lauantai 17. maaliskuuta 2012

Homeopatia & allopaattiset lääkkeet ?Sain Olivialta kiinnostavia kysymyksiä kommenttiosiooni. Viimeisimmän kysymyksen ja tässä tulevan  vastaukseni  ajattelinkin sitten siirtää ihan tänne varsinaisen bloggauksen puolelle:


Olivia:
 Minulla tilanne on nimenomaan sellainen, etten usko että minulla on varsinaista elimellistä vikaa kilpparissa...vaan seurausta pitkään jatkuneesta syömishäiriöstä ja stressitilasta. Tuntuu, että lääkkeillä olen saanut kehoni entistä pahemmin sekaisin...ja tuon rt3-ongelman takia lääkäri määräisi minulle jälleen uuden lääkkeen. Kysyn vielä,että miten homeopatia suhtautuu lääkkeisiin -eli jos menen homeopaatille, niin tarkoittaako se lääkkeiden poisjättämistä, ja häiritseekö lääkkeet homeopatian toimintaa? 

Klassinen homeopatia tuntuisi Olivia siltäkin osin hyvältä tilanteeseesi, että oikea, täsmäävä aine voisi tasapainottaa kokonaistilannettasi niin, että myös henkisen puolen ongelmat helpottuisivat. Onkin tärkeää kertoa tarkkaan niistäkin homeopaatille, samoin myös modaliteeteista eli esim onko sinulla helposti kuuma vai kylmä, mikä helpottaa oloasi ja mikä huonontaa, mitä inhoja, pelkoja ja mieltymyksiä sinulla on jne. Hyvin moninaiset ovat ne piirteet ja tuntomerkit, jotka kertovat ihmisen kokonaistilasta ja johdattavat oikeaan aineenvalintaan.

 (Lisäisin vielä, että homeopatian lisäksi terapeuttinen keskustelu ja tilanteen kartoitus psykologin ym syömishäiriöihin erikoistuneitten asiantuntijoitten kanssa saattaa olla tilanteessasi tarpeen, mikäli tuo syömishäiriö sinulla edelleen on. Tosin tiedät tämän varmaan itse muutenkin ja ehkäpä oletkin jo käynyt terapiassa tms keskusteluissa. Esim anoreksiasta toipuminenhan on usein pitkällinen prosessi, jota on usein kyllä pystytty edistämään hyvin myös homeopatian keinoin. )

Laitan tähän vielä linkin osoitteen siitä, miten parhaiten elimistön kokonaistilaan vaikuttava aine voi haastattelun avulla löytyä:

http://mustikkatytto.blogspot.com/2011/05/kuinka-oikea-homeopaattinen-laakeaine.html

Tuohon ylläolevaan bloggaukseeni olen koonnut tietoja mm seuraavista selkeistä, mutta syvällisistä teoksista:

 Samuel Hahnemann: Paratamistaidon Organon, Rajan Sankaran: The Spirit of Homeopathy, Thomas Genneper / Andreas Wegener (toim.) : Homeopatian oppikirja

Näihin tai muihin lähteisiin, joissa kerrotaan tarkasti homeopatian lainalaisuuksista ja periaatteista olisikin  hyvä tutustua, jotta voi sitten pohtia ja päättää minkälaista homeopatiaa kannattaa ja pitää hyvänä sekä miten osaa erottaa aidon homeopatian vain pinnallisesta ns homeopaattisten aineiden käytöstä.

 Niinkuin joskus aiemmin olen kirjoittanutkin homeopatia tarkoittaa, että samankaltainen parantaa samankaltaisen. Mikäli vain käytetään ns homeopaattisia valmisteita, mutta niillä ei ole kuitenkaan tarkkaa vastaavuuttaa potilaan tilaan, kyse ei oikeastaan edes ole homeopatiasta. Ei se, että käytetään homeopaattisia valmisteita, tee toiminnasta homeopatiaa vaan se, että pystytään löytämään ja käyttämään tilaa vastaavaa ainetta, joko laimennettua ja potensoitua tai joissain tapauksissa jopa alkutinktuurana.

Usein, kun kuulee sanottavan, että homeopatia ei toiminut, onkin niin, että homeopaatti ei vain yksinkertaisesti kyennyt löytämään tilaan täsmäävää ainetta, jolloin mitään homeopaattista reaktiota ei elimistössä edes tapahtunutkaan. (Varsinkin, jos aine on hyvin kaukansa täsmäävästä.)

