sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Ilahduttavia arvoituksia...Eilen oli ihana, suorastaan kesäinen päivä, vaikka tuntuikin hassulta, kun Tuusulanjärvellä näkyi vielä jäätäkin ja kaiken sen suvisen tunnelman lisämausteena pilkotteli lymyileviä lumikasoja joissain varjoisemmissa paikoissa. Jännää!
Muutenkin olin ihan täpinöissäni, kun saatiin Ollilta täsmäohjeet kuinka nauttia auringosta luonnollisesti kuitenkaan palamatta. Mahtava kesä odottaa!
Viltsu, 13-vuotias poitsuni on ottanut ihania kuvia luonnon heräämisestä, mutta kamerajohtomme hukkaantui ja ennen kuin löydämme sen jälleen, niin niitä kuvia emme täällä nyt näe. Mutta pian varmaan kuitenkin. Poika innostuu koko ajan vain lisää kuvaamisesta ja minähän olen siitä iloissani! Joel ja Jullinkainenkin napsivat jo aika ajoin kivoja otoksia. Itsekin tykkään myös kuvata, mutta Viltsu käyttää siihen koko ajan meistä eniten  aikaa ja kehittyy kovaa vauhtia.Meillä on Viltsun kanssa myös yhteisenä intohimona keksiä kummankin mielestä maukkaita ja  terveellisiä ruokia. Eilen aloittelimme opettelemaan sushin teon niksejä. Käytimme mm norimerilevälevyjä ja täysjyväriisiä sekä vihanneksia (ja minä myös kalaa). Hyvää tuli, mutta paljon on vielä oppimista. Tästä se lähtee!

 Sushi on niin hyvää ja kunhan tässä päästään vauhtiin niin meillä on  tarkoitus opetella myös  raw food- versioita susheistakin.. Ja muutenkin oppia Viltsun kanssa lisää raakaravintokokkaamista.
Olen pitänyt tärkeänä kannustaa poikasiakin tälle uudelle ravinnerikkaalle ravitsemuslinjalle. Kranttuja ovat kyllä aina olleet, joten täysin ilman haasteita ei selvitä. Edistystä tapahtuu kuitenkin koko ajan. Esim Viltsu innostui heti mulperimarjoista ja moninaisista hedelmä- ja marjasmoothieista, itsetehdystä mintturaakasuklaasta ja Ombarin goji- ynnä muista raakasuklaista sekä hampun siemenistä. Myös norimerilevälevyt tuntuvat maistuvan hyvin.
 Poika on ihan hulluna myös Sun Firen Fiesta Mole- mausteseokseen! Se sisältää mm tomaattijauhetta, Mayojen kultaista raakakaakaojauhetta, hampun siemeniä, macaa, kookosjauhoa, yrttejä ja mausteita ym sekä Sun Fire Saltia. Nams! Sillä saa moneen ruokaa ja vihannekseen täyteläistä ja tulistakin vivahdetta.


 Erilaiset seesamsiemenpatukat maistuvat myös. Raikkaat vesimelonit, tuoreet ananakset sekä granaattiomenat ovat myös pojan herkkua, greippiäkin menee kivasti. Pojat ovat kaikki meillä ihan intoina myös kennohunajaan, jota aina välillä saamme tuliaisina mm Eat and Joy-maatilatorilta. Tosi hyvää minustakin!

 Vili on alkanut innostua myös monista maukkaista, hyvin kypsyneistä pastoroimattomista juustoista. Ja kanttarellit ja siitakesienethän nyt ovat meidän kaikkien suosikkeja! Rouskuja poimimme yhdessä syksyisin lähimaastosta, mutta nyt ovat ajankohtaisia villiyrit  ja kasvimaastakin punkeaa jo ruohosipulin ja mintun versoja. Tämä on ihanaa aikaa ja tuntuu hyvältä, kun huomaa lastenkin innostuvan jatkuvasti yhä enemmän luonnosta ja terveellisen ruuan valmistamisesta!


