perjantai 8. heinäkuuta 2011

Homeopatian todellisesta syvällisyydestäHomeopaattinen lääkeaine vaikuttaa suoraan ihmisen energiakenttään. Ihmisen elinvoima, energiakenttä on kerrallaan vain yhdessä tilassa. Niinpä tuohon tilaan resonoi kerrallaan parhaiten vain yksi, kokonaisuuteen täsmäävin aine.

Homeopatia aidommillaan ei ole mitään pikkupuuhastelua, jossa tyrkätään (yhdistelmä)pilleri maksan vahvistukseksi, (yhdistelmä)pilleri mielialaan ja vieläpä ehkä pilleri ihottumaankin. Sellainen ei ole klassista homeopatiaa, sellainen tyyli on ottanut mallia sen tyyppisestä koululääketieteestä, jossa ihmistä ei  hoideta kokonaisuutena, vaan milloin mitäkin rikkinäisenä nähtyä kohtaa kohennellaan ,oireita tukahdutetaan ja todellisesta parantumisesta ei ole tietoakaan.

 Jo Hahnemann näki alkuperäisen homeopatian vesittymisen riskin ja käytti varoittaen termiä "puolihomeopatia" tarkoittaen tyyliä, jolloin homeopaattisia aineita kyllä käytetään, muttei kuitenkaan homeopaattisia periaatteita ja paranemisen lainalaisuuksia kunnioittaen. Myöhemmin mm Kent, Vithoulkas ja klassisen koulukunnan saksalaiset homeopaattiopettajat (jotka ovat usein myös lääketieteen tohtoreita, mutta eivät ole antaneet sen sekoittaa näkemystään, vaan osaavat nähdä kirkkaan kokonaisuuden ) ovat pitäneet alkuperäisen (genuiinin) klassisen homeopatian lippua korkealla. He kaikki ovat antaneet vain yhden lääkeaineen kerrallan ihmisen parantamiseksi, aineen, joka vastaa sen hetkistä kokonaistilaa. Aineen, jonka he joskus löysivät nopeasti, joskus kovan puurtamisen tuloksena.

 Homeopatian suurille nimille yhteistä on ollut tinkimättömyys homeopatian lainalaisuuksien kunnioittamisessa ja valmius tehdä tarvittaessa kaikkensa. Heille rakkaus parantamiseen on aina mennyt yli taloudellisten voitonsaantimahdollisuuksien ja suosion. Heillä halu auttaa on ollut verissä.

Todellinen homeopatia on tietoa ja taitoa, jossa osataan nähdä ihminen kokonaisuutena ja ihmisen parantaminen tajutaan myös kokonaisuutena. Näin sen olen oppinut Hahnemannilta, näin sen ah, niin ihanalta Kentiltä, näin sen viisaalta Vithoulkaalta.

Homeopatia on kaunista, homeopatia on loogista... Homeopatia on taidetta, parantamisen runoutta!  Kuitenkaan se ei ole mystistä vaan selkeää ja virvoittavaa kuin raikkain lähdevesi. Homeopatia on ihmisen ymmärtämistä, ihmisen näkemistä, ihmisen olemuksen, syvimpien halujen, kipujen, harhaluulojen, pelkojen ja halujen  läpivalaisua. Homeopatiassa tulee löytää ihmisen elinvoiman värähtelytila. Vastaava aine, joka aiheuttaisi terveelle tuon tilan, parantaa tuossa tilassa olevan. Samanlainen parantaa samanlaisen!

Homeopaattisen lääkeaineen aiheuttamat muutokset ihmisen energiakentässä panevat liikkeelle muutoksia myös solutasolla. Näin ihmisen terveydentila lähtee parantumaan. Joskus jopa hämmästyttävän nopeasti.

Vaaditaan tietoa, taitoa ja oikeaa asennetta, että oikea aine voisi löytyä. Vaaditaan nöyryyttä, vaaditaan rohkeutta, kun hoidetaan homeopaattisesti. Usein tarvitaan myös kärsivällisyyttä, sekä homeopaatilta että hoidettavalta. J. T. Kent on lausunut osuvasti: Parasta homeopatiaa saavat ne, jotka ansaitsevat sitä.

 Kent halusi ilmeisesti tuoda esille sitä tosiasiaa, että tarvitaan usein älyä, pitkäjänteisyyttä ja kykyä ymmärtää suuria kokonaisuuksia, jotta voi yleensä erottaa, mikä on viisasta ja mikä tyhmää, mikä tekee ihmiselle oikeasti hyvää.  Jotkut taas ehkä eivät mieti niin kovin pitkälle, mutta onnistuvat intuitiivisesti löytämään hyvää.

Kun on kerran tajunnut nämä asiat, ei niitä enää koskaan voi unohtaa. Toivoo vain, että kunpa muutkin nämä huomaisivat, näkisivät...maailma on niin ihmeellinen, kun katsoo pinnan alle tai avaruuksiin...Kun katsoo ja alkaa ymmärtää... On vielä runsaasti, niin äärettömästi mitä oppia, mutta voimme löytää jo nyt paljon. Tiedän varmasti olevan näin: Se miten vahva elinvoimamme, energiakenttämme on,  määrää terveytemme ja vaikuttaa suoraan oloomme.

Energiakenttäämme voimme vaikuttaa suoraan erityisesti täsmäävällä homeopaattisella aineella, joka antaa sykäyksen värähtelykentällemme vahvistua ja tasapainottua. E= massa kertaa valonnopeuden neliö. Kaikki on energiaa. Materia on vain energian yksi ilmenemismuoto.

Ravintomme laatu, ympäristömme sähkömagneettiset kentät, ihmissuhteittemme lämpö tai kylmyys... kaikki vaikuttaa meihin, voimistaen tai heikentäen elinvoimaamme.

Etsimmepä mitä tahansa, etsikäämme aina vain parasta! Etsikäämme oikeutta ja totuutta, kaikesta! Joka ei etsi, ei voi löytää. Joka ei koputa, sille ei avata. Minua viisaammat ovat näin sanoneet. Ja se on niin totta, kaikessa.

Suloisia suven päiviä! Nautitaan lämmöstä ja luonnon ihmeistä! :)Kiitokset taiteesta Kuvia matkalta-blogin ihanaiselle Annelle! :)

6 kommenttia:

 1. Kiitos kauniista kirjoituksesta :)
  Pitää tutustua mukavan tuntuiseen blogiisi paremmin kunhan malttaa tietokoneella enempi oleskella.

  VastaaPoista
 2. Ilahduttavaa kuulla, että tykkäsit Teija! Oli myös mukavaa löytää kiintoisa ja elämäniloinen blogisi! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos taas todella hyvästä kirjoituksesta:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vain itsellesi, tuntuu mukavalta, kun jaksat lukea kirjoituksiani! Sinun omat blogisi ovat minulle ehtymätön inspiraation lähde! :)

  VastaaPoista
 5. tämä oli tosi mielenkiintoinen teksti! nyt tiedän homeopatiasta paljon enemmän.. mullahan oli vain se yksi blogiteksti homeopatiasta (niinkuin huomasit, kiitos kommentista) ja tää aihe on kiinnostanut jo jonkin aikaa. netistä en oo vaan niin kauheesti tietoa aiheestä löytänyt tähänmennessä

  VastaaPoista
 6. Tuntuupa hyvältä kuulla, että kiinnosti!Tulen kyllä jatkossakin kirjoittamaan paljon homeopatiasta. Rakastan sitä! :)

  VastaaPoista