 Joskus taas aine stimuloi elimistöä hyvin vahvistaen ja tasapainottaen sen energiatilaa, mutta voi tulla alkuhuononemisreaktio tai sellaista reagointia, että juuri tuo tietty toivottu asia ei heti helpotukaan vaan jokin vielä tärkeämpi asiantila lähteekin ensin paranemaan ja alkuperäisen valituksen ongelmakohta saattaa pysyä samalla tasolla tai jopa tilapäisesti pahentua. Aito homeopatia on hyvin syvällistä ja tarkkuutta vaativaa. Siinä pitää todella kyetä hahmottamaan myös suuria kokonaisuuksia ja prosesseja.

Mitä ns allopaattiseen lääkitykseen tulee, niin homeopatian periaatteiden mukaan on tietenkin ihanne, ettei mitään koululääketieteen edustamia kemiallisia lääkkeitä käytettäisi. Joskus on kuitenkin nykyään niin, että potilas on jo tottunut käyttämään joitain lääkkeitä ja niitten äkillinen poisjättäminen olisi jopa vaarallista. Joskus on niinkin, ettei jotain lääkettä  tai ainetta voi koskaan jättää enää ainakaan kokonaan pois.( Näin on esim ykköstyypin diabeteksessä insuliinin kanssa.)

Allopaattiset lääkkeet, esim kortisoni, mielialalääkkeet jne eivät homeopatian periaatteiden mukaan koskaan varsinaisesti paranna ihmistä vaan ne vain tukahduttavat oireita. Aina, kun aitoa paranemista tapahtuu, täytyy tapahtua tasapainottumista elimistön energeettisellä eli elinvoiman tasolla. Mitä voimakkammin ja tasa-painoisemmin elinvoima virtaa, sen terveempi ihminen on. Terveys ei ole vain oireiden puuttumista. Terveys on elinvoiman tasapainoa ja riittävää voimakkuutta. Käytännössä terveys on toimintakykyä ja hyvää oloa.

Kun ihmiseen tupataan tarpeeksi synteettisiä lääkeaineita, lähes mikä tahansa kipu tai vaiva saadaan ainakin tilapäisesti tukahdetuksi. Sen sijaan, kun ihminen alkaa oikeasti parantua, hänellä voi olla yhtä sun toistakin reagointia, mutta kokonaisolotila kuitenkin paranee, tärkeämmät elimet alkavat vahvistua ja vaivat siirtyvät vähemmän tärkeille alueille. Homeopatialla ei keinotekoisesti pyritä tukahduttamaan mitään vaan pyritään vahvistamaan elinvoimaa, jotta elimistö alkaa siis parantaa itse itseään.

Synteettisten lääkkeiden syönti voi kyllä jossain määrin heikentää homeopaattisen parantumisprosessin kulkua elimistössä ja jotkut erittäin voimakkaat lääkkeet voivat erittäinkin vahvasti estää homeopaattisten reaktioiden luontaista kulkua. Esim jatkuva kortisonin sisäinen käyttö voi usein melkoisen tehokkaasti estää homeopaattisen reaktion kulkua. Samoin esim voimakkaat psykoosilääkkeet jne. Itse asiassa useat homeopatian asiantuntijat ovat sitä mieltä, että mikäli ihminen olisi esim syönyt vaikkapa vuosia, jopa kymmeniä vuosia, voimakkaita psykoosilääkkeitä, ei enää kannata yrittää parantaa homeopaattisesti, koska jo ihan pelkistä lääkkeistäkin on jäänyt tosi vahvat miasmat eli omat piintyneet haittavaikutukset elinvoiman tilaan ja alkuhuononemiset tulisivat olemaan erittäin rankat ja pitkälliset ja siltikään paranemisesta ei olisi noin rankkojen tukahduttamisten jälkeen enää takeita.

