tiistai 28. toukokuuta 2013

Kesä, ihana kesä!


Toukokuun loppu, kesäkuun alku - ihan parasta aikaa! Ilmatkin ovat suosineet. Aurinkoista ja raikasta sopivassa suhteessa. Piha on ollut täynnä kukkivia puita ja kiihkeää kasvua. Luumut ja kriikunat antoivat jo valkean kukkapilvensä loistaa, nyt omenapuut ovat täydessä terässä ja kirsikat aloittelevat kukintaansa.


Herkkä kultaherukka kukkii keltaisenaan, vastakohtinaan uljaat saksankurjenmiekat leiskuvan violetteina hopeaan vivahtavine lehtineen. Sireenit aukaisevat kukkansa näinä hetkinä. Kerkeimmät pionit ovat jo kauniilla nupuilla. Ahomansikkojen valkea meri tietää makoisaa heinäkuuta ja ukonkellomeri laajenee  hedelmäpuitten alla vuosi vuodelta. Paljon on löydettävää jokaisena aamuna avojaloin puutarhaa tutkaillessani.

Lisäsin tänä keväänä viljelylaatikoiden määrää ja nyt minulla on aiempaa enemmän tomaatintaimia  varttumassa.Vastapoimittujen tomaattien muhevan täyteläiseen, samalla makean raikkaaseen makuun ei hevillä kyllästy. Lapsetkin tykkäävät kovasti. Siirsin karhunvatukat entistä aurinkoisemmalla paikalle. Hyvin näyttävät viihtyvän ja uskonpa, että talon eteläseinustalla ne ehtivät kypsyäkin hyvin ennen syksyn saapumista.Monia kasveja on ilo kerätä pihalta ja lähimaastosta syötäväksi. Villikasvien puolelta on voinut nauttia satoa mm nokkosesta, maahumalasta, horsman versoista, koivun lehdistä, kuusen kerkistä, voikukan nuorista lehdistä ja ketunleivän suloisista lehdistä.

Yrttimaan ruohosipulit ovat olleet jo pitkään kovassa käytössä. Timjami, salvia, sitruunamelissa, lipstikka, sitruuna-ajuruoho, oregano, suolaheinä ja monet muutkin piristykset ovat jo sen verran reippaassa kasvussa, että niin vain ruokapöytään ovat saaneet joutua harva se päivä. Tillit, retiisit, herneet ja muut kevään kylvökset kasvavat vielä aivan pieninä, joten niiden herkuttelusta voi oman maan sadon osalta vasta haaveilla.


Koulut loppuvat kohta ja odotan kesäloma-aikaa varmaan yhtä innolla kuin lapsenikin. Mahtavaa, kun lapsia ei tarvitse herätellä kouluun ja voi nauttia kiireettömistä aamuista ja leppoisista päivistä. Töitäkin teen toki välillä, mutta niitä on yleensä juuri sopivasti ja lomaakin jää paljon.

 Esikoisellani Vilillä on yksi aikakausi loppumassa. Ysiluokka päättyy ja oppivelvollisuus on pian suoritettu. Poika on tosissaan tykännyt luokastaan ja opettajistaan, joten yläkoulun päättyminen tuntuu hänestä  hyvin haikealta. Mukava porukka hajaantuu eri puolille, Onneksi omalla kylällä varmasti törmää moniin tuttuihin ja aika monet luokalta tulevat samaan lukioon kuin Vili sitten syksyllä. Koulu sujui esikoisellani vallan mainiosti ja kesäloman alkua ynnä peruskoulun suorittamista tekee mieli vähän juhliakin. Vili tykkää leipoa ja on siinä taitava, joten monen moista kakkua, piirakkaa ja herkkua on odotettavissa ensi viikonlopun juhlissa. Itse keskityn eniten salaattien, voileipäkakkujen ja muiden suolaisen puolen ruokien tekoon. Jonkinmoisen boolinkin aiomme yhdessä  valmistaa. Kolme ystäväämmekin ovat tulossa yhtenä iltana leipomaan ja laittamaan ruokaa kanssamme. Yhdessä on kivaa kokkailla!


 Vieraita, lähinnä perheystäviämme, tulee näihin kemuihin noin kuutisenkymmentä. Suunnitelmissa on mm laulamista, musisointia ja ulkopelejä. Toivon mukaan ensi lauantainakin on yhtä kaunista ja aurinkoista kuin tänään. Vili on puhunut tälläisistä kekkereistä jo useamman vuoden ja olen iloinen, että nyt saamme ne järjestettyä. Pienimuotoisempia illanviettoja ja pippaloita meillä on toki aina aika ajoin ollutkin. Saimme itsekin tänä keväänä jo käydä joissakin hauskoissa juhlissa. Kyllä pippalot, illanvietot ja ystävien tapaamiset yleensäkin ovat tosi piristäviä kohokohtia tavallisemman arjen keskellä.


