sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Adya Clarity - varoituksen paikka!


Tuote nimeltä Adya Clarity on tehnyt näyttävän sisääntulon terveydestään kiinnostuneiden ihmisten keittiöihin. Monet ovat ihan aiheellisesti harmissaan hanavetensä sisältämistä raskasmetalli- ym epäpuhtausjäämistä. Adya Clarityn pääkäyttötarkoituksena on mainostettu veden puhdistamista ja totta onkin, että seos vetää puoleensa veden epäpuhtauksia. Se ei kuitenkaan tee tuotetta turvalliseksi.

 Adya Claritya on mainostettu myös sisäiseen käyttöön sopivaksi ("super shots") juomaksi, joka hurjimpien väitteiden mukaan auttaisi puhdistamaan elimistöä ja parantumaan laajasta skaalasta erilaisia sairauksia.

On kuitenkin käynyt ilmi, että asia saattaa olla jopa päinvastoin. Mike Adamsin mukaan tuote altistaa käyttäjänsä vakaville terveysongelmille, jopa raskasmetallimyrkytykselle!

Mike Adams, tuo meidän monien tuntema tutkiva journalisti ja voimahahmo NaturalNewsin takana, on tehnyt kovasti työtä selvittäessään Adya Clarityn toimintatapaa ja turvallisuutta.

Mike Adams tuo esille, että Adya Claritya on väitetty jopa ruuaksi, mutta todellisuudessa se ei ole sen enempää ruokaa kuin esim uraanikaan, jota kaivetaan myös maasta. Adya Clarity on kaivettu läheltä Fukushimaa sijaitsevilta kallioalueilta, ( mikä taas herättää kiinnostuksen tuotteen säteilyarvoihin.) Tuote sisältää maasta kaivetun mineraaliseoksen, joka on  yhdistetty rikkihappoon teollisen tuotantoprosessin yhteydessä. Kuulostaako luontaiselta ruualta tai yleensäkään minkäänlaiselta ruualta?


Kuva on täältä:
http://www.naturalnews.com/images/A...

Tuote sisältää siis erilaisia mineraaleja, joista osasta, esim raudasta ja alumiinista, voi saada helposti, joko kroonisen tai akuutin myrkytystilan.

Erityisen ikävää on, että tuotteessa on jätetty kertomatta se, että se sisältää merkittäviä määriä alumiinia! (1200 mg per litra). Alumiinia on tuotteessa mineraaleista raudan jälkeen eniten.Tieto löytyy valmistajafirman virallisista papereista, mutta pulloon asti sitä ei ole tuotu.

Kun Mike Adams tiedusteli firman johtajalta ja omistajalta Matt Bakosilta, miksi tuotteeseen ei ole merkitty sen sisältävän alumiinia, Bakos vastasi: "Koska en halunnut." Siinäpä vasta mainio terveystuoteyrittäjä...

Pullossa ihme kyllä mainitaan, että tuote sisältää kadiumia ja bariumia...joillakin alkaa  varmasti näistäkin jo kellot soida...


Rikkihappoakin tuotteessa on, mutta se on jätetty pullon selostuksesta kokonaan mainitsematta! Perin ymmärrettävää... No, eipä toisaalta ihme, että tuotetta maahantuodaan USA:an nimikkeen AKKUHAPPO alla!
( "INORGANIC CHEMICALSHS CODE 3824 BATTERY FLUID ACID")


Luitte aivan oikein. Tuotetta myydään kuitenkin niin USA: ssa kuin muuallakin terveystuotteena, vaikka sen vaikutuksia ihmiselimistöön ei olla tutkittu. Uskomatonta, mutta totta.

Mike Adams on kuitenkin nyt lähtenyt perehtymään asiaan perin pohjin. Adams on keskustellut asiasta monien lääkäreiden, luontaislääketieteen asiantuntijoiden, biokemistien ja tutkijoiden kanssa. Juttu onkin noussut jo isoksi asiaksi varsinkin Yhdysvalloissa ja monet ainetta runsaasti käyttäneet ovat huolissaan mahdollisista seurauksista. Osa ihmisistä on innostuneena vedellyt jopa useita "supershotteja" ainetta päivittäin ja jotkut jopa laimentamattomana.

Adams tuo pahimpina riskeinä esiin rauta- ja alumiinimyrkytysten mahdollisuudet. Varsinkin lapset ja sikiöt ovat erityisen alttiita rautamyrkytyksille. Esim jos lapsi pääsee vahingossa syömään liikaa jonkinlaisia rautaa sisältäviä monivitamiinivalmisteita, suurin vaara on kuolla akuuttiin rautamyrkytykseen.

Adams haastatteli tohtori Kuninia liiallisen raudan saannin haitoista. Tässä joitain pääpointteja:

- Kun lapsi syö liikaa rautaa sisältäviä pillereitä, tuloksena on helposti kuolema. Jos aikuinen saa liikaa rautaa, hän päätyy yleensä oireilemaan epämääräisesti ja voi päätyä sairauden tilan, jota ei useinkaan onnistuta diagnosoimaan. Kunin kertoo, että hän havaitsee noin viidesosalla potilaistaan raudan ylikuormitusta elimistössä. Kyseessä on tohtori Kuninin mukaan iso ongelma.

-Kun rautaa on liikaa elimistössä, se alkaa hapettamaan kaikkea,( se hapettaa myös C-vitamiinin) ja kasaantuu maksaan, jolloin ihminen tulee alttiimmaksi tietyille sairauksille ja kemikaaleille.

-Liiallinen rauta edistää myös maksan ja munuaisten tulehdusreaktioita. Aivoissa se vahvistaa muiden vahingollisten aineiden ja kemikaalien haittavaikutuksia. Raudan liikasaannilla on havaittu olevan yhteyksiä myös niveltulehdukseen. Raudan liiallinen määrä elimistössä voi vaikuttaa myös miesten sukurauhasiin ja alentaa  potenssia.