Aikoinaanhan esim Hahnemann ja J.T. Kent kyllä paransivat puhtaasti homeopatialla vakavastikin psykoottisia henkilöitä täysin terveiksi, mutta Hanemann itsekin kuvasi erästä tapausta sellaiseksi, että parantamisprosessi kesti tosi kauan  ja vaati homeopaatilta jatkuvaa valvomista ja hän kertoi olleensa ihan uuvuksissa itsekin tuon prosessin jälkeen. Nykyäänkin myös vakaviakin mielenterveydenongelmia on saatu toki homeopatialla parannettua, mutta ainakaan vuosien rankkojen psykoosinestolääkekuurien jälkeen moni homeopaatti ei kyllä yleensä edes halua lähteä yllä mainituista syistä yrittämäänkään.

Sen sijaan, mikäli potilaalla ei ole ollut käytössä neuroleptejä tai antipsykootteja (ainakaan jo pitkiä aikoja, lyhyehköjen käyttöjen jälkeen on toki myönteisiä kokemuksia) vaan esim vain miedohko annos jotain SSRI- mielialalääkettä ja potilas haluaa hoitoa, monet homeopaatit kyllä yleensä lähtevät tähän. Tokihan tuonkaltainenkin lääkitys voi vaikuttaa homeopaattiseen prosessiin, mutta tälläisissä tapauksissa on kuitenkin siitä huolimatta saatu usein erittäin hyviäkin tuloksia. Usein potilas on pikku hiljaa vähentänyt mielialalääkitystään ja lopulta usein onnistunut jättämään sen kokonaan pois.

Tietenkään mitään kroonisten lääkkeitten vähennyksiä ja mahdollisia poisjättämisiä ei pidä tehdä ilman neuvotteluja hoitavan lääkärin kanssa. Eli homeopaatit eivät kyllä voi kehottaa ketään jättämään allopaattisia lääkkeitään pois ilman lääkärin valvontaa ja konsultointia.

Mutta esim mikäli homeopaattinen lääke alkaa vaikuttaa potilaan kokonaisvointiin niin, että aiemmin korkeana ollut verenpaine alkaakin selkeästi laskea, niin tottahan toki jo siitä syystä koululääketieteen verenpainelääkkeitä voi joutua lääkärin valvonnassa vähentämään tai kokonaan lopulta poistamaan. Muutenhan verenpaine menisi ehkä jopa liian alhaiseksi. ( Tietenkin verenpaineeseen ja muihinkin ongelmiin voi vaikuttaa paljon myös ruokavaliolla ja liikunnalla.)

On joitain tapauksia, jolloin homeopatiaa ei pidä lainkaan käyttää, esim silloin, kun potilaalle on tehty joku elinsiirto ja tällöinhän hän käyttää myös hylkimisenestolääkkeitä. Homeopatian avulla elimistölle pyritään antamaan sykäys, joka auttaa sitä parantamaan itse itsensä mahdollisimman hyvin  ja luonnollisesti. Kun ihmiseen on siirretty vieras elin, elimistö ei tunnista sitä itseensä kuuluvaksi ja mikäli elinvoimaa yritettäisiin saada virtaamaan mahdollisimman tasapainoisesti ja luontaisesti homeopatian avulla, elimistö voisi esim alkaa hylkiä siirrettyä elintä. Niinpä ihan joka tilaan homeopatia ei käy. Se ei käy silloin, kun elimistön luontaisia voimia ja prosesseja joudutaan joskus jostain syystä keinotekoisesti tukahduttamaan.

Eli summa summarum: Vaikka ihanne olisikin homeopaattisten periaatteiden mukaan, ettei mitään allopaattisia lääkkeitä olisi käytössä, tilanne voi usein vaatia, että ainakin aluksi joudutaan käyttämään yhtäaikaa sekä homeopaattista hoitoa että allopaattisia lääkkeitä. Jää sitten nähtäväksi kuinka paljon homeopatia pystyy tälläisessä tilanteessa toimimaan. Usein onneksi se toimii näissäkin tilanteissa ihan hyvin.

Kaikkia tiloja ei edes kannata yrittää hoitaa homeopaattisesti ja jotkut lääkkeet ovat niin voimakkaita, ettei homeopatialle jää juurikaan toimintatilaa, vaan keho on ja joutuu toimimaan hyvin luonnottomassa tilassa.

Loppujen lopuksi tilanteet ovat usein niin yksilöllisiä, että ne pitää aina arvioida tapauskohtaisesti, mutta yritin tässä selittää jotain suuntaviivoja.