Kesällä myös liikuntaan tulee uusia ulottuvuuksia. Takapihan suuri trampoliini on meillä jatkuvassa käytössä. Se on kyllä ollut tosi hauska ja hyödyllinen urheiluväline. Uimista olemme harrastaneet talvellakin ahkerasti uimahallissa, mutta pian aiomme suunnata taas uimaan läheiselle joelle. Järven rannallekin pitää kyllä aika ajoin päästä. Varsinkin  keskimmäiseni on ihan intona jalkapalloon ja kuopuskin on kovasti menossa mukana, joten niin vain äitikin on usein kesäisin pelaamassa takapihan nurmialueella. Minähän kyllä oikeasti todella tykkäänkin jaliksesta ja usein pelikauden alkaessa yllätän pojat ja vetelen ihan kummasti maaleja. Niin kävi nytkin! Kyllä tämä kesä on sentään ihanaa aikaa! Nautitaan siitä nyt täysillä! :)

12 kommenttia:

 1. Kyllä elämä hellii, kiitos eloisasta kuvauksesta. Meillä maallemuuttokuume on taas nousussa juurikin halusta nauttia luonnosta ja kasvattaa edes osa ravinnostaan. Missä päin Suomea tämä teidän palanen paratiisia sijaitsee? Terveisiä kaikille ja Vilille onnittelut!

  VastaaPoista
 2. Hei Ville! Mukava kuulla, että tykkäsit kuvauksesta!

  Ymmärän tosi hyvin, että maalle päin tekee mieli. Luonto ja kasvimaailma ovat niin rentouttavia ja toisaalta virkistäviä. Ja voi sitä iloa, kun saa nauttia oman maan sadosta odotuksen jälkeen!

  Kuvat ovat kotimme pihalta Keski-Uusimaalta.Tännehän me muutimme silloin sieltä Espoosta. Siellä asuessamme talomme oli vuokralla tutulla perheellä.

  Vielä vuosituhannen vaihteessa tässä paikalla oli metsää. Edesmennyt ensimmäinen puolisoni Jouni kaatoi sitten liiat puut ja rakensi tämän talon. Sitten nopeasti istutin paljon hedelmäpuita ja marjapensaita ja kukkiakin. Nyt ajan kulua saa ihmetellä, kun katsoo jo aika suuriksi kasvaneita puita. Ja tietenkin sitä ihmettelee, että missä välissä Vilistäkin on ehtinyt kasvaa jo lähes aikuinen!
  Yllättävän nopeasti aika kiitää.

  Viihdyimme kyllä monella tapaa silloin Espoossakin, mutta jo esim Sähköyliherkkyyteni (joka on muuten tosi paljon lievempi nykyään kuin joitain vuosia sitten) vuoksi tässä talossa on minun paljon parempi asua. Säteilytasot ovat meillä nyt edelliseen asuinpaikkaamme verrattuna huomattavasti matalammat.

  Ja niin: Luonto ja kasvimaailma ovat minulle kyllä tosi tärkeitä ja samoin se, että voi noin vain mennä nopeasti pelailemaan jotain pihalle tai vain istuksimaan ja nauttimaan kukkien tuoksusta ja tuulen vireestä.

  Toivottavasti teillekin löytyy teitä miellyttävä asuinpaikka ja ehkäpä juurikin luonnonläheiseltä paikalta. Monissa kaupungeissa saa onneksi vuokrata pieniä puutarhapalstojakin pahimpaan viherpeukaloinnostukseen, mikäli päätyy kuitenkin asumaan kaupungissa.

  Vili kiittää onnitteluista ja terkut koko teidän perheellennekin meiltä kaikilta! Ihanaa kesän jatkoa! Kyllä nyt on lämmintä Suomessakin, vaikka onpa teidän reissuillanne varmaan paljon kovempaakin hellettä löytynyt... :)  VastaaPoista
 3. Ihanalta kesältä kuulostaa. Kivat tunnelmat ja kauniit kuvat, Sinulla on onkin ruhtinaallisen paljon kukkivia kun omenat ja kirsikat sun muut joiden kukka-aika on niin kaunista. Rentouttavaa kesää ja lomaa Sinulla Mustikkatyttö.

