (Myös elämäntavat on toki syytä tarkastaa, jotta ne tukevat ja auttavat eivätkä jarruta parantumista.)

 Joskus tuo yksi tietty, parhaiten täsmäävä aine voi vastata kokonaistilaa jopa lukuisia kuukausia tai sitten se voi vaihtua nopeastikin. C-potenssi vaikuttaa pidempään, joskus kuukauden tai useitakin kuukausia jonkun korkeamman  potenssin ollessa kyseessä, lm eli Q-potenssit taas ovat melkoisen  lempeitä toiminnaltaan ja niiden vaikutus hiipuu nopeammin ja niinpä niitä tarvitsee toistaa useammin ( kuin C-potensseja)   ravistuksen ja vedellä laimentamisen avulla potenssia  hieman muuntaen. Summa summarum: Jos haluatte todella parantua, tervehtyä ja vahvistua, useimmille ihmisille kokonaisvaltainen homeopaattinen hoito voi tuoda suurta apua ja elämän laadun nousua. Suosittelen lämpimästi! :)


Sitten erääseen toiseen minua ilahduttaneeseen seikkaan: Viime aikoina maailmalta on kuulunut uutisia, jotka osoittavat, että sähkömagneettisten kenttien riskeihin on alettu pikku hiljaa suhtautua entistä vakavammin. Italiasta kantautui lokakuussa tärkeä uutinen: Työntekijä sai korvauksen työkännykästä aiheutuneesta kasvaimesta! Tämä on selvästikin merkittävä ennakkotapaus EU:ssa. Se on jopa vahvistettu Italian korkeimmassa oikeudessa. 


Suomessakin  tapaus sai sentään jonkin verran julkisuutta. Tutkija Mikko Ahosta haastateltiin aiheen tiimoilta:http://www.iltalehti.fi/terveys/2012102416238066_tr.shtml

Myös iltasanomat nosti asian esiin:

Sain tutkija Ahoselta myös tietoa, että USA:ssa joukkokanteita mahdollisesti menee läpi lähikuukausina:

Ahoset ovat koonneet mainion infopaketin kännyköitten ja mobiililaitteitten turvallisuustietoisemmasta käytöstä ja riskien hallinnasta tällä alueella. Infopaketissa on otettu erityisesti huomioon lapsiperheet. Suosittelen tutustumaan ajatuksella ja soveltamaan käytäntöön turvallisempia kännyköitten ja mobiililaitteiden käyttötapoja! Näin voimme suojella sekä omaa että läheistemme terveyttä.

Myös tietokirjailija Erja Tammisen firman sivuilta löytyy valtavasti hyvää ja usein varsin  käytännönläheistäkin tietoa erilaisilta sähkömagneettisilta kentiltä, kännyköitten säteilyltä ja mobiililaitteiden kentiltä suojatumisen avuksi. Kannattaa tutustua huolella!

 http://www.sahkoailmassa.fi/artikkelit/koti-lasten-parhaaksi-panosta-sahkoymparistoon

Lumi on jo saapunut valaisemaan talvea, ainakin hetkeksi. Saa nähdä kauanko siihen menee, että pääsemme laskemaan mäkeä ja hiihtämään. Lapsetkin odottavat jo innolla talven iloja. Nyt olemme aloittaneet lintujen ruokinnan ja noita pikku lentelijöitä onkin mukava seurailla ikkunasta. Pojatkin viihtyvät usein pitkään tarkkailuasemissa ja haluavat muistaa aika ajoin lintuja yllätysherkuilla.

Leppoisaa ja tunnelmallista alkutalvea teille lukijani! Pidetään huolta toinen toisistamme itseämme unohtamatta! Kiitoksia upeista kuvateoksista Kuvia matkalta- blogin Annelle! ♥

10 kommenttia:

 1. Kiva taas kuulla sinusta! Ja Annen kuvat ovat aina upeita.Mukavaa marraskuuta Mustikkatyttö:)

  VastaaPoista
 2. Hei Yaelian! Ihanan nopeasti riensit moikkaamaan, tuntuipa kivalta!