Olen kohdannut monia tapauksia, joissa hoidettava on päässyt pikku hiljaa jopa kokonaan eroon allopaattisista lääkkeistä ja voi lopulta oikein hyvin. Olen myös kohdannut tapauksia, joissa homeopatia on toiminut oloa helpottaen allopaattisen lääkityksen rinnalla. Olen myös kohdannut tapauksia, joita ei heidän pyynnöistään huolimatta voi eikä kannata missään nimessä alkaa hoitaa homeopaattisesti.

Kiitos Olivia tästä kiinnostavasta ja tärkeästä kysymyksestä, jossa on monia puolia, kuten varmaan huomasit. Usein ja useimmissa tilanteissa homeopatia auttaa. Näin sen olen nähnyt. :)


Kiitoksia ihanista kuvateoksista

Kuvia matkalta- blogin Annelle! ♥14 kommenttia:

 1. Hi, kiitos tosi valaisevasta vastauksesta! :) Pääsinkin jo käymään tosi osaavan ja pitkän kokemuksen omaavan klassisen homeopaatin luona...2 tunnin keskustelun pohjalta hän antoi homeopaattisen valmisteen, jota nyt alan kokeilemaan. Käynti oli myös tosi positiivinen ja voimaannuttava, kun tulee oikeasti kuulluksi ja kokee, ett ihan tosissaan pureudutaan minun ongelmaani. Ainoa, mitä jäin miettimään, on se, miten nyt jatkan lääkkeiden kanssa...toki menen sisätautilääkärille, ja neuvottelen asiasta, mutta en tiedä vielä, uskallanko luottaa homeopatiaan niin, että uskaltaisin vähentää jossain vaiheessa lääkettä (tosin tyroksiini ei ole minulla ikinä toiminut, että siinä mielessä ei olisi iso menetys...pikkuhiljaa pitäisi sekin tehdä). Tuohon lääkkeidin ja homeopatian suhteeseen kirjoituksesi vastasikin hyvin. Ihmiset haluavat nykyään niin nopeita ratkaisuja, ettei etsistä sitä todellista syytä sairaudelle vaan otetaan lääke, joka tosiaan lievittää oireita _hetkeksi_, mutta lopulta kuitenkin vie kehon vielä huonompaan kuntoon. Kyllä itse ole taipuvainen ajattelemaan, että keho parantaa itsensä, jos sillä on optimaaliset edellytykset sille, ja tuossa homeopatia on varmasti tosi tärkeässä roolissa.

  Anoreksia on minulla kyllä edelleen arkipäivää, mutta en ole alipainoinen...aliravittu kylläkin. Eli siinä myös seikka, joka päivittäin vaikuttaa olooni ja myös kilpparin toimintaan.

  Ihanaa sunnuntaita!

  Olivia

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Olivia!

  Kuulostaa oikein hyvältä! Parin tunnin haastattelussa pääsee jo yleensä oikein hyvin pureutumaan hoidettavan tilanteseen ja kokonaisoirekuvaan. Toivon mukaan täsmäävä aine löytyi ja kaikki alkaa sujua parhain päin. Todennäköisesti odotettavissa on pitempi prosessi, harvoin isot muutokset tapahtuvat ihan yhtäkkiä.

  Niin, sinun kannattaa tosiaan neuvotella sekä hoitavan homeopaatin että lääkärisi kanssa tilanteesta. Ja oloa ja veriarvojakin on hyvä seurata tarkasti. Minun on ymmärrettävästi paha mennä sanomaan oikein mitään sinun lääkitysratkaisuistasi. Mutta hoitavien tahojen kanssa neuvottelu ja oman olon seuranta varmasti tuo lisävalaistusta asiaan. Mitään hätiköityjä siirtoja ei yleensä ainakaan kannata tehdä, vaan tarkkaan harkiten ja tilannetta seuraten asiat edistyvät yleensä parhaiten.

  Olen aivan samaa mieltä: Keholla on uskomaton kyky alkaa parantaa itse itseään, kun sille suodaan optimaaliset olosuhteet. Ja homeopaattisen näkemyksen mukaan sairaudentilat ovat aina merkki siitä, että elimistön elinvoima, energeettinen tila, on epätasapainossa tai heikentynyt. Kun se alkaa tasapainottua niin todellinen paraneminen lähtee käyntiin.