Eräs Mike Adamsia huolestuttanut seikka on, että osa Adya Clarityn käyttöön intoutuneista ihmisistä voi luulla aineen aiheuttamia myrkytysoireita elimistön puhdistusreaktiosta viestiviksi oireiksi. Tuotteen aiheuttamiksi puhdistusreaktion merkeiksi oli netissä mainittu mm lyijyn maku suussa ja tummuneet sormenpäät. Ikävä kyllä nuo oireet ovat ennemminkin raskasmetallimyrkytyksen oireita.

Alumiinin haitoista toisella kertaa enemmän.Tässä linkki ( englannin kielellä) aiheesta:
http://www.hbci.com/~wenonah/hydro/...


Otteita Mike Adamsin neuvoista, mikäli olet tullut käyttäneksi Adya Claritya sisäisesti:


- Jos olet käyttänyt Adya Claritya sisäisesti, lopeta se heti!
- Tarkista raskasmetallialtistuksesi verikokein erityisesti raudan ja alumiinin osalta.
- Jos sinulla todetaan liian korkea rautapitoisuus, hakeudu saamaan lääketieteellistä neuvontaa.

Mike Adams kehottaa seuraamaan myös NaturalNewsin päivityksiä, koska jatkossa aihepiiristä tulee lisää tietoa. Useat ihmiset, jotka ovat myyneet ja markkinoineet tuotetta tulevat mm kertomaan, miten tässä on päässyt käymään näin.

Mikäli osaat englantia, suosittelen tutustumaan seuraaviin NaturalNewsin linkkeihin, jotka käsittelevät asiaa:

http://www.naturalnews.com/034005_Adya_Clarity_consumer_alert.html

http://www.naturalnews.com/034014_Adya_Clarity_aluminum_exposure.html

En ole itse (eikä kukaan perheeni jäsenkään) käyttänyt Adya Clarityä, mutta uskon, että asia koskee monia terveysasioista kiinnostuneita ihmisiä. Toivon mukaan suurimmalle osalla tuotteen miljoonista käyttäjistä ei jäänyt mitään terveyshaittoja, mutta kannattaa olla kuitenkin valppaana asian suhteen.

38 kommenttia:

 1. Miten höntti voi ihminen olla jos pitää lyijyn makua suussa+tummentuneita sormenpäitä puhdistumisoireina??? Käsittämätöntä miten ei suostuta näkemään tosiasioita vaan pistetään kaikki (kuten eräs henkilö 15 vuoden ripulin!) puhdistumisen piikkiin. Lieneekö kyse siitä että ei haluta nähdä että se "terveellinen, superhyperravinteikas" ruokavalio/tuote ei välttämättä sittenkään sovi itselle.

  VastaaPoista
 2. Moi!

  Hyvä että jaksoit suomentaa tekstiä niille jotka eivät jaksa lukea artikkeleita englanniksi. On varmaan hyvä pistää Adya pullo syrjään siksi ajaksi kun asiaa tutkitaan, mutta toisaalta itse olen kokenut oloni hurjan hyväksi käyttäessäni tuotetta. En voi käsittää sitä muulla kuin sillä että veteni on puhdistunut ja puhdistanut kroppaakin. Tokihan se on voinut tuoda raskasmetalleja tullessaan, mutta siitä en ole vielä saanut mitään tuntemuksia. Olen kylläkin käyttänyt Adya Claritya vain veden puhdistamiseen, en shotteina eli pienillä määrillä on pelattu. Hyvä että tämä asia tuli ilmi tässä vaiheessa ja pullo menee tarkan tutkimuksen alle.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset kommenteista S ja Maija!

  S: Niin, onhan se tärkeää kuunnella kehoaan ja miettiä tarkasti, mistä varsinkin jotkin aika oudotkin oireet voisivat johtua. Ehkäpä heitä, jotka panevat kaikki mahdolliset oireet aina vain puhdistumisoireiden (detox) piikkiin on kuitenkin suhteellisen vähän. Ainakin toivon niin.

  Voi toki olla, että kun jotkut oikein innostuvat jostain, niin on vaikeaa uskoa, ettei tuote välttämättä olisikaan hyvä tai terveellinen...tai muuten sopiva itselle.

  Myös erilaisisa terveysvempaimissa ja laitteissa yms tuotteissa voi olla omat riskinsä...ei vain syötäviksi mainostetuissa terveystuotteissa.


  Maija: Tervehdys! Juu, ajattelin, että aihe on sen verran tärkeä, että teki mieli koota noista asioista tiivistelmäkirjoitus. Varsinkin, kun tiedän, että kaikki eivät osaa englantia niin hyvin, että jaksaisivat yrittää lukea vähänkään vaikeampaa sanastoa sisältävää tekstiä. Tai yleensä mitään englanninkielistä tekstiä. Ja kaikki eivät välttämättä satu lukemaankaan NaturalNewsiä, mutta jollekin sellaiselle ehkä tämä kirjoitukseni sattuu silmiin. Tai jonkun toisen bloggaajan aihetta käsittelevä teksti...mikäli niitä alkaa tulla... ja ehkä on jo tullutkin.

  On varmaan todennäköistä, että mikäli Andya Claritya on käyttänyt vasta suhteellisen lyhyen aikaa ja vain veden puhdistamiseen eikä sisäisesti shotteina, niin ei siitä välttämättä ole kasaantunut elimistöön korkeita raskasmetallijäämiä.

  Mutta menisin kyllä verikokeisiin ja ehkäpä hiusanalyysiinkin ainakin, mikäli olisin käyttänyt kyseistä tuotetta sisäisesti shotteina.

  Oli todella epäreilua, että valmistajafirman omistaja ei merkinnyt tuotteen sisältävän huomattavasti alumiinia ja tuotetta on mainostettu myös sisäiseen käyttöön sopivana.

  Uskoisin, että asian tiimoilta voi syntyä varsinkin USA:ssa vielä oikeudenkäyntejäkin. Jotkut, jotka ovat juoneet tuotetta runsaanpuoleisesti, voivat olla aika huonossa kunnossa.

