Helle käänsi taas katseen kohti jäisiä marjoja. Omalla pihalla pojat taas hihkuivat innosta löydettyään lukuisia kypsiä punaherukoita. Kaksi kultaherukkaakin oli kuulema melkein valmiita. Voi tätä sadonkorjuun iloa! :D
Jätskikone on ollut ahkerassa käytössä. Mutta tämän marjaisan unelman pyöräytin blenderillä ja sauvasekoittimella:
Marjaisa raakajäätelö
vajaa kupillinen manteleita, cashew- ja saksanpähkinöitä (liotettuna ensin)
hiukkasen vettä
250 grammaa kotimaisia mustikoita pakastettuina
125 grammaa kotimaisia vadelmia pakastettuina
kourallinen pienehköjä mustaherukanlehtiä
hiukkasen sitruunamelissaa ja /tai sitruunatimjamia
1 rkl mustaherukkajauhetta
(1rkl tocoa)
loraus hunajaa tai vaahterasiirappia
Tee blenderillä manteli-pähkinämaitoa tai käytä valmista juomaa.
Lisää kohmeiset marjat ja soseuta. Itse käytin tähän osuuteen sauvasekoitinta.
Lisää jauheet ja vaahterasiirappi tai hunaja
Surauta kaikki jäätelöksi.
Koristele raikkailla yrteillä sekä ruusun ja mustaherukan lehdillä.
Voit jättää myös osan marjoista ehjiksi. Mikäli haluat enemmän makeutta,
lorauta vaahtersiirappia vielä kastikkeeksikin. Hyvää ja niin täyteläistä! :)
Kesäisinä päivinä on ihanaa kyläillä ystävillä. Välillä ollaan sisällä, välillä taas tutkaillaan pihaa ja ympäröivää luontoa. Monet ystäväni rakastavat kukkia, yrttejä ja yleensäkin luonnon monenmoisia antimia. Tässä vielä kuvasatoa Pohjois-Tuusulan uumenista. Meitä oli siellä enemmänkin, mutta näissä kuvissa esillä tällä kertaa vain kesäisen iltapäivämme emäntä Pirjo ja kolmen pojan katraani.
Ohjelmassa oli mm kylpemistä, puutarhan ihanuuksiin tutustumista, jutustelua ja mansikoilla, hunajameloneilla ynnä muilla herkuilla nautiskelua. Yksi kiintoisa videokin ehdittiin katsastaa. Poitsut olivat tynnyrikylvystä ihan haltioissaan. Oli kuulema "rauhoittavaa." Meillekin tarvittaisiin selvästi tynnyri! ;)
Talon isäntä on askarrellut mainioita laatikoita keittiöpuutarhan tarpeisiin. Taustalla uljaita, hienoaromisia maa-artisokkia. |
Ystäväni Pirjo puutarhassaan jättitatarten katveessa. |
Salaatit ja herneet ovat jo hyvällä mallilla. Persilja ja tilli kirivät perässä. |
Terassilla voi nauttia ympäröivän luonnon kauneudesta. |
Nurmi on peittynyt ihanasti kukkivaan maahumala - valkoapilamattoon. Tuoksuvadelmat ovat levinneet reheviksi aidanteiksi. Taustalla viihtyisä grillikatos, joka on soinnutettu talon sävyihin. |
Pihakeinusta voi ihailla pionien kukintaa. |
Välillä on kiva lepäillä riippukeinussa. Se on muuten uusimpien tutkimusten mukaan paras paikka pienille päivänokosille! |
Onpa tosiaan kaunis ja hyvän kuuloinen herkkuohje, kiitoksia! Tuota pitää ehdottomasti joskus testata.
VastaaPoistaJättitatar on tosaan nimensä veroinen kasvi. :)
Kiva, että ilahduit reseptistä Jenni. Itse ilahduin kommentistasi! :)
VastaaPoistaJättitatar on mahtava perenna! Pirjo vinkkasi, että voi antaa minulle alkuja. Se on tosi kiva juttu, itselläni onkin vain pienempiä tatarkasveja.
Aivan ihana puutarha ystävälläsi.Suomen kesä on niin lyhyt,mutta kai juuri sen vuoksi kaikki on nyt niin intensiivisen rehevää,ilo nähdä tuollaista. Ja raakajätskit maistuvat ihanasti helteellä:) Pojillasin näkyi olevan oikein kunnolla kivaa!
VastaaPoistaTotta Yaelian, tuo puutarha on niin luonnonläheinen ja rehevä, täynnä kaikkea kaunista!
VastaaPoistaPojat saivat tosiaan pitää hauskaa! :) Viltsu sanoikin eilen, että toivottavasti talvi ei vaan tule pian...Aika hurahtaa kesällä täällä Suomessa aina niin äkkiä, tuntuu usein.