  (Myös esimerkiksi akupunktiokin vaikuttaa tähän ihmisen elinvoiman tilaan. Itse olen kuitenkin perehtynyt erityisesti tähän homeopatiaan ja havainnut sen hyvin voimalliseksi vaikutuskeinoksi terveyden parantamiseksi. )

  On myös toisaalta niin, että ympäristömyrkyt ja saasteet yms voivat häiritä terveyttämme ja sitä kautta jopa heikentää elinvoimaamme. Toisaalta taas voimme vahvistaa ja tasapainottaa elinvoimamme tilaa juuri homeopatian ja myös terveellisen ravinnon, elintapojen jne avulla. Silloin voimme kestää paremmin ympäristön meille aiheuttamia haasteita ja rasitteita.

  Olisi mahtavaa, jos pystyisit syömään hyvillä mielin oikein ravinnerikasta ja pitkälle prosessoimatonta ruokaa, jotta vahvistuisit myös sitä kautta, etkä olisi enää aliravittu. Toivon mukaan homeopatiakin vahvistaa tasapainottamisen kautta haluasi helliä elimistöäsi terveellisellä, hyvää tekevällä ravinnolla. Toivon, että tilanne on pian tälläisellä hyvällä mallilla!

  Ajattelisin, että rakentava keskustelutuki voisi olla tilanteessasi myös hyväksi ja ehkäpä sinulla sellaista jo onkin, tavalla tai toisella.

  Oli tosi antoisaa keskustella kanssasi ja ehkäpä tulet vielä vastakin kirjoittelemaan tilanteestasi tänne blogiini ...jos sinusta siltä tuntuu tai keskustelemaan jostain muustakin.

  Kiitos Olivia ja ihanaa sunnuntaita sinullekin! :)

  VastaaPoista
 3. Innostuin, niin jo aloitus kirjoituksesta, että huh.
  Käytätkö siis lioa tuohon rt3??
  Mulla ei varmaan ole myöskään mitään elimellistä vikaa kilpparissa vaan luulen, että muut seikat ovat aiheuttaneet väsymystä. Lapsena oli esim. kotona väkivaltaa, ruokaa ei kotona oikeestaan mutsi tai iskä tehnyt vaan pebbusta asti keittelin makaroonia ja hk blööniä. Olen ollut todella väsynyt, niin kauan kuin muistan. Armour tai thyroidea ei poistaneet väsymystä tai laskeneet painoa vaikka monia juttuja kehosta muuten paransi. Sellaisia joita en kehossani tajunnut perseelleen olevankaan.

  Voiko siis homeopatialla tätä rt3 hoitaa? Vai millä sen clearingin saisi tehtyä. Mulla ei kroppaa tykkää mistään synteettisesta kamasta.

  En pysty vieläkään töihin. Enkä nyt tiedä mitä muuta voisin kokeilla kuin hoitaa rt3:sta.

  Mää olen täällä nyt ihan into piukeena :)

  T: Mussukka

  VastaaPoista
 4. Mussukka: minä en tiedä, voiko homeopatialla vaikuttaa rt3-ongelmaan. Sehän kuitenkin on seurausta (minulla) pitkästä stressistä ja aliravitsemuksesta, niin ajattelen, että ehkä se paranee samaa tietä...tai sitten ei. Lio ei ole nyt käytössä, enkä tiedä mitä siitä ajattelen- pahentaako tilannetta vai parantaako. Tuntuu, ettei haluaisi sekoittaa pakkaa ottamalla taas uutta lääkettä. Mutta uskon, että homeopatialla saa ainakin tasapainotettua tilannetta. Onko sinulla tutkittu rt3?


  t.Olivia

  VastaaPoista
 5. Lisäyksenä edelliseen, niin itsestäni tuntuisi, että homeopatialla vaikutetaan kokonaisvaltaisesti kehon toipumiseen, joten sitä kautta voisi ajatella, ettei vaikuteta suoraan tuohon rt3-ongelmaan? Mustikkatyttö, mikä sinun näkemyksesi on?

  Olivia

  VastaaPoista
 6. Ei ole tutkittu rt3. Enkä ole sitä levolla, syömällä revitsevaa ruokaa tai pillerieillä helpottamaan.

  Mulla alkaa nuo synteettiset hormoonit (yleensä) potkimaan vastapalloon tosi nopeaa.