  Onneksi tuotteen terveysriskit ovat tosiaan tulleet esille nyt...eivätkä vasta vuosien päästä.

  VastaaPoista
 4. Suosittelen tutustumaan seuraavaan linkkiin

  http://www.therawfoodworld.com/blog/?p=2417

  Itse jatkan ed. Adyan käyttöä.

  VastaaPoista
 5. Tervehdys anonyymi! Täytyypä tutustua. Kiitti vaan vinkistä. :)

  VastaaPoista
 6. En ole tuosta tuotteesta koskaan kuullut,mutta hyvä että informoit sen todellisista vaikutuksista.On niin paljon tuotteita,joita mainostetaan uber terveellisenä samalla kun niissä on paljon sellaista,mikä ei olekaan niin terveellistä.

  VastaaPoista
 7. Näin on Yaelian, monissa jutuissa on puolensa ja puolensa... ja aina välistä turhan paljon riskiä.

  Olin kyllä lukenut jo aiemminkin monesta paikasta tuosta tuotteesta, tosin eri kantilta. Uskoisin, että ainakin suodattamiseen perustuvat vedenpuhdistimet ovat yleensä turvallisempia kuin tuon kaltaiset mineraaleihin perustuvat tuotteet. Hanavedestähän kyllä olisi hyvä saada turhia metallijäämiä yms pois, mutta joutuupi varmaan olemaan aika tarkka, ettei vahingossa joudu ojasta allikkoon.

  VastaaPoista
 8. Toisaalta Matt Monarch myy ko. tuotetta joten hänellä on syytäkin kommentoida tuolla tavalla.

  VastaaPoista
 9. S: Ahaa... Viittaat ilmeisesti tuohon anonyymin linkkiin.

  VastaaPoista
 10. Voi vitsit, melkoinen juttu! Olin jo miettinyt, että siinäkö olisi ratkaisu veden puhdistamiseen, kun lähdettäkään ei lähistöllä ole, mutta onneksi sisäinen skeptikkoni tuhahtelee ylimielisesti kaikenlaisten taikaliuosten kohdalla. Toivottavasti tuote ei ole ehtinyt saada tuhoa kenenkään elimistössä aikaan.

  VastaaPoista
 11. Anni Minerva: Älä muuta virka! Itsekin olisin toivonut, että tuollainen juttu olisi ollut toimiva ja turvallinen...mutta kyllähän nuo tuosta aineesta mahdollisesti veteen liukenevat ja jäävät ainesosat epäilyttivät ja en tuotetta ollutkaan hankkinut.

  Harmillinen juttu kerrassaan. Toivon mukaan kovin moni ei ole tosiaan vetänyt ainakaan paljon noita sisäisiä shotteja.

  VastaaPoista
 12. mea salo: suurkiitos Mustikka! linkkasin fb:iin tekstisi. sain opetuksen: yleensä en uusia tuotteita mene suosittelemaan ja neuvomaan niiden käyttöä ennen kuin olen tutustunut niihin mielestäni riittävästi, mutta meninpä tekemään virheen, kun eräs puolituttu suomalainenkin sanoi parantuneensa. vähän hävettää nyt, onneksi vahingon voi korjata, kun vasta ehdin suositella sitä.

  VastaaPoista
 13. Hei Mea! Mukava kuulla, että bloggaus miellytti!

  Voi kyllä tosiaan olla välillä hämäävää, kun joku yleensä erittäin hyviä vinkkejä antava luotettava tuttu tai puolituttu antaakin vahingossa vähemmän hyvän vinkin.

  Mutta sellaistahan elämä on...aina voi tulla yllätyksiä. Onneksi tämäkin asia alkoi selvetä suhteellisen nopeasti ja toivon mukaan suurin osa selviää vain hätkähdyksellä.

  Kyllä sitä itsekullekin tulee välistä arviointivirheitä yhdessä sun toisessakin asiassa. Eipä siinä sitten muuta kuin tarkistetuin kurssein eteenpäin.

  Kiitos kovasti, kun linkkasit eteenpäin ja mukavaa viikon jatkoa! :)

  VastaaPoista
 14. Ihmetyttää kuinka tuollaista voi myydä Suomessa, jos sitä ei ole tutkittu kunnolla, eikä kaikki ainesosatkaan ole merkitty tuoteselosteeseen.

  En ole aikaisemmin kuullutkaan tästä tuotteesta, eikä ole koskaan tullut mieleenikään käyttää vastaavanlaisia. Yritän elää ja syödä puhtaasti ja monipuolisesti sekä lisäaineettomasti.

  Sinulla on kivoja juttuja täällä! :D

  VastaaPoista
 15. Mike Adams jatkaa tutkimista edelleen. Hänen sivujaan kannattaa seurailla sieltä löytyy usein varsin mielenkiintoisia asioita, joita täällä Suomessa ei uutisoida.

  Suomessakin luontaistuotekauppiaina on kovan luokan bisnesihmisiä kokemusta on itsellä.

  Onkos tämä jo täällä ?

  Adya Clarity caught deceiving Health Canada in licensing scam that hid aluminum content
  Monday, October 31, 2011
  http://www.naturalnews.com/034022_Adya_Clarity_Health_Canada.html

  VastaaPoista
 16. Tervehdys Laali! Sama on alkanut ihmetyttää minuakin...

  Niin, monipuolinen,mahdollisimman puhdas ja lisäaineeton ravinto tekee meille kaikille varmasti hyvää! Itsekin pyrin nauttimaan juuri sellaista ravintoa.

  Kiitos kovasti, saman voin sanoa sinunkin blogeistasi! :)

  VastaaPoista
 17. Hei Anonyymi!

  Pidän Mike Adamsia tarkasti asioihin perehtyvänä huipputyyppinä ja minäkin olen jo pitemmän aikaa seurannut ahkerasti hänen kirjoitteluaan!Hänellä on mahtava kokonaisnäkemys ja tietomäärä terveysasioista!

