lauantai 27. elokuuta 2011

Jätskii, lakuu, suklaata...



Tänään on ollut intiaanikesä! Lepotuoliin lukemaan, rannalle uimaan ja herkkuja mussuttamaan. Sellaisia mielitekoja täällä suunnalla. Tässäpä joitain makoisia reseptejä pahimpaan herkkuhimoon:

Lakritsipallerot

1 desi pähkinöitä
1 desi manteleita
1 rkl lucumaa
1 rkl carobjauhetta
1 rkl kookosöljyä
3 rkl hunajaa
1 rkl seesaminsiemen tai avocadoöljyä
2 rkl lakritsinjuurijauhetta

1. Hienonna pähkinät ja mantelit jauheeksi blenderissä tai monitoimikoneessa
2  Lisää loput ainekset.
3 Pyöritä taikina palloiksi ja nauti.
Lakritsinjuuria (FitnessFirst)


 Minttusuklaatryffelit

2 desiä kaakaovoita raastettuna
1 desi raakaa kookosöljyä
1 desi raakakaakaojauhetta
1 desi lucumaa
1 desi macadamiapähkinöitä murskattuina
3 rkl agavesiirappia tai hunajaa maun mukaan
3 tippaa piparminttuöljyä
1 rkl macaa
2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä
ripaus lesitiiniä 
ripaus laatusuolaa


1. Raasta kaakaovoi ja sulata se sitten lämpimässä vesihauteessa.
2.Lisää kookosöljy kaakaovoihin ja sekoita ne hyvin keskenään.
3.Lisää joukkoon muut ainekset ja hämmennä.
4. Maistele ja muuntele maun mukaan.
5.Kaada seos muotteihin ja laita jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.
6. Kaivele esiin suklaahimon iskiessä.

kuva: www.raw-living-food-success.com


Mintun maku hurmaa. Kuivattua lehtimurskaakin voi käytää herkkuihin.
Suklaapähkinäjäätelö

2 desiä parapähkinöitä
2 desiä cashewpähkinöitä
4 rkl raakakaakaojauhetta
3 rkl hunajaa tai 7 taatelia
1 dl vettä
1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

1. Hienonna pähkinät ja desi vettä tasaiseksi seokseksi.
2. Lisää joukkoon kaakaojauhe, hunaja tai taatelit ja appelsiinimehu sekä jatka hienontamista.
3. Kaada seos jätskimuotteihin tai pakasterasiaan ja laita pakkaseen, kunnes seos on kunnolla pakastunut.
4. Sulata jätskiä hetkinen huoneenlämmössä ennen nauttimista.

Photo: Alissa Cohen's Website www.AlissaCohen.com
Author, "Living on Live Food" Recipe Book


Banaani-sitrussorbetti

Banaania ja vastapuristettua mehua sekoittaessa seoksesta ei tule niin kermaista kuin tavallisesta raakaravintojäätelöstä vaan ennemminkin sorbettimaista.

2 banaania
puoli desiä vastapuristettua appelsiinimehua
puoli desiä vastapuristettua mandariinimehua

1. Sekoita banaanit ja mehu blenderissä tai monitoimikoneessa soseeksi.
2. Kaada seos jätskimuotteihin ja laita pakastumaan.
3. Ota sorbetti esille vähän ennen tarjoamista.

Suloisia herkkuhetkiä! :)

11 kommenttia:

  1. No kylläpäs oli pläjäys herkullisia ohjeita:) Lakritsipalloja olen jossakin vaiheessa vähän useammin pyöritellytkin. Lakritsinjuuren tilalla käytin jauhettuja aniksensiemeniä ja tahinia. Toki lakritsinjuurtakin löytyy kaapista sen monien hyvien ominaisuuksien vuoksi.

    VastaaPoista
  2. Kiva, kun tulit moikkaamaan Kaisu! Olisikin jänskä kokeilla sitä aniksensiemen-tahini versiota. Sinulla on kyllä mahtiohjeita joka lähtöön!

    VastaaPoista
  3. mmm herkullisilta näyttävii ohjeita! :)
    täytyy koittaa joskus tota tryffelii.. ja iskällä täytyy testata tota sorbettia (se on niihin iha hulluna)

    VastaaPoista
  4. Kivoja ohjeita! Tuollaiset sorbetit ja jätskit ovat niin ihania kuumalla ilmalla (täällä edelleenkin kuumaa ja kosteaa..)

    VastaaPoista
  5. Jenniina, tykkään kovasti tryffeleistä ja sorbetit on ihanan helppoja ja raikkaita. Toivottavasti maistuu iskälle. :)

    Yaelian, älä muuta sano, kuumalla ilmalla parhaiten maistuu just jätskit ja sorbetit, vesimelonikin menee hyvin. Täällä on myös ollut nyt harvinaisen kuuma viikonloppu, kun ajattelee ajankohtaa. Saa nähdä onko ukkosta tulossa...

    VastaaPoista
  6. Hi hih...se oli tarkoituskin Eámanë. ;)

    VastaaPoista
  7. Ihana herkkupläjäys, kiitos! Lakritsin tekemisestä onkin jo aikaa, ehkäpä inspiroidun tästä... :) Ostin jäätelökoneen viime viikolla, mutta en ole oikein ehtinyt opetella sen käyttöä vielä kunnolla. Ehkäpä kehittelenkin lakritsijäätelöreseptin...

    VastaaPoista
  8. Mukava kuulla Jutta, että koit saaneesi virikettä jäätelökoneen käyttöösi! Jospa vaikka laitat sitten sen lakujätskireseptin blogiisikin, niin pääsemme mekin sitä testailemaan. :)

    Hommasimme tänä kesänä uuden jätskikoneen vanhan rikkimenneen tilalle. Uusien reseptien kehittely on tosiaan hauskaa!

    VastaaPoista
  9. käy kurkkaamassa mun blogia, nimesin sulle sieltä blogipalkinnon vai mikskä sitä nyt voi nimittää :)

    VastaaPoista
  10. Oi, tosi paljon kiitoksia Jenniina! ♥

    VastaaPoista