tiistai 18. lokakuuta 2011

Eläimet, kasvit ja ihmiset säteilytason muutosten kourissa


Kuinka moni ionisoimattomasta säteilystä, esim kännyköistä ja wlanista, oireileva onkaan saanut kuulla olevansa luulosairas turhasta hihhuloitsija! Kun epidemiologista näyttöä on alkanut virrata... kun tutkimukset ovat alkaneet osoittaa kännykkä- ym. mastojen lähettyvillä ihmisillä olevan enemmän monia vaivoja ja sairauksia, (mm unettomuutta, päänsärkyä, sydämen rytmihäiriöitä, pahoinvointia, hermostollisia oireita ja keskittymishäiriöitä...) mitä on väitetty?

Usein on alettu puhua placebotyylisestä (tahi oikeastaan nosobo) vaikutuksesta. Ihmiset muka jännittäisivät mastoja ja oireilisivat siksi. Kuinka hutera ja tarkoitushakuinen väite! Monethan ovat oireilleet mastojen katveessa asuessaan jo kauan ennen kuin ovat kiinnittäneet mastoihin mitään erityistä huomiota. Monet ovat oireilleet jo ennen kuin aiheesta on tultu tekemään mitään tieteellisiä tutkimuksia alueelle.

Rankimmin mastojen säteilylle altistuvilla alueilla monet syöpätyypit (esim leukemia, rintasyöpä ja lymfooma) ovat myös verrakkoalueisiin nähden selkeästi yleisempiä. Psykosomaattistako... tuskinpa!

Tietenkin kännykkäteollisuudelle uskolliset tutkijat ja lobbarit ovat kaikista näytöistä huolimatta jatkuvasti syytäneet täysillä omaa propagandaansa. Nyt tämän kaltainen toiminta alkaa vaikeutua, tulee ainakin haasteellisemmaksi. Julkisuuteen alkaa nimittäin nousta esiin yhä enemmän tutkimuksia siitä, miten ympäristömme muuttunut sähkömagneettinen säteilytaso vaikuttaa ihmisen lisäksi myös eläimiin ja kasveihin.


TÄSSÄ JOITAIN ESIMERKKEJÄ SÄTEILYTASON NOUSUN VAIKUTUKSISTA:

-Linnut suunnistavat maapallon magneettikentän mukaan. Lintujen suunnistuskyky kärsii sähkömagneettisten kenttien luonnottomasta, massiivisesta muutoksesta. Ne eivät löydä enää perille kuten ennen. (Beason&Nichols 1984)

-Mehiläiset kärsivät ionisoimattoman säteilyn kasvusta. Mobiiliteknologia muuttaa mehiläisten välistä viestintää. (Favre (2010) On havaittu myös, että mehiläispesän vieressä oleva DECT-tukiasema sotkee mehiläisten suunnistusvaiston ja monet jäävät palaamatta. (Harst, Kuhn&Stever 2006). Eipä ihme, että ympäri maailmaa ollaan huolissaan mehiläiskadosta!

-Puut saavat tutkimusten mukaan monenlaisia vaurioita altistuttuaan radiotaajuiselle pulssimaiselle säteilylle.
( http:// livingplanet.be/emrplants.htm)

-Balmori ja Everaert ovat havainneet tutkimuksissaan mm haikaroitten selviä hedelmällisyysvaurioita tukiasemien lähellä.SÄHKÖMAGNEETTISTEN KENTTIEN HAITALLISIA VAIKUTUSMEKANISMEJA MONIEN TUTKIMUSTEN MUKAAN OVAT MM:

" a) kalsiumin vuotaminen soluista (Bawin et. al 1975, Dutta et. al. 1989, Goldsworthy 2007)

   b) veriaivoesteen pettäminen (Gautier 2003, Leszcynski et al, 2002, salford et al. 2003)

   c) hapen reaktiivisten yhdisteiden (ROS) aiheuttamat DNA-vauriot ja muut haitalliset vaikutukset
       (Friedman et al. 2008, Philips et al. 2009, Yurekli et al. 2006)
   
   d) stressiproteiinien muodostuminen ja vaikutukset immuniteettiin
       (Belyaev et al. 2008, French et al. 2001, De Pomerai et al. 2003)

    e) vaikutukset käpyrauhasen melatoniinin ja serotoniinin tuotantoon
       (Henshaw&Reiter  2005, Persinger 1987)"