  Niin, joillekin intohimo terveellisten asioitten edistämiseen on tärkein liikkeelle paneva voima, on toki varmaan myös niitä joille raha merkitsee eniten. Toivottavasti ensimmäisiä on enemmän.

  Kiitos paljon, kun toit tuonkin mainion linkin tänne! Sitä ei täällä vielä ollutkaan. :)

  VastaaPoista
 18. Uusimpia käänteitä asian tiimoilta:

  Luonnollisesti-blogin Maija on saanut blogiinsa laitettavaksi (Fitness firstin välityksellä) Matt Bakosin vastineen Mike Adamsin kritiikkiin Adya Claritystä.

  Vastine on englanninkielinen ja hyvin kiinnostava!

  http://maakutsuu.blogspot.com/2011/11/matt-bakosin-vastine-adya-clarity.html

  VastaaPoista
 19. Hei,

  Luin artikkelin kokonaisuudessaan ja tutkin etenkin kemiaan liittyviä väittämiä. Matt Bakosin tuntemus rikkiyhdisteiden kemiasta vakuutti minut verrattuna Mike Adamsin parjauskirjeeseen, jossa tosiaan väitettiin mm. alumiinin olevan raskasmetalli. Kiinnitin huomiota siihen jo ennen tämän vastineen tuloa julkisuuteen, kuvitellen kuitenkin että lopputulos pyhittää pilkkuvirheet, jos tärkeintä on jonkin vasta saadun tiedon nojalla vaaralliseksi osoittautuneen tuotteen käytön lopettaminen.

  Mutta - jollei Matt Bakosin vastineessa esitettyjä väitteitä mm. tuotteen 40v käyttöhistoriasta ja lukuisista sertifioinneista pystytä kumoamaan, tämä asettaa Mike Adamsin purkauksen kyseenalaiseen valoon. Mitään uutta tietoahan ei tämän mukaan ole saatu, eikä ole mitään tulenpalavaa kiirettä mustamaalata tuotetta!

  Adamsin kritiikki tuotteen tullikoodista osoittaa ainakin sen, että hän ei tiedä asiasta (tariffointi) paljonkaan tai sitten haluaa tarkoituksellisesti revitellä. Minunkin maahantuomani sijoitusjalometallituotteet on joissain tapauksissa kulkeneet otsikolla "scrap metal". Itse keksisin hienomman termin mutta näissä asioissa pitää noudattaa sitä miten asia kv. sopimusten mukaan on. On siis aika naurettavaa lietsoa populistista pelkoa tullikoodin "akkuhappoa" perusteella jos tuote kerran on siihen tariffoitu viranomaisen toimesta. Mitä omaperäisempi tuote, sen epätodennäköisempää on, että se sopisi nätisti johonkin olemassaolevaan tullinimikkeeseen.

  Odotan mielenkiinnolla jatkoa asiassa, tämän vastineen perusteella faktat näyttävät tukevan yrittäjää.

  Olen itse kokeillut Adya Clarityä huomaamatta mitään vaikutuksia, mikä on kohdallani laita useimpien vastaavien tuotteiden.

  Risto Pietilä
  Kemian suomenmestari 1999

  VastaaPoista
 20. Mielenkiintoista, mielenkiintoista. Kiitos, kun jaoit nämä ajatukset!

  VastaaPoista
 21. Hei Risto! Olipa hienoa, kun tulit kommentoimaan ja vieläpä noin pohditun kirjoittelun kera.

  Tämä asia tuntuu olevan haastava ja monisyinen. Itse olen tosiaan tottunut luottamaan Mike Adamsin asiantuntemukseen monissa asioissa ja niinpä halusinkin kääntää ja tiivistää hänen kirjoitteluaan Adya Claritystä suomeksi.

  Kieltämättä minut yllätti sittemmin myös Matt Bakosin napakka ja taitavasti laadittu vastine ja kuten havaitsit halusin tuoda viittauksen siitäkin tänne.

  Toden totta, vaikka alumiinin mahdollisista haittavaikutuksista onkin ollut paljon kirjoittelua, sitä ei kuitenkaan lasketa kuuluvaksi raskas metallien joukkoon. Joten ainakin sellaisen lausuminen on virheellinen lipsahdus Mike Adamsilta.

  Täytyypä sinänsä tutkailla lisää noita alumiinin mahdollisia haittoja...ja millä annoksilla ja missä muodossa vaikutukset tulisivat...

  Mitä taas rautaan tulee, lukuisat asiantuntijat kirjoittavat sen liikasaannin haitoista. Sitähän saamme jo ravinnostakin ja esim rautapannuista liuenneena, joten itse en henk.koht. haluaisi kovin mielelläni lisätä raudan saantiani.(Hemoglobiiniarvonikin huitelevat muutenkin ihan yläkantissa, vaikka eihän se tietenkään kaikkea kerrokaan.Kudoksiin varastoituneen raudan määrä on kuitenkin vielä asia erikseen.)

  Joka tapauksessa se, että tuotteen on annettu joittenkin markkinoijien taholta ymmärtää sopivan myös sisäisesti käytettäväksi "supershotteina" lisää huomattavasti terveysriskien määrää ja minusta on fiksua, jos ainakin aineen sisäisestä käytöstä luovuttaisiin... varsinkin ennen kuin tuotteen vaikutukset on tarkemmin selvitetty.

  Vaikka "virallinen" luonnehdinta olisikin sellainen, että aine on tarkoitettu vain veden puhdistamiseen, myös asiasta annettu kuva on tärkeä.Jos sitä ei pitäisi käyttää shotteina, kenenkään markkinoijan ei pitäisi tuotetta näin mainostaa... ei suoraan eikä rivien välissä.