Muutakin ilahduttavaa on mielessä. Eilen minulle läheinen ihminen kummasteli, että hetkinen... nythän on pahin siitepölykausi menossa ja mitä ihmettä... missä on se kauhea nuha, aivastelu, kutina ja kaikki! Siis tiessään! Tavallisesti tässä vaiheessa olo on ollut lehtipuiden siitepölyallergian takia viimeiset kaksikymmentä vuotta melkoisen surkea!

Olen hoitanut häntä klassisen homeopatian periaatteiden mukaisesti ja edistystä oli jo aiemmin tapahtunut huomattavasti monilla tasoilla ja tavallisesti olisin pähkäillyt, että hienoa, nyt homeopaattisen hoidon ansiosta päästiin jo sille tasolle, että tämäkin vaiva hoituu pois päiväjärjestyksestä. (Niin monet allergiat ja yliherkkydet ovat kyllä onnistuneesti hävinneetkin monilta homeopatian avulla, myös minun hoitamanani.)

 Mutta hei...olen myös tänä talvena oppinut, miten monilta, jotka syövät erittäin terveellisesti, luonnollisesti ja ravinnerikkaasti eli ovat foodeilla,( niin kuin monet asian ilmaisevat,) on myös hävinnyt aika nopeastikin monet pahatkin allergiat ja vieläpä rankemmatkin terveysongelmat. Ja nythän on niin, että tämä allergiavaivoistaan parantunut mies on viime talven aikana yhä lisääntyvästi siirtynyt syömään ns.superfoodeja ja luomua ja yleensäkin kaikkea erittäin ravinnerikasta ja terveellistä!


Niinpä summa summarum: Mies käytti sekä klassista homeopatiaa että superterveellistä ravintoa ja siitepölyallergia näyttää nyt kadonneen! Ja tiedän nykyään, että usein jo pelkästään aidot, ravinnetiheät foodit ovat yksinään pystyneet moiseen. Samoin tiedän että, jo yksistään pelkällä homeopaattisella hoidollakin on saavutettu näitä samaisia tuloksia, siis jopa täydellisiä parantumisia monista vaivoista.


 Kumpi siis auttoi? En voi tietää... ja hei, onko sillä nyt niin väliäkään! Ehkäpä kyseessä on yhteisvaikutus. Sitä kuuluisaa synenergiaa liikkeellä! Mene ja tiedä, mutta olen niin iloinen ja kiitollinen Viidakkomiesblogin Ollille! Häneltä sekä minä että tämä nyt siitepölyajan vaivoistaan parantunut mieskin olemme oppineet todella paljon siitä, miten kannatta syödä, jotta keho kiittää! Kyllä luonnon antimista löytyy ratkaisu moneen pulmaan! ♥Aurinko paistaa taas ja lämpö on kohoamassa! Nautitaan!

2 kommenttia:

  1. Hei,

    sellaisen huomion olen minä lapsiperheessä tehnyt, että kun olemme hylänneet lähestulkoon kaikki e-koodit mitkä vain silmään osuu ja ostoskärryn sisältö on luomua niin pitkälle kuin kaupassa riittää, ovat tämän talven taudit kiertäneet meidät kaukaa. Lisäksi syömme kaikki törkeän paljon rasvaa! Voi olla, että vastustuskyky on peräisin ulkomaanvuosilta ja olemme möyrineet kaikenmaailman bakteereissa, joten Suomen puhtoiset pöpöt ei meihin iske. Silti olen sitä mieltä että kunnon vastustuskyvyn perusta on puhdas, jalostamaton ruoka.

    VastaaPoista
  2. Hei Satu! Kuulostaa hyvältä! Lisäaineita mekin kartellaan, monet niistä ovat varsin ikävää tavaraa. Ja näin se on, puhdas jalostamaton ruoka kunniaan! :)

    VastaaPoista