  T: Mussukka

  VastaaPoista
 7. Tosiaan klassisen homeopaattisen näkemyksen mukaan ihmisessä ei aleta yrittää vetää tiettyjä terveystilanteeseen liittyviä arvoja kuntoon pikaratkaisuin vaan kroonistuneen ongelman ollessa kyseessä kartoitetaan aina, missä tilassa ihminen on ja sitten, kun hoidettava nauttii tilaansa täsmäävää ainetta, elimistö alkaa parantaa itse itseään SIINÄ JÄRJESTYKSESSÄ, mikä on sille SUOTUISINTA. Niinpä on yksilöllistä, missä tahdissa kilpirauhasen seutu alkaa elintasolla mennä kuntoon.

  Ensin tasapainottuu elinvoima ja sen seurauksena alkaa tapahtua reaktioita solu-ja elintasollakin, mutta järjestystä ja aikataulua paranemiselle ei voi eteukäteen täysin ennakoida. Voi vain tarkkailla ja seurata, mitä tapahtuu ja missä järjestyksessä. Jos oikea aine ja sopiva potenssi onnistutaan löytämään ja näin jatkuu vastakin eli hoito on tasokasta ja onnistuu, ennemmin tai myöhemmin kilpirauhanenkin tulee parempaan kuntoon ja se näkyy lopulta sitten verikokeitten arvoissakin ja ennenkaikkea yleisvoinnissa ja olossa.

  Hahnemann, Kent ynnä muut suuruudet homeopatian alalla moittivat sitä tyyliä, joka homeopatiankin piiriin osalla sen harjoittajista hiipi jo homeopatian alkuvuosikymmeninä: Jotkut homeopaatit (yllättävän suuri osa)eivät käsitä homeopatian syvintä olemusta vaan käyttävät valmisteita rutiininomaisesti kuin koululääketieteen lääkkeitä konsanaan eli: Mahavaivoihin Nux vomicaa, selkäkipuun RhusToxia,tulehduksiin Hepar Sulfuria jne tahi sitten niitä yhdistelmäpillerietä ja -nesteitä.

  Tuollainen rutiininomainen toiminta ei ole alkuperäisen määritelmän mukaan varsinaisesti edes homeopatiaa. Joskus jotain pinnallisia vaivoja saadaan näinkin pois, mutta yleensä tällöin ei tapahdu kuitenkaan mitään aitoa paranemista vaan jotkut oireet vain poistuvat ja sairaudentila jatkaa kuitenkin etenemistään pinnan alla kunnes ryöpsähtää jossain vaiheessa vielä entistäkin vakavampana esiin.

  Kuten Kent kirjoitti, vakavasti työnsä ottava, tunnollinen homeopaatti ei äkkisiltään vain pyri tukahduttamaan potilaan valittamia oireita vaan tähtää aina hoidettavan syvälliseen ja kokonaisvaltaiseen todelliseen paranemiseen.

  Joskus tämä tarkoittaa sitä, että jotkin kiusalliset vaivat ovat jonkun aikaa pinnalla, sillä aikaa kun paraneminen etenee pinnan alla tärkeämmissä elimissä.Lopulta elimistölle parhaana ajankohtana elimistö käy sitten parantamaan sitä vaivaa, mikä potilaasta tuntui ehkä kiusallisimmalta.Olisi potilaalle karhunpalvelus saada joitain pinnallisempia oireita kuriin ja aiheuttaa samalla oireilun siirtymistä syvemmille tasoille. Todellinen, hyvä homeopaatti tarkkailee aina valppaana, että paranemisen suunta on oikea.

  Tärkeää on aina löytää yhteinen nimittäjä potilaan oirekuvan kokonaisuudelle ja modaliteeteille. Missä tilassa potilas on : Sulfur-, Plumbum-, Thuja-, Crocus sat- tilassa vai jossain muussa sadoista mahdollisuuksista. Kun oikea tila löytyy, tiedetään mikä on auttava yksi täsmäävä aine. Kun hoidettava ottaa sen paraneminen alkaa elinvoiman tasolla. Sitten vain seurataan, mitä tapahtuu. Joskus voi olla ns alkuhuononemista ja jos aine on oikea olo alkaa helpottua, tapahtuu paranemista jollain tasolla ja ensin siis tärkeämmissä asioissa. Koko ajan kuuluu tarkkailla jatkuuko paranemisreaktio vai hiipuuko se. Pitää myös tarkkailla muuttuuko tila toiseksi, jolloin vaadittaisiin uusi aine. Liian äkillisiin aineen vaihtoihin ei kannata lähteä vaan kroonisessa tilanteessa tilan tulee olla vakiintunut ja osoittaa selkeästi täsmäävään aineeseen ennen aineen vaihtoa.