  Annen kuvat ovat totta tosiaan mahtavia. Rakastan niitten tunnelmaa ja värimaailmaa.

  Kiitos ja hienoa marraskuuta sinullekin Yaelian! :)

  VastaaPoista
 3. Fantastisia kuvia!:DDD

  Hyvää marraskuun jatkoa sinulle, Mustikkatyttö.<333

  VastaaPoista
 4. Eikö olekin, kyllä Anne osaa!

  Kiitos ja mainiota marraskuuta sinullekin Aili-mummo! :) <333

  VastaaPoista
 5. Hei!

  Olen käynyt todella luotettavan oloisella homeopaatilla ahdistuksen takia. Hän määräilee minulle päivittäin eri tuotteita vähän kulloisenkin päivän olotilasta riippuen.

  Onko tämä juuri sinun mielestäsi väärä tapa hoitaa homeopatialla? Olen itse käsittänäyt, että näin etsitään sopivaa lääkettä...

  Olotilani ei ole kohentunut kahden viikon aikana, päinvastoin...

  VastaaPoista
 6. Moi, sinä kun oot käsittääkseni erikoistunut myös ruokavaliopuoleen, niin mitä mieltä olet, saako levottoman lapsen/nuoren käytöstä muuttumaan ruokavaliolla? Mitä suosittelet rauhattomuuteen/levottomuuteen/ärtyneisyyteen/uhmakkuuteen nuorelle, kookosöljyä, omega-3, maitohappobakteereita? Sokerin määrää vähemmäksi, mutta entä jauhot ja viljat yleensäkin? Ei eineksille ja ainakin tietyille lisäaineille, entä muuta? Yrttiteetä..? Koulussahan kuitenkin on tarjolla sitä, mitä on.

  Rauhoittaako shiatsu? Muita "poppaskonsteja" ;)?

  t. kte

  VastaaPoista
 7. Hei Anonyymi!

  Oikein hyvä ja tärkeä kysymys sinulla, kiitos!Pitkään jatkunut ahdistustila on sen kaltainen oire, että se kielii jostain kroonisemman puoleisesta tilasta. Yleensä tuollainen tila ei nyt ihan päivästä toiseen todellakaan pompi erilaiseksi tyyliin tänään arsenicum, huomenna phosporus, ylihuomenna cannabis indica ja sitten vaikkapa argentum nitricum. Ei, kyllä nuo tilat yleensä sentään kauemmin kestävät ja jokainen mielialamuutos ei tosiaankaan tarkoita, että homeopaattinen tila olisi vaihtunut. Saman tilan sisällä on tiettyjä pääjuttuja ja kussakin lääkeaineessa on oma punainen lankansa ja teemansa, jota tuo aine ilmentää kullakin ihmisellä omana yksilöllisenä ilmentymänään ja kombinaationaan.

  Taitavalla homeopaatilla tulee olla kyky hahmottaa suuria kokonaisuuksia ja sitä, miten kaikki liittyy kokonaiskuvaan. Jos tätä ei hallitse, hoitotyyli voi olla hyvin pomppivaa ja oikeaa, tilaan täsmäävää lääkettä ei ehkä löydykään.Homeopaatin ei tule tuijottaa yksittäisiä tunnetiloja ja mielialoja vaan kokonaiskuvaa, kaikkien oireitten muodostamaa kokonaisuutta ja sismpiä delusioneita (ns harhakuvia, ajatuksia, jotka tulevat mieleen , vaikka olosuhteet eivät antaisi rationaalista syytä)sekä tuntemuksia.

  ihailen erityisesti Rajan Sankaraa, maailmankuulua homeopaattia, hänen kyvystään nopeastikin tarvittaessa hamottaa pääkohdat, joitten yhdistelmä osoittaa , missä homeopaattisessa tilassa ihminen on.

