perjantai 8. heinäkuuta 2011

Ruusuja ja mansikkaa...raakana kiitos!



Ihania, ruusuisia bloggauksia löytyy nyt monelta raakailijanaiselta. :D Herkullisia kukkakylläisiä reseptejä ja

houkuttelevia kuvia olen löytänyt ainakin Peikkojen maailmassa-blogista  Vaniljakiisseli 

ruusunlehtikastikkeella , Keittiökameleontista  Ruususen raparperismoothie  sekä Lisää kukkais-smootheja

  ja  Sanniksen päiväkirjat-blogista   Ruusuinen smoothie


Puutarhamme tarjoaa erilaisten ruusupensaiden kukintaa aikaisista Pimpinellaruusuista loppukesän kukkiviin urheisiin kurtturuusulajikkeisiin. Nyt kukassa ovat mm Mustialan ruusu, Valamon ruusu ja joitain norjalaisia vuoristoruusuja.

Päätin minäkin keksiä oman ruusuisen versioni. Tässä se tulee, olkaapa hyvät:




    Ruusuinen raakamansikkakakku


Pohja:
 2 kupillista manteleita, cashewpähkinöitä, saksanpähkinöitä ja kookoshiutaleita rouhittuna sopivan karkeaksi esim Vitamixissä tai muuten
1 kuppi liotettuja taateleita
loraus kookosmaitoa
ripaus laatusuolaa
kourallinen vadelmanlehtiä
kourallinen pienehköjä mustaherukanlehtiä
1 rkl mustaherukkajauhetta

Lisää mantelipähkinärouheeseen pieneksi murskatut lehdet, taatelin palat ja loput aineet
Sekoita massasta tasainen taikina
Painele massa tasaiseksi ja vie jääkaappiin kovettumaan.

Päällinen:
reilu pala vesimelonia
2 desiä luomumansikoita
1 desi chian siemeniä
1 desi kookosöljyä
kaksi kourallista ruusunterälehtiä
2 rkl tocotrienolsia
halutessasi hiukan vaahterasiirappia tai hunajaa

Surauta aineet blenderissä, kun chian siemenet ovat ehtineet hieman liota.
Anna päällyksen tekeytyä hetki jääkaapissa.

Painele pohjataikina piirakkavuokaan. Voit tehdä taikinasta halutessasi reunukset.
Kaada päällysteseos pohjan päälle. Levitä tasaiseksi. Koristele tuorein mansikoin ja ruusujen terälehdin.



Olen löytänyt myös monia ihania mansikkaherkkureseptejä. Tässäpä joitain houkutuksia:

Peikkojen maailman Kaisulla on ihan mielettömän hyviä raakaleivonnaisreseptejä, myös mansikka- ynnä muita suussasulavia marjaisiakin herkkuja.
Tässäpä nettiosoite:
http://rollit4.blogspot.com/2010/07/luomumansikkaa-mahan-taydelta.html



Virpi Mikkosen Kiitos hyvää-blogista löytyy myös mehevä raakamansikkakakun ohje:

http://www.trendi.fi/blogit/Alla-bloggar/Luokka/Kiitos-Hyvaa/Postaus/?BlogEntry=16169



Huomenta Suomi-ohjelmassa raakaravintovalmentaja Mea Salo ( blogin osoite: http://raakaravintoa.blogit.fi/ ) tekaisee nopsasti maistuvan raakatortun. Marjoiksi voi käyttää myös luomumansikkaa. Tässäpä osoite:

http://www.katsomo.fi/?progId=71408



Täältä löytyy vielä yksi mahtava raakamansikkakakkuresepti enkunkielisenä:

http://rawgoddessinthemaking.blogspot.com/2011/03/raw-white-chocolate-strawberry.html



Näin kun mansikoitten makuun oikein päästiin, niin haluan vinkata vielä  Appelsiineja Hunajaa-blogin Yaelinin 
herkullisista raakamansikkajäätelöohjeista eli  Hunajainen mansikkajäätelö ja Pikainen raikas mansikkajäätelö .