  Tuon tullikoodista kirjoittaminen voimme tietenkin halutessamme laskea vaikkapa tahalliseksi revittelyksikin...Epäilemättä on niinkin kuten kirjoitit, että mitä "omaperäisempi tuote, sen epätodennäköisempää on, että se sopisi nätisti johonkin olemassaolevaan tullinimikkeeseen."

  Jään odottamaan kiinnostuneena tapahtumaketjulle ja asiasta kirjoittelulle jatkoa. Itse en ainakaan tunne halua käyttää kyseistä tuotetta (ainakaan tällä erää), koska siitä kirjoitetut riskit tai ainakin osa niistä saattavat mielestäni hyvinkin pitää paikkansa... Ajattelen, että on parasta odottaa kunnes tuote ja sen vaikutukset ihmisen terveyteen on tutkittu perinpohjin.

  Mutta olisihan se mahtava juttu, jos aine ei olisikaan niin vaarallinen ja riskialtis kuin Mike Adams on antanut kirjoituksissaan ymmärtää. Olisihan niin ikävää ja surullista, jos monien terveytensä vaalimisesta innostuneiden ihmisten terveys olisikin heikentynyt kysisen tuotteen käytön takia... Mikäli joku on juonut sitä paljon shotteina, ajattelen edelleen, että ainakin tässä tapauksessa riskit krooniseen rautamyrkytrykseen lienevät suuret.

  Se, että sinä Risto omaat varmasti laajan ymmärryksen kemiasta,on minulle jo ajat sitten selvinnyt. Terävä älysikin on ilmeinen. Otan argumentointisi aiheesta kiitollisena vastaan. Oma ajatteluni aiheesta sai taas lisää virikkeitä ja laajeni selvästikin kuvakulmaltaan.

  VastaaPoista
 22. Ps. Hups...pääsipä näin aamutuimaan tekstiini lipsahtamaan paljon kirjoitusvirheitä...Mutta kaipa siitä silti selvän saa. :)

  VastaaPoista
 23. Tervehdys Jutta!

  Mukava kuulla, että bloggaus oli sinusta kiinnostava. Tuo aihe kiinnostaa minuakin kovasti.

  Jään tosiaan edelleen tarkkailemaan tapahtumaketjun uusimpia käänteitä.

  VastaaPoista
 24. Olemme aloittelemassa omaa blogausta kaikenmaailman terveysasioista ja tuon Bacosin vastineen oli tarkoitus olla ensimmäinen. Hienoa, että se jo on ehtinyt ihmisten tietoisuuteen!

  Aihe ei ole todellakaan niin yksinkertainen. Matt Bakos & co ovat joutuneet odotettuun höykytykseen. Itse olen nähnyt webinarissa esitetyn ohjelman adyasta ja siellä uumoiltiinkiin, että on ajan kysymys, koska tämä tuote tullaan ajamaan alas mm. FDAn toimesta. Usassa vedenlaatu on aivan toista luokkaa, kuin meillä. Sitä vettä en itse joisi tippaakaan. Vesi tulee olemaan jalometalleja arvokkaampaa vielä jonakin päivänä ympäri maailmaa ja tämä adya on vedenpuhdistuksen suhteen huippuluokkaa.

  Mike Adamsin tulisi julkaista Matt Bakosin vastine omalla sivustollaan. Mitä läpinäkyvämmin tätä asiaa selvitettäisiin, sitä enemmän itse asiaan saataisiin luotettavuutta. Nyt vaikuttaa niin tyypilliseltä, minä-vastaan-sinä-ottelulta, joka on melkoisen ikävää seurattavaa.

  Asioiden tulisi riidellä, ei henkilöiden!

  VastaaPoista
 25. Kiitos kiinnostavasta kommentistasi anonyymi.Hienoa kuulla, että terveysblogimaailmaan on tulossa lisää asiantuntevia ja innostuneita kirjoittajavoimia!

  Olen samaa mieltä, että tämä aihe ei ole suinkaan yksinkertainen.Olisi myös reilun kuuloista, että Matt Bakosinkin vastine pääsisi kunnolla esille. Hyvä, että Luonnollisesti-blogin Maija julkaisi sen kuten aiemmin itsekin jo vinkkasin tässä kommenttiosiossa.

  Veden laatu on kyllä monin paikoin todella surkeaa ja toivon mukaan ratkaisuja löytyy. Aion seurata tätä tulevaa keskustelua tarkkaan ja kannatan todella läpinäkyvyyden periaatetta.

  Perusteluja tuodaan varmasti vielä paljon puolin ja toisin esiin ja ajattelevat ihmiset pyrkivät sitten muodostamaan kantansa parhaan mahdollisen kykynsä mukaan.

  Monet asiat maailmassa ovat kaikkea muuta kuin yksinkertaisia. Itse yritän olla toisaalta myös varovainen asioista, joissa saattaa piillä riskejä. Tarvittaessa ja todisteiden perusteella kantani voi toki vaihtuakin eri asioitten suhteen. Tulevaisuus näyttää kuinka on tämän jutun laita.

  VastaaPoista
 26. Ja todellakin: Tuo periaate, että asiat voivat riidellä, mutta ihmisten ei kannata, on tosi hieno! :)

  VastaaPoista
 27. Hei Mustikkatyttö,

  Kiva että arvostat perehtymistäni. Tässä tapauksessa vaikuttaa Bakosin selvityksen perusteella siltä, että tuotteen Al ja Fe-pitoisuudet ovat niin alhaisia, että ainakaan Adyasta peräisin olevat metallit eivät lisää kokonaisaltistusta missään merkittävässä määrässä.

  Kemiassa määrä on tärkeä, mitä foodipiireissä ei ole totuttu ajattelemaan kun on panostettu laatuun. Esimerkki viinien sulfiiteista auttaa:

  http://www.winepros.org/wine101/wine-health.htm

  kohdasta "Sulfiitit". Ihminen tuottaa itsekin noin 1000mg sulfiitteja päivässä osana aineenvaihduntaa. Pyrin juomaan viiniä (Pura Sangre), johon ei ole lisätty sulfiitteja, jossa on kuitenkin luonnollisesti sulfiitteja 20mg/l. Hyvässä "tavallisessa" viinissä voi olla esim. 50mg/l ja sallittu on jopa 350mg/l, mikä tarkoittaisi että 4 pulloa juomalla saa viinistä saman määrän sulfiitteja kuin mitä kroppa ihan itsestäänkin tuottaa.