(Lainaus tutkija Mikko Ahoselta)

Erittäin kiinnostavaa on, että kohdat a-d liittyvät ihmisten ohella myös eläimiin, hyönteisiin tai kasveihin!Suosittelen todella tutustumaan tutkija, FT Mikko Ahosen esitykseen siitä, miten ihmisen rakentamat teknologiat vaikuttavat kasveihin ja eläimiin! Toin jo joitain pointteja esiin tässä bloggauksessani, mutta tuo mainio esitys on kokonaisuudessaan luettavissa Ahosen blogista, johon tässä linkki, olkaa hyvät:

Ps. Esityksessä on linkkejä myös useisiin kiinnostaviin videoihin aiheesta!

http://mikkoahonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86024-sahkomagneettiset-kentat-luonnossa-miten-ihminen-vaikuttaa-maapallon-tasapainoon

Ja kas: Mikolta löytyi taas maapallomme säteilytilaa niin osuvasti kuvaava kommentti, että en malttanut olla tuomatta vielä sitäkin tänne esille :


"Niin, erityisesti varpuset ja haikarat ovat vähentyneet taajamissa. Tässä yhteydessä on selkeää näyttöä matkapuhelintukiasemien haitallisesta vaikutuksesta, esim:
Se on todellakin IHME, että linnut enää löytävät takaisin muuttomatkoiltaan. Kirjekyyhkyjä ei enää voi käyttää, niiden suunnistusta häiritsevät suuresti tukiasemat ja radiomastot. Puhumattakaan H*A*A*R*Pista ja vastaavista ionosfäärinkuumentimista (jotka sivutuotteena saavat aikaan matalataajuisia ELF-kenttiä ja sotkevat pahimmillaan maan magneettikentän linjat). Lintuyhdistykset raportoivat, että linnuilla on ennennäkemättömän paljon sairauksia. Minusta se ei ole yllättävää, immuniteetti heikkenee linnuilla korkealla (vahvassa säteilykuormituksessa) lentäessä.
Nyt on tulossa 4G ja taas satoja (vai tuhansia) tukiasemia/lisäantenneja ympäri Suomen. Kuinka kauan luonto kestää? Kuinka kauan ihmisten suurella enemmistöllä kestää tajuta asiat? Vai haluavatko ihmiset vain yhä nopeamman langattoman yhteyden, vaikka terveys menisi ja luonto ympäriltä katoaisi?"

 Niinpä! Eikö ihmisten ja eläinten terveys ole langattomia yhteyksiä  ja teknologian nopeaa (näköjään melkoisen hallitsematonta) edistystä tärkeämpää! Vai rahako se taas ratkaisee...olisihan toki toisaalta kehitelty jo esim turvallisempia valokaapeliratkaisujakin. Joku roti arvojärjestyksiin, kiitos!

Upeita syksyn päiviä kaikille! Ollaan valppaina ympäristömme suhteen! :)Ps. Kiitokset eläinkuvista Viltsulle! :)

6 kommenttia:

 1. Täällä on kyllä aina mielenkiintoisia juttuja, kiitos!

  Mitä mieltä olet magneeteista kivun lievityksessä? Siis magneettikoruista ja -napeista, joita voi kiinnittää vaatteisiin lähelle oireilevaa aluetta. Olen itse saanut huomattavasti apua nk. pms-magneetista eikä se tunnu olevan plaseboa; tiedän kokemuksesta, että joku "huuhaana" pidetty auttaa, joku ei. En siis usko kaikkeen mahd. apuun sokeasti, mutta uskon kuitenkin, että joskus voi saada apua hieman yllättävälläkin tavalla.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jenni,olipa mukava lukea positiivista palautettasi!