  Seuraan itse työskentelyssäni tätä nykyä eniten Rajan Sankaran tapaa hahmottaa hoidettavan homeopaattinen tila. Olen oppinut hänen teoksistaan todella paljon ja tulikin mieleeni, että voisinkin seuraavaksi kirjoittaa bloggauksen juuri siitä, miten tietyistä pääasioista voi Sankaran mallia seuraten erottaa , mikä homeopaattinen tila asiakkalla on ja miten voi erottaa sen vaihtumisen.

  Tuo nykyinen saamasi ahdistuksen hoito jopa päivittäin vaihtuvinen hom.lääkkeineen ei kyllä minun korvaani kuulosta lainkaan lupaavalta. Toivottavasti tulet löytämään pian todellista apua tilanteeseesi.Tsemppiä ja halaukset minulta!

  VastaaPoista
 8. Tervehdys kte!

  Kiitos kysymästä!Toitkin jo itse monia hyviä juttuja esiin. Varmastikin esim omega-3-rasvahapot ovat mainio juttu rauhattomille lapsille ja jo niitten määrän lisääminen ravintoon on monille tuonut apua. Samoin juurikin turhien lisäaineiden ja raffinoitujen viljatuotteiden ja valkoisen sokerin karsiminen helpottaa usein selvästi tilannetta. Ja sitten tietty paljon vihreää ja vaikkapa marjoja ja muutenkin monipuolista terveellistä ruokaa eineksien, sipsien ja lisäainekarkkien tilalle. Joillakin piilevät (esim vilja-)yliherkkyydetkin voivat aiheuttaa huonoa oloa ja levottomuutta.

  Sinänsä ravinnon ulkopuolelta tekee mieli todeta, että kännyköitten ja (varsinkin langattomien) tietokoneiden ja pelikoneiden runsas käyttö aiheuttaa myös lapsille usein päänsärkyä, unihäiriöitä, levottomuutta ja jopa joillekin mielialaongelmia. Nykyään monet lapset myöskin liikkuvat ja leikkivät ihan liian vähän. On jopa todettu, että luonnossa ja metsässä liikkuminen ja oleskelu rauhoittaa lapsia aivan huomattavasti.

  Oi, tästähän olisi paljonkin kirjoittamista, mutta täytyy taas mennä tuonne esikoisen avuksi yhteen hommaan.Huutelee jo tuolta minua... Tästäkin aiheesta tekeekin mieleni tehdä tässä vielä joku kerta ihan oma postauksensa. Kiitos ja mukavaa illan jatkoa sinulle kte! Uskon, että tiedät itsekin paljon näistä asioista! :)

  Ps. Ja en malta olla (tietty, minut tuntien) mainitsematta, että homeopatialla on tullut mainiota tuloksia juuri lasten ja nuorten uhmakkuuus, levottomuus, ärtyvyys ym ongelmiin samoin kuin jopa ADHD- ja autisminkirjon erilaisiin ongelmiin.

  VastaaPoista
 9. Vakavaksi veti tämä postaus.. kaikki vaikuttaa kaikkeen. Onnea uuteen vuoteen, erikoisesti ihastelin näitä postauksen kauniita kuvia:)

  VastaaPoista
 10. Hei Mustis! Näinhän se juuri on. Terveyteemme ja hyvinvointiimme vaikuttavat todella monet seikat ja siksi on hyvä olla valppaana.

  On ihan kiinnostavaakin ottaa uusista asioista selvää (vaikka sanotaankin, että tieto lisää tuskaa, mutta toisaalta tieto suojaa ja voi osottautua jopa elintärkeäksi) ja sitten pyrkiä soveltamaan tietoa käytäntöön.

  Kun tekee asioille voitavansa ei sitten niin stressaakaan. Kaikkia haittoja ja riskejähän emme voi elämästämme poistaa, mutta paljon on kuitenkin tehtävissä ja sitten voi olla hyvillä mielin, kun on yrittänyt parhaansa esim suhteellisen terveellisen elinympäristön (mm vähemmän säteilevän) puolesta.

  Annen kuvat ovat tosiaan niin kauniita ja usein intensiivisen tunnelmallisiakin.

  Kiitos!Hienoa vuoden jatkoa sinullekin Mustis! :)

  VastaaPoista