  VastaaPoista
 4. Rakastan kesää, satoi tai paistoi! Niin kukkia on onneksi paljon, aikaisesta keväästä talven alkuun saakka. Ja aina pitää olla jotain uutta kivaa vähintään suunnitteilla.

  Kiitos ja ihania kesäisiä päiviä sinullekin Mustis! <3

  VastaaPoista
 5. Hei, mukavaa kesän jatkoa ja ihanaa tämä marjastusaika!
  Olen jonkin aikaa seuraillut blogiasi ja tutustunut Sinun vinkeistäsi Rajan Sankaran ajatuksiin homeopatiassa. Ne vaikuttavat todella silmiä avaavilta. Olen törmännyt vuosien varrella niin monenlaisiin homeopaatteihin ja homeopatian ihme on vielä jäänyt kokematta.
  Homeopatia ihan ammattinakin kiinnostaa, tosin haen tällä hetkellä enemmän helpotusta lasten oireiluun. Mitä koulua suosittelet suomenmaassa?
  Otatko itse vastaan asiakkaita vieläkään?

  VastaaPoista
 6. Hei Johni!

  Olipa ilahduttavaa lukea kommenttisi!

  Ranjan Sankaran teokset ovat saaneet minutkin ymmärtämään monia tärkeitä asioita homeopatiasta. Tosin en ihan joka asiasta ole Sankarankaan kanssa täysin samaa mieltä, mutta hän on todella sisäistänyt aidon homeopatian kokonaisvaltaisuuden ja olenkin oppinut häneltä paljon.

  Itsekin törmäsin vuosia sitten monelaisiin homeopaatteihin, joitten hoito ei vakuuttanut ja jotka eivät kunnioittaneet edes tärkeimpiä homeopatian periaatteita ja lainalaisuuksia. Olin kuitenkin vakuuttunut luettuani Hahnemanin, Kentin ym homeopatian suuruuksien teoksia siitä, että todellinen aito ja syvällisesti ymmärretty homeopatia toimii loistavasti. Kun en löytänyt aikoinani homeopaatteja, jotka olisivat toimineet niin kuin olin lukenut ja pohtinut, että kuuluisi, niin tulin opetelleeksi itse homeopatian hallitsemisen ja näin sain parannettua lapsiani monista vakavista terveysongelmista, joihin muualta ei ollut löytynyt apua.

  Sittemmin jotkin ystävistäni tarvitsivat lapsilleen tai itselleen apua joihinkin vakaviin terveysongelmiin, joissa monet pitkällisen kokemuksen ja koulutuksenkaan saaneet homeopaatit ynnä koululääketieteen asiantuntijat, erikoislääkärit yms eivät olleet osanneet auttaa. Ensin en suostunut millään aloittamaan hoitoja, koska minulla ei ole virallista koulutusta homeopaatiksi vaan olen itse oppinut ja opiskellut homeopatiaa vuosikausia ja tuhansia tunteja.

  Koska tilanne oli näitten ystävieni kohdalla paha ja huomasin, että homeopaatit , joilla he olivat käyneet eivät olleet löytäneet oikeita lääkkeitä ja he eivät olleet useinkaan toimineet edes homeopatian aitojen periaatteiden mukaan, niin voitin arkuuteni ja aloin hoitaa muitakin kuin perheeni jäseniä.

  Hoitojeni seurauksena monet ystävistäni tai heidän lapsistaan saivat terveydentilansa huomattavasti lähtötilannetta paremmaksi. He kertoivat siitä taas eteenpäin ystävilleen ja niin minulle tuli lisää ihmisiä hoidettavaksi.Nyt olen jo useamman vuoden hoitanut ihmisiä homeopatialla hyvin tuloksin. Yhteystietojani ei ole ollut esillä missään, vaan sana on kiertänyt hoitoonsa tyytyväisiltä asiakkailta aina eteenpäin ja hoidettavia on ollut sopivasti.

  Aito homeopatia on minulle yksi elämäni intohimoista ja siitä tuli kuin vahingossa minulle työkin. Kun työt vain lisääntyivät lisääntymistään, perustin sen takia lopulta myös ihan toiminimenkin ja aloin ottaa palkkaakin työstäni, mitä en aluksi pitkiin aikoihin tehnyt. Teen jonkin verran muutakin (mm taustatoimittajan ja kääntäjän töitä) aika ajoin, mutta homeopatia on ollut minulle se pääjuttu. Tosin haluan saada myös ensimmäisen romaanini valmiiksi ja sitten lisää, sillä rakastan myös kirjoittamista.

  