  Sulfiitit, rauta ja alumiini ovat tietysti suurina annoksina haitallisia mutta suuret annokset eivät ole nyt kyseessä: vaikka Adyaa kiskoisi suoraan pullosta niin yliannostukset olisivat pieniä verrattuna foodipiireissä yleisesti käytettyihin 100x RDA annoksiin. Eikä siihen olisi kellään varaakaan, tuote on kallista.

  Syy, miksi juon mieluummin Puraa (engl. "pure, real, genuine") kuin jotain sotkua ei ole se, että pitäisin pientä eroa sulfiittien saannissa merkityksellisenä vaan että haluan tukea luonnonmukaista viininvalmistusta.

  Adyaan tätä ei voi soveltaa, koska ko. mineraalit ovat siinä osa toimivaa rakennetta! Tuote on mineraalisuolan vesiliuos, josta kun poistat mineraalit niin jäljelle jää steriiliä vettä, "akkuvettä". (Hih, oli pakko :)

  Ja alumiinia ei tosiaankaan lueta raskasmetalleihin, koska se ei sellainen ole. Luonnontieteissä on myös asioita, joiden totuusarvo on yksikäsitteinen.

  VastaaPoista
 28. Hei Risto!

  Kiintoisia ajatuksia taas, kiitos! Joudun palaamaan erinäisten asioitten pariin, mutta tulen tänne vielä myöhemmin kommentoimaan lisää.
  :)

  VastaaPoista
 29. Niin, Mike Adamshan oli erityisesti huolissaan raudan liikasaannin mahdollisuudesta kyseessä olevan tuotteen yhteydessä.

  Rautahan on sellainen aine, että ihmisen elimistö tarvitsee sitä välttämättä esim hemoglobiinin tuotantoon, mutta sitä ei kannata syödä YHTÄÄN liikaa, koska rauta alkaa helposti hapettamaan kaikkea.
  (vrt ruostuminen)

  "Toinen puoli raudassa on kuitenkin se, että rikkaammissa maissa, etenkin miehet voivat saada jopa liikaa rautaa. Liika rauta on noussut huolen aiheeksi vasta viime vuosikymmeninä, kun on alettu ymmärtää vapaiden radikaalien haitallisia vaikutuksia ihmisen terveydelle. Rauta on aine, joka hyvin helposti muodostaa vapaita radikaaleja. Vapaat radikaalit eivät aina ole haitallisia, esimerkiksi ihmisen immuunipuolustusjärjestelmä käyttää vapaita radikaaleja hyväksi, kun se tuhoaa haitallisia mikrobeja. Mutta on myös selvää, että kun vapaat radikaalit pystyvät tuhoamaan mikrobin solurakennetta, niin ne voivat aiheuttaa myös selviä haittoja ihmisen terveille kudoksille, jos niitä on liikaa elimistössämme. Elimistöllä on puolustuskeinoja näitä vapaita radikaaleja vastaan, esimerkiksi E-vitamiini auttaa suojaamaan solunkalvon rasvoja niitä vastaan.

  Liian korkeat rautapitoisuudet ja niiden mukanaan tuomat vapaat radikaalit on yhdistetty alustavasti mm. sydäntautien riskien kasvuun. Rautaa ei tulisikaan nauttia liikaa, etenkään miesten. Naisilla raudan liiallisen saannin riski ei ole niin suuri, sillä kuukautiset poistavat verta elimistöstä ja tämä aiheuttaa naisille miehiä selvästi suuremman raudan tarpeen. Miesten ei siis kannata syödä runsaasti rautaa sisältäviä ravinteita suuria määriä ja välttää raudan ottamista tabletteina."

  "... liika rauta voi altistaa sepelvaltimotaudille, suuret rautavarastot voivat vaurioittaa maksaa, liikasaanti voi heikentää sinkin ja mangaanin imeytymistä

  · välitön myrkytys aiheuttaa ripulia, kramppeja, maksasairauden tai shokin; suuret annokset voivat aiheuttaa vanhuksilla ja vuodepotilailla verenvuotoja mahalaukussa

  · rautatabletit voivat aiheuttaa ummetusta tai ripulia ja huonovointisuutta

  · lähteitä: kokojyväviljat (erityisesti ruis) , pinaatti, pavut, herneet, siemenet, liha"

  http://www.etra-liitto.fi/ravinto/ra12.html


  Sitten vegaaniliiton sivuilta:
  "Voiko rautaa saada liikaa?

  Raudan liika-annostus ruoasta on epätodennäköistä, mutta rautatabletteja syömällä se on mahdollista. Raudan päivittäinen annos ei tulisi ylittää 60 mg:aa. Suuret rauta-annokset voivat aiheuttaa vanhuksilla ja vuodepotilailla verenvuotoja mahalaukussa. Joissain aineenvaihduntasairauksissa rautaa voi varastoitua haitallisia määriä elimistöön. Raudan liikasaanti voi myös heikentää sinkin ja mangaanin imeytymistä.

  Elimistön suurilla rautavarastoilla saattaa olla yhteys muun muassa lisääntyneeseen diabeteksen ja sydäntautien riskiin.

  Rautatabletteja ei saa koskaan syödä ”varmuuden vuoksi”, vaan ainoastaan silloin, jos raudanpuutos on todettu."

  http://www.vegaaniliitto.fi/esitteet/rauta.html

  Jatkuu...