  C- ja Lm-potensseja annetaan eri tiheydellä yleensä. C-potensseja toistetaan vain mikäli aine on auttanut ja paranemisreaktio ei vaikuta enää etenevän. Rutiininomaisia toistoja tulee karttaa.

  Niin, kun sopiva aine on otettu, paraneminen etenee siis omaantahtiinsa ja elimistölle parhaassa järjetyksessä. Tämän takia ei voi tietää, miten pian hoito näkyy esim kilpirauhas-tai verenpainearvoissa. Jatkuu...

  VastaaPoista
 8. Joskus tulee nopeitakin selvästi näkyviä ja ihan mitattavissa oleviakin tuloksia kuten erään hoidettavani olossa ja kilpirauhasarvojen normalisoitumisessa kuten jo aiemmin kerroin.

  Samoin eräs mies luuli, että hänen kotimittarinsa oli mennyt rikki, koska jo lyhyen homeopaattisen aineen vaikuttamisajan jälkeen, hän alkoi saada vain normaaleja tuloksia verenpainemittauksissa. Mutta arvot olivat hyvät kyllä sitten terveyskeskuksen mittauksissakin eli verenpaine oli todella oikeasti laskenut hyvälle tasolle nopeasti tämän henkilön tapauksessa ja olo muutenkin parantunut.

  Toisaalta välillä on paljon sinnikkäämpiäkin tiloja ihmisillä ja tarvitaan pitkää hoitoa, jolloin paraneminen edistyy pikkuhiljaa. Jokaisen ihmisen lähtökohtatilanteen elinvoiman tila ja se, millaisia orgaanisia muutoksia elimistössä ehkä jo on, vaikuttaa tietenkin lopputulokseen ja paranemisen etenemisnopeuteen.Pääsääntöiseeti, jos kroonistunut vaiva ei ole vaivannut kovin kauaa, se paranee nopeammin ja mikäli taas ongelma on vaivannut jo vaikkapa useita vuosia paranemisnopeuskin on yleensä hitaampi.

  Joskus myös ympäristön erityisen kuormittavat olosuhteet vaikuttavat paranemiseen. Esim jos jotain ihmistä vaikkapa kiusataan jatkuvasti tms, niin vaikeuttaahan se masennuksen parantumista tietenkin. Eli monet asiat vaikuttavat lopputulokseen ja prosessin etenemiseen.

  Oho, tässähän tuli puhuttua varmaan vähän asian vierestäkin kaikkea mitä aiheeseen liittyen tuli mieleen, mutta siis:

  Näin on todellakin: Homeopatialla vaikutetaan kokonaisvaltaisesti kehon toipumiseen ja sitä kautta vaikutukset ulottuvat kyllä kilpirauhasenkin ongelmiin, kaikkiin spesifisiin mitattaviinkin juttuihin lopulta. Mutta sitä miten nopeasti joku tietty vaikutus johonkin tiettyyn elimeen tulee, ei voi tietää.

  Tärkeintähän on kuitenkin se, että ihminen alkaa parantua kokonaisvaltaisesti parhaalla mahdollisella tavalla. Ja jotta homeopatia auttaisi todella, se oikea täsmäävä aine pitää kulloisessakin tilanteessa tosiaan löytyä. Reaktioita seuraamalla taitava homeopaatti osaa lukea ihmistä ja sitä miten kehitys etenee. Näistä voi päätellä onko oikea aine käytössä.

  Parhaimmillaan tehtynä homeopatia voi auttaa lähes kaikkiin terveysongelmiin (joko kokonaan parantaen tai tilaa lieventäen ja helpottaen), koska se hoitaa ihmistä juurikin kokonaisuutena. :)

  VastaaPoista
 9. Puhtaasti akuuteissa vaivoissa (jotka eivät ole osa kroonisempaa tilan kulkua)homeopatia toimii usein jopa erittäin nopeasti. Juuri eräs äiti oli ihan onnessaan, kun hänen poikansa lääkärillä todettu korvatulehdus parani nopeasti homeopatisella tilaan sopivalla yksittäisaineella. Jälkitarkastuksessa ei ollut enää mitään vialla ja näin poika säästyi turhalta antibioottikuurilta, joka oli jo kirjoitettu.

