keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Tärkeä vierailu, upea ohjelma!


Amerikkalainen ympäristöriskien asiantuntija Devra Davis on nyt Suomessa! Hän on maassamme kertomassa kännyköitten riskeistä Koneen ja hissisuvun sähköherkän Hanna Nurmisen sponsoroinnin ansiosta. Itsekin sähköherkkänä tahdon kiittää tuhannesti! Ja kuten Devra Davis kertoo kännykäthän ovat terveysriski kaikille!


Aihe on tärkeä ja kannustan kaikkia terveydestään kiinnostuneita tutustumaan aivan upeaan ohjemaan eli seuraavan Ajankohtaiseen Kakkoseen Ylen Areenassa. http://areena.yle.fi/video/1335293829197
Kohdalta 0.11.48 alkaa ohjelmaa kännyköitten riskeistä. Haastattelussa on mm Ylivieskan koulun opettajia. Ylivieskan koulussahan kännykät on päätetty terveysriskien vuoksi pitää kiinni kuten Euroopan neuvosto onkin jo ehtinyt suositella.

Tässä mainiossa ohjelmassa haastatellaan myös tohtori Devra Davista, joka kertoo kännyköitten selvästi todetuista vakavista terveysriskeistä. Davis kertoo: "Yhdysvalloissa kaikkien puhelinten ohjeissa on jo varoitus: "Älä pidä puhelinta taskussa tai lähellä kehoasi!"

Koneen säätiö on tukenut myös Turun ammattikorkeakoulun tutkimusta ympäristömme radiotaajuisista kentistä ja ihmisten reagoinnista niille. Odotan suurella mielenkiinnolla tulosten julkaisemista tulevaisuudessa. Tutkimusmateriaalia on kertynyt jo paljon.

Devra Davista voi kuulla pian Helsingissä!

Sain tutkija Mikko Ahoselta tiedon seuraavasta tilaisuudesta:


"TUTKIJA-KIRJAILIJA DEVRA DAVISIN LEHDISTÖTILAISUUS 


Epidemiologian ja ympäristöterveyden huippuasiantuntija Devra Davis
kertoo perjantain lehdistötilaisuudessa kohonneesta aivokasvainten
esiintyvyydestä, joka on havaittu nuorehkoilla ikäryhmillä Suomessa ja
Yhdysvalloissa.

HELSINKI 23.4.2012 – Epidemiologi, kirjailija, tunnettu ympäristöter-
veyden asiantuntija ja isoäiti vierailee Suomessa 20.–30.4.2012.
Vierailun teemana on matkapuhelinten käyttöturvallisuus.
Lehdistötilaisuus järjestetään perjantaina 27.4.2012 kello 11–13
Metropolia AMK:n Kollegium-salissa, osoite Bulevardi 31, Helsinki.
Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Davis on epidemiologian huippuasiantuntija, ja tilaisuudessa hän kertoo
oudosta ja vähän tunnetusta ilmiöstä, jonka hän on havainnut sekä
Suomen ja Yhdysvaltain syöpätilastoissa. Aivokasvainten esiintyvyys on
parin viimeksikuluneen vuosikymmenen aikana kasvanut nuorilla ikäryhmillä.

Tohtori Davisin vierailun aiheesta on tekeillä pitkä dokumenttielokuva,
jolla on sama nimi kuin hänen kirjallaan – Disconnect. Elokuvassa
haastatellaan tutkijoita, lääkäreitä, poliitikkoja ja tuotteiden
kehitykseen vaikuttaneita innovaattoreita. Filmissä tuodaan esiin se,
miten yritysten ja valvontaviranomaisten läheiset suhteet ovat myös
matkapuhelinalalla johtaneet valvonnan laiminlyömiseen.
Lehdistötilaisuuden aluksi esitetään elokuvan virallinen traileri.

Elokuvan traileri:

Tuoreimmat tiedot vierailusta internetissä:

Lisätietoja:
Mikko Ahonen                            Jussi Hirvi
FT, tutkija, Tampereen yliopisto        Kustantaja, Green Spot
Osakas, Sustainable Mobile Oy
mikko.ahonen@uta.fi                     jussi.hirvi@greenspot.fi
03 3551 8069, 050 3451 528              09 493 981, 040 7712098"Läpimurto on selvästikin tapahtumassa! Sähkömagneettisetn kenttien riskit on alettu ottaa yhä laajemmin vakavasti. Olen siitä niin onnellinen. Toivottavasti konkreettisia muutoksia alkaa näkyä ja tuntua yhä enemmän! Me ihmiset tarvitsemme sitä. Vähemmän säteilyä - enemmän elämää!

2 kommenttia:

 1. Voi miten kiinnostava aihe ja puhuja. Harmi vaan, kun en ole siellä juuri tuohon aikaan, muuten menisin ehdottomasti kuuntelemaan. Säteilystä on ollut viime aikoina juttua monessakin paikassa ja mm. kännyköiden, tietokoneiden, mikroaaltouunien ym. kodinkoneiden säteilyn on todettu aiheuttavan terveyshaittoja pitkällä tähtäimellä. Hurjaa, ja toisaalta; niin kovin loogista! Maalaisjärjellä ajateltuna, eiväthän nämä laitteet ja niistä lähtevä säteily kerta kaikkiaan voi olla mitenkään luonnollista tai terveydelle hyväksi. Kaukana olemme luonnollisesta ja pelaamme venäläistä rulettia omalla terveydellämme.

  Jos käyt luennolla, haluaisitko tehdä aiheesta postauksen ja tiivistää Davisin puheiden pääkohdat ? Olisi todellakin kiva kuulla, mitä hän puhuu asiasta.

  Kiitos sinulle aina kiinnostavista postauksista ja mukavaa vappua! :)

  VastaaPoista
 2. Mukava kuulla Maria, että kiinnostaa. Devra Davis on yksi kansainvälisesti erittäin tärkeä ympäristövaikuttaja, joka on hienosti tuonut esille ionisoimattoman säteilyn riskejä.

  Totta on, että säteilyn haitoista puhutaan onneksi yhä laajemmin. Toivon mukaan ionisoimattoman säteilyn sallittuja raja-arvoja tullaan vielä alentamaan ja siirrytään kaikin puolin turvallisempiin teknologiavaihtoehtoihin.

  Mikäli pääsen luennolle tai saan siitä lisää muuta kautta tietoa, bloggaan kyllä lisää. Muutenkin pidän näitä sähkömagneettisten kenttien aiheuttamia riskejä ja uusia tutkimuksia yms täällä blogissani kyllä aika ajoin esillä.

  Kiitos samoin. Sinulla on itselläsi todella mielenkiintoinen blogi! Ihanaa lähestyvää loma-aikaa sinullekin! Kevät on niin nautinnollista aikaa monin tavoin! :)

  VastaaPoista