  VastaaPoista
 30. Seuraavassa DR. MERCOLAN videossa käy hyvin ilmi, miten tarkkana raudan kanssa kannattaa olla! Mercolan mukaan Rautaa EI kannata ottaa YHTÄÄN YLI elimistön tarpeen ns varmuuden vuoksi. Siitä voi olla nimittäin paljon haittaa:

  Is Iron Helping or Slowly Killing You?
  youtube.com
  9. kesäkuu 2009 - 9 minuuttia - Lataaja: mercola
  articles.mercola.com Internationally renowned natural health physician and Mercola.com founder Dr. Joseph ...

  En yleensäkään pidä järkevänä synteettisten vitamiinien käyttöä enkä varsinkaan överiannoksina...en edes niasiiniövereitä, joista joskus on joissain piireissä huhuttu ;)

  Minusta elimistön kokonaistasapainon kannalta on parasta syödä erittäin ravinnetiheää ruokaa, josta saa paljon vitamiineja ja hivenaineita.

  B-vitamiinit siis esim lucumasta ja ravintohiivoista...eikä suinkaan synteettisessä muodossa, joka ei ole elimistölle luontaista.

  Elimistöä ei muutenkaan kannata kuormittaa liikaa millään yksittäisillä aineilla tai edes lääkeyrteillä vaan kohtuukäyttö on parasta hyvissäkin tuotteissa... Klassinen homeopatiakin jakaa tämän kannan.

  Juu, pure, real, genuine on yleensäkin parasta lähes asiassa kuin asiassa! :)

  VastaaPoista
 31. Hei Tiina,

  Kiitos. Tarkkana kannattaa toki olla. Mutta silloin on turha syyttää Adya Clarityä, siinä kun on ohjeen mukaan laimennettuna rautaa 1,2mg/l (lähde: Bakos). Itse siteeraamasi mukaan päivittäinen suositus on 60mg, jota ei pitäisi ylittää. Tällöin täytyy juoda 50 litraa Adyaa päivässä että saa sitä kautta täyteen rautakiintiönsä. Asia on täysin analoginen sen kanssa, että *sulfiittien takia* kieltäytyy juomasta 4 pulloa halpaa tai 200 pulloa hyvää viiniä päivässä.

  Minulla ei ole mitään syytä mennä ilkeyksiin, mutta ymmärrän Bakosin turhauman jos hänen tuotettaan vastaan hyökätään näin absurdein argumentein. Pitäisin parempana sitä, että tieteeseen muka-perustuvat väitteet (puolesta ja vastaan) kestäisivät edes alkeellisen tieteellisen tarkastelun, ja pääsääntöisesti keskustelu käytäisiin subjektiivisten tuntemusten ympärillä. Niitähän ruoasta haetaan, ja myös saadaan!

  Puhtaan ja luonnonmukaisen ruoan syöminen teollisen sijaan on hyödyllistä varmasti kaikille (tai ei ainakaan haitaksi kenellekään). Ravintolisiin ja kemiallisiin lääkkeisiin kannattaa suhtautua avomielisesti ja kuunnella kropan vastetta käyttöön. Lääketeollisuuden propagandaa sen enempää kuin pelkkään kuulopuheeseen perustuvaa foodipiirien hehkutusta ei pidä ottaa todisteena toimivuudesta vaan kuunnella itseä. Ei mikään tapa hetkessä, kyllä epäilyttävätkin aineet kannattaa koettaa toimiiko vai ei.

  Minulla Adya ei siis ole ohjeen mukaan pari kertaa käytettynä aiheuttanut vaikutuksia mihinkään suuntaan. Jos joku siitä valaistuu, hyvä, jos toinen saa ripulin, lopettakoon käytön. Ihmiset ovat yksilöitä! :)

  VastaaPoista
 32. Tervehdys taas Risto!

  Niin, Mike Adamshan kirjoittikin olevansa erityisesti huolissaan juuri niistä ihmisistä, jotka olivat innoissaan juoneet tuotetta supershotteina jatkuvasti eli käyttäneet sisäisesti, johon useat markkinoijat ja tuotteen hehkuttajat olivat kannustaneet. Näitä ainetta sisäisesti käyttäneitä Adams siis kannusti menemään verikokeisiin.

  Ja kuten arvostettu tohtori Mercola yllä mainitsemassani linkissä kertoo, liiallinen raudan saanti on melkoisen yleinen terveysongelma nykymaailmassa erityisesti miehillä ja aiheuttaa monenlaisia vaivoja ja sairauksia. Niinpä Mercolan (jota mm David Wolfekin on haastatellut) mukaan rautaa ei tosiaan siis pidä käyttää yhtään yli tarpeen, koska monille on jo ihan ennestäänkin elimistössään liikaa rautaa. Sikiöille ja pienille lapsille raudan liikasaanti on vieläkin haitallisempaa ja turvallinen saantiraja ylittyy helpommin.

  Uudessa kirjoituksessaan Mike Adams Kirjoittaa myös taas paljon alumiinin haitallisuudesta. sitähän on myös ko. tuotteessa ja monet eivät halua lisätä sen määrää elimistössään sen mahdollisesti aiheuttamien terveyshaittojen takia.Ja taas tässäkin aineessa lapset ovat huomattavasti herkempiä haitoille kuin aikuiset. Seuraavaksi lainaus NaturalNewsistä:

  "Furthermore, the high concentration of aluminum sulfate in the product makes it an immediate and urgent danger to fetal brain development and the health of expectant mothers.

  "If the concentration of reported aluminum sulfate in this product is accurate, then yes this is very dangerous to a pregnant mom and the fetal brain," published author and researcher Dr. Roy Dittman told NaturalNews. "Whatever the exposure is for an adult brain, it can be a thousand times worse for the fetal brain.""

  A full interview with Dr. Dittman will be published here on NaturalNews later tonight or tomorrow.