  Varmasti magneeteilla on ihmiseen oma vaikutuksensa tuollaisissakin muodoissa ja noin käytettyinä.Muodostaahan magneettikin oman kenttänsä. Eri asia on sitten, miten se vaikuttaa ihmisiin ja vaikuttaako eri tavoin eri ihmisiin ja onko myös mahdollisia haittavaikutuksia jne.

  Täytyy tunnustaa, että tuohon asiaan en ole oikeastaan niin perehtynyt, että voisin ottaa kunnolla kantaa asiaan ainakaan tällä erää. Mutta voi olla, että palaan joskus vielä aiheeseen. Sinänsä hyvä kysymys! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos pikaisesta vastauksesta! Minäkään en suoraan sanottuna tiedä kauheasti aihealueesta, mutta päätin ottaa riskin ja kokeilla; juttelin vyöhyketerapeutin kanssa ja hänkin oli sitä mieltä, että tuskin magneetti ainakaan vaaraksi on tai siitä on enemmän haittaa kuin särkylääkevuorista, joita jouduin ennen ahmimaan.

  Olen nähnyt magneettikoruja myynnissä esim. Hakaniemen Ympyrätalon apteekissa, jossa on myös erillinen homeopatinen puoli. Tiedän yhden ihmisen, joka yritti lievittää raskauspahoinvointia magneetilla, siihen se ei tepsinyt ainakaan hänellä.

  VastaaPoista
 4. Juu, minäkin muuten aika kauan sitten opiskelin myös vyöhyketerapiaa ja silloin siellä neuvottiin laittelemaan myös tiettyihin pisteisiin tarpeen vaatiessa magneetteja.

  Asiaa ei mielestäni käsitelty kuitenkaan silloin tarpeeksi syvällisesti ja perin pohjin, joten on ollut tarkoitus paneutua tuohonkin magneettiasiaan vielä joskus perusteellisemmin.

  Sinänsä olen jo vuosikaudet keskittynyt oppimaan aina vain lisää klassisesta homeopatiasta, jonka teho ja toiminta on saanut minut todella innostuneeksi ja vakuuttuneeksi.

  Tavallaan koen, että klassinen homeopatia toimii niin kokonaisvaltaisesti ja hyvin (mikäli tietenkin homeopaatti hallitsee työnsä kunnolla), että kun sen yhdistää vieläpä terveelliseen ravitsemukseen ja muihin hyviin elämäntapoihin,niin todella laaja kenttä eri terveysongelmia on ratkaistavissa tai vähintään on odotettavissa merkittävää helpotusta. Ja haluan koko ajan vain kehittyä entisestäänkin klassisena homeopaattina, joten hoidan jatkuvasti sen avulla ja luen jatkuvasti alan kirjallisuutta.

  Niinpä en oikein ehdi (enkä tunne tällä hetkellä tarvettakaan)paneutua moniin muihin mahdollisiin auttaviin hoitosuuntauksiin niin perusteellisesti.

  Hienoa, että olet saanut apua ja päässyt eroon särkylääkevuorista! :)

  VastaaPoista
 5. Joo, en olettanutkaan, että ryhtyisit ainakaan minun kysymykseni takia paneutumaan magneettiasioihin. :)

  Minä olen jo vuosia hoidattanut itseäni vyöhyketerapialla ja homeopatialla. Se alkoi vyöhyketerapialla, sitten pääpaino oli ehkä homeopatiassa (minulla oli rakennelääkeaine) mutta homeopatia teki itsensä tarpeettomaksi.:) En käytä homeopatiaa kuin silloin tällöin esim. flunssan hoitoon - eikä kunnon flunssaakaan ole vuosiin ollut. Vyöhyterapiassa haluan käydä jo siksi,että se on niin rentouttavaa. Lisäksi minulla on aina enemmän tai vähemmän niska jumissa, jos ei päätetyöskentelystä niin sitten savimaan kaivuusta eikä mikään auta siihen mielestäni yhtä hyvin kuin vyöhyketerapia.