Blogista löytyy myös paljon muita mahtavia raakaruokaherkkuja!



http://appelsiinejahunajaa.blogspot.com/2010/05/hunajainen-mansikkajaatelo.html



http://appelsiinejahunajaa.blogspot.com/2011/06/pikainen-raikas-mansikkajaatelo.

Nauttikaa näistä kesäisistä herkuista hyvillä mielin! Niin minäkin aion tehdä! :)

8 kommenttia:

  1. Jes jes, ruusun terälehdet meikänkin tän hetkinen suosikki tuolla luonnon herkkupöydässä, tasapainottaa mukavasti makutuntumaa myrkyllisen kasvin maistelun jälkeen = D

    VastaaPoista
  2. Kiva, kun tulit kommentoimaan!Ruusuja tulvii nyt joka puolella. Ne ovat niin hyviä!

    Huh, olet sitten tehnyt vähän kokeiluja....

    Olet sinä Juha kyllä varsinainen villiyrttiguru! Blogisi innoittaa mahtavasti luonnonantimien kimppuun! :)

    VastaaPoista
  3. Wau, ihana kakkuohje! Menee kyllä kokeiluun kunhan leivontainnostus taas iskee.
    Ruusu on kyllä ihana aines ruuanlaitossa! Just hetki sitten join (jälleen) ruususmuutia ohjeella, jonka joskus blogiini postasin. NAM!

    http://aistitasolla.blogspot.com/2011/06/juhannusruusujen-tuoksua.html

    VastaaPoista
  4. Mukavaa, että resepti kiinnostaa!

    No niin, jotenkin olikin jäänyt mielen uumeniin ajatus, että oli niitä ruusupostauksia ollut tässä varmaan muitakin... Tuo sinun kirjoituksesihan resepteineen on aivan mahtava! Hienoa, että vinkkasit! On meitä ruusufaneja jo aika paljon ja lisää varmaan tulee! :)

    VastaaPoista
  5. Jael sai minut muuttamaan mieleni taateleista, kun kerran sain oikeita, tuoreita. Katsos, kun olin lapsi, niin minut kuin moni muukin lapsi PAKOTETTIIN syömään niitä kaupan pakattuja, kuivia, pahoja taatelita. Se oli varmaan joku sen ajan terveysjuttu ja varmaan vitamiinien takia. Jaelin tuomat hävisivät nopeasti;-)

    Hurmaava kakku. Puolet vähintäin ruoan nautinnosta on ulkonäkö...Minä vierastan vain pähkinöitä, sillä perheessämme tyttärellä allergia niihin ja monella muulla, jotka tunnen. Kaikki muu yes!

    Minä en pysty vastustamana juustokakkuja...se on vähän paha juttu vyötärölle.

    Nyt on juuri Mustialan ruusun aika. Ja myös vaatimattomat, mutta kuningatarmaiset kurtturuustu kukkivat. Niistä upeimpana hansa, josta olen ottanut parhaat kuvat lokakuulla.

    VastaaPoista
  6. Hei, hauskaa Leena,että Jael sai sinutkin innostumaan taateleista. Kaikki eivät ole hyviä, juu.

    Ruusut ovat kyllä niin ihania. Mahtavaa myös,että kukintaa jatkuu pitkään.

    Hansa on hieno ruusu. Minullakin yksi kasvamassa. Jännää, että ihan lokakuulla sinulla tuo kaunotar on ollut parhaimmillaan. :)

    VastaaPoista
  7. Olipas mielenkiintosen kuuloinen ohje! Uskaltaiskohan kokeilla :)

    VastaaPoista
  8. Kiva,että resepti houkuttelee kokeilemaan. Vielä ruusut ihanasti kukkivat! :)

    VastaaPoista