  Kroonisemmissa vaivoissa paraneminen on luonnollisesti usein hitaampaa.

  Mutta tosi usein homeopatia joka tapauksessa voi auttaa ja vieläpä erittäin hyvin! :)

  VastaaPoista
 10. Mussukka: Toivottavasti löydät tilanteeseesi helpotusta! Vaikkapa sitten juuri homeopatiankin avulla kuten monet ovat löytäneet.

  Goitrogeenisten kasvien käyttöäkin kannattaa rajoittaa, mikäli on syönyt niitä runsaasti. Mutta ehkäpä jo tiedätkin tämän. :)

  VastaaPoista
 11. Hei. Osaisitko sanoa, onnistuuko homeopaattisten tilaaminen ulkomailta? Törmäsin jossain tekstissäsi siihen "matka-apteekkiin" ja melkein lähdinkin tilaamaan Heliokselta suoraan, mutta sitten pikaisesti googlasi aiheesta, enkä olekaan enää niin varma, että tilaaminen olisi noin vain helppoa. Onko sinulla kokemusta tästä?

  & Kiitoksia mielenkiintoisista kirjoituksista. Olen tovin jo seuraillut blogiasi :)

  VastaaPoista
 12. Hei Sanna Maaria!

  Olen itse tilannut aikoinaan tuon Helioksen matka-apteekin Hakaniemen apteekista Circlum Farmasia osastolta. Ainakin ,kun vähän aikaa sitten tiedustelin asiaa, niin sitä kokoelmapakkausta sai vieläkin tilata sieltä.

  Yleensäkin olen tilannut yksittäisetkin homeopaattiset lääkeaineet sieltä. Mikäli jotain ainetta ei ole heiltä löytynyt, olen tilannut sen heiltä niin, että he tilaavat sen sitten itse Englannista ja saan sen heidän kauttaan.Suoraan ulkomailta tilaamisesta minulla ei ole kokemusta ja en tiedä onko se mahdollista. Näinkin homma on toiminut minusta hyvin.Suomessa voi tilata muualtakin, mutta itse olen tykännyt ja tottunut käyttämään ainakin tähän mennessä tuota kyseistä paikkaa.

  Onpa mukava kuulla, että olet löytänyt täältä blogistani kirjoituksia, joista tykkäät! Sen kuuleminen ilahduttaa kovasti! :)

  Kirjoitan tänne nykyisin aika vaihtelevaan tahtiin. Välillä voi tulla useita kirjoituksia peräjälkeen ja sitten voi taas vaihteeksi olla elämässä vaikkapa kaikkea touhua sen verran, että tulee välillä pitempiä välejä bloggaukseen. Etukäteen on vaikeaa arvioida, mutta jossain vaiheessa aina tänne olen ilmaantunut kirjoittelemaan. On tosiaan mieltä lämmittävää saada kirjoituksistaan kannustavaa palautetta. :)

  VastaaPoista
 13. Heippa! Kyselit silloin aiemmin minun mielipidettäni siihen, miksi tytöt sairastuvat poikia useammin anoreksiaan. Lupailin kirjoitella aiheesta jo aiemmin, mutta päädyin viikko tolkulla pyörittelemään asiaa mielessäni ja sain vasta nyt viimeisteltyä jonkinlaisen postauksen aiheesta! Eli jos kiinnostusta aihetta kohtaan vielä löytyy, käyhän lukaisemassa:) Aihe oli tosiaan melko vaikea, enkä mihinkään suurempaan pohdinnoissani päätynytkään, mutta josko se herättäisi teidän lukijoiden mielissä ajatuksia, joista löytyisi aiaan uusia näkökulmia:)

  Terkuin,
  Laura

  VastaaPoista
 14. Hei Laura!

  Oi kiitos oikein paljon, kun tulit vinkaamaan! Ryntäsinkin jo heti lukemaan ja kirjoitus oli minusta tosi kiinnostava! Lähdenkin nyt taas tästä takaisin blogiisi vähän kommentoimaan. :)

  VastaaPoista