  Oikeastaan hoidot ovat auttaneet kaikkeen muuhun, mutta tuo em. ongelmaan vain tuo magneetti.

  VastaaPoista
 6. Niin aatelinkin Jenni! :) Tulipahan vain tavallaan vähän kuin itsellenikin ääneen pohdiskeltua, että miksiköhän tuohon magneettihommaan perehtyminen tarkemmin on minulta jäänyt...

  Vyöhyketerapiakin on varmasti monin tavoin toimiva juttu ja tosiaan auttanut monia. Ja niin, tosi jännä juttu, että tuo magneetti auttaa noin hyvin tuohon ongelmaasi.

  Tavallaan itse olen tottunut homeopaattina toimiessani ajattelemaan, että niin kauan kuin ihmisellä on jotain terveydentilassaan ongelmana, klassisen homeopatian avulla tuo ihmisen kokonaistila on löydettävissä ja näin ollen se kokonaistilaan sopiva täsmäävä homeopaattinen ainekin, joka onnistuu sitten yleensä tasapainottamaan ja voimistamaan ihmisen elinvoimaa niin , että paranemista tapahtuu niin pitkälle kuin mahdollista.Joskus tila voi jäädä esim siihen pisteeseen, että vaikkapa jonkin verran ihottumaa jää esiintymään.(elinvoiman taso riittää sinne asti.) Jos se tila sitten tukahdutettaisiin esim kortisonilla (tai hoidettaisiin pinnallisen tyylin homeopaattisilla lääkevalinnoilla), sairaudentila ei oikeasti syvällisesti ottaen parantuisi vaan oireilu menisi vain tärkeämpiin elimiin ja elinvoima päinvastoin heikkenisi.

  Parantuminen on elinvoiman ja ihmisen energiakentän vahvistumista ja tasapainottumista ja sairaudentilan eteneminen taas on elinvoiman häiriötilan lisääntymistä ja elinvoiman heikkenemistä. Niinpä pelkästään tiettyjen oireiden voimakkuudesta ei voi suoraan katsoa todellista parantumista.

  Kun se ihmisen kokonaistilaan täsmäävä oikea aine löytyy, niin ihmisen elinvoima (energeettinen tila) alkaa tasapainottua ja elimistö alkaa parantaa itse itseään siinä järjestyksessä, mikä on kokonaisuudelle edullisinta. Näin olen havainnut tapahtuvankin.

  Homeopaattisissa hoidoissa on tietenkin haasteellista se, että homeopaatin pitää löytää aina kulloiseenkin vallitsevaan tilaan juuri oikea, täsmäävä aine. Joillekin tämä on sitten mitä ilmeisemmin turhan haasteellista ja nämä homeopaatit vetävät mutkat suoriksi ja pyrkivät hoitamaan erikseen eri elimiä tai osa-alueita ihmisistä kuten koululääketieteessä tehdään.Silloin he saattavat antaa esim eri päivinä vuorotellen eri aineita tietyn kaavan mukaan tai jopa yhdistelmälääkkeitä, joissa on monta hom.ainetta.

  Klassisen homeopaattisen näkemyksen mukaanhan (jo Hahnemannista lähtien)ihminen on kuitenkin kerrallaan vain yhdessä elinvoiman häiriötilassa, jota vastaa parhaiten kerrallaan se yksi täsmäävin aine. Usein, jos ihmiset sanovat, että homeopatia ei toimi, asianlaita on niin, että homeopaatti ei ole ilmeisesti osannut valita oikeaa, täsmäävää ainetta. On toki pieni määrä ihmisiä, joille homeopatia ei oikein sovi (se olisi pitkä juttu), mutta suurimmalle osalla se toimii hyvin kunhan vain homeopaatti osaa oikeasti etsiä sen tilaan täsmäävän aineen.

  Tälläisiä mietteitä poiki tällä kertaa kommentistasi. :)

  VastaaPoista