  Learn more: http://www.naturalnews.com/034022_Adya_Clarity_Health_Canada.html#ixzz1cYhUIOCY

  VastaaPoista
 33. Minun on vaikea nähdä Mike Adamsin kirjoittelua aiheesta vain täysin absurdina hyökkäyksenä. Mikäli on mahdollista, että terveyshaittoja tulee ko. tuotteesta, on hyvä, että asiaa tarkastellaan avoimesti. Tosin tottakai Matt Bakosinkin perusteluihin ja kantaan kannattaa huolellisesti paneutua. Ennen pitkään asiaan tulee varmaan enemmän selvyyttä.

  Jokainen terveytensä menettänyt on joka tapauksessa liikaa, joten on hyvä ajatella niitäkin, jotka intoutuvat aineitten liialliseen ja sisäiseen käyttöön...vaikkapa vastoin virallisia ohjeitakin.

  Ja kuten tiedämme, markkinoijat markkinoivat usein myös vihjaillen ja rivien välistä, mutta pahan paikan tullessa vetoavat sitten "virallisiin ohjeisiinsa." Tällöin liian hyväuskoiset ja luottavaiset voivat kärsiä.

  VastaaPoista
 34. Kirjoitit Risto, että pitäisit parempana, että..."pääsääntöisesti keskustelu käytäisiin subjektiivisten tuntemusten ympärillä. Niitähän ruoasta haetaan, ja myös saadaan!"

  Mitä tähän Adya Clarityyn tulee, niin sehän ei ole suinkaan mitään ruokaa vaan mineraalipitoista maaperää yhdistettynä rikkihappoon teollisessa tuotantoprosessissa.

  Kirjoitit Risto myös:

  "Ravintolisiin ja kemiallisiin lääkkeisiin kannattaa suhtautua avomielisesti ja kuunnella kropan vastetta käyttöön. Lääketeollisuuden propagandaa sen enempää kuin pelkkään kuulopuheeseen perustuvaa foodipiirien hehkutusta ei pidä ottaa todisteena toimivuudesta vaan kuunnella itseä. Ei mikään tapa hetkessä, kyllä epäilyttävätkin aineet kannattaa koettaa toimiiko vai ei."

  Tässä asiassa olen kyllä eri linjoilla. On lukuisia kemiallisia lääkkeitä ja muitakin aineita, jotka voivat tehdä vakavaa hallaa jo yhdellä kokeilulla. Sen jälkeen voi olla jo myöhäistä kuulostella kehon tuntemuksiaan.

  Tunnen esim yhden nuoren miehen, jonka terveys romahti täysin yhden fluorijohdannaisen antibiootin takia. Kyseinen lääke on surullisen kuuluisa vakavista haitoistaan. Nuori mies oli ennen urheilullinen ja hyvinvoiva, mutta nykyään hän joutuu käyttämään pyörätuolia ja kärsii jatkuvista kivuista.

  Talidomi on myös kuuluisa siitä, että usein jo yksi pilleri riitti aiheuttamaan sikiöille vakavan vamman esim raajojen puuttumisen.

  Myös monet sienet ja yrit ovat tuntuneet käyttäjistään hyviltä ja jotain vakavaa on jo ehtinyt kehittyä ennen kuin käyttäjä on tullut tietoiseksi riskeistä. Haitallisistakin luonnonantimista on historian kuluessa tehty erilaisia ravintolisiä...ikävin seurauksin.

  Ja on myös tunnettua, että tiettyihin kipulääkkeisiin voi kuolla helposti sisäisen verenvuodon takia...ja eräitten voimakkaiden kipulääkkeiden käyttäjät saattavat jäädä niihin nopeasti riippuvaisiksi. Kuitenkin monet käyttäjät ovat kokeneet voivansa hyvin...kivuttomasti, käyttämällä noita kemiallisia lääkkeitä. Ja terveyden äkillinen romahdus on tullut sitten melkoisena yllätyksenä. Ihminen voi niin helposti pettää itseään. Aina se oma olo ei kerro kaikkea.

  VastaaPoista
 35. Tälle päivän NaturalNewsistä vielä tärkeä pointti:

  "Why consuming lead, mercury or aluminum may make you "feel good" at first

  "Iron can give you energy initially, but in the long run it's accumulating and can cause serious problems with your heart and other damage to your system. Same with aluminum. A lot of these things initially can give you a hit of energy. Lead is well known.""


  Learn more: http://www.naturalnews.com/034037_Adya_Clarity_aluminum.html#ixzz1cZ2kdfNX

  VastaaPoista
 36. Hei,

  Hyvä juttu mustikkatyttö, ja hyviä pointteja molemmin puolin!

  Katsoin joskus Matt Monarchin Adya-videon, jossa demonstroitiin tuotteen toimintamekanismia. Mä en syö sitä kokonaislogiikkaa, jolla tuote toimii ja miten sitä suositellaan käytettävän:

  Heitä veteen jotain ainetta, joka vetää epäpuhtaudet puoleensa niin että pohjalle muodostuu sakkaa ja juo sitten tuo vesi.
  (Ilmeisesti sakka jää pohjalle ja jätetään juomatta?) Tai vaihtoehtosesti juo samaa ainetta shotteina, jollon se auttaa toipumaan syövästä, tuhoaa kasvaimet, on potentiaalisesti apu HIV:hen ja muihin immuunisairauksiin, tappaa suolistohiivan jne.; ja kaikki tämä vaan mineralisaatiovaikutusta.

  http://www.blackmicaextract.biz/health-benefits.html

  Miten sen nyt kiteyttäisi: Aika monipuolinen tuote!

  VastaaPoista
 37. Todella monipuolinen ja todella kemikaalinoloinen..

  VastaaPoista
 38. Kiitokset kommenteista Anonyymi/ Anonyymit!

  Niinpä...tuote vaikuttaa minustakin nimenomaan kemikaalilta eikä miltään luonnonmukaiselta tuotteelta. Ja ainakaan tässä vaiheessa en pysty vakuuttumaan sen turvallisuudesta ja siitä, että sen käyttö tekisi hyvää elimistölle.

  Jään odottelemaan lisätietoja aiheesta kiinnostuneena.

  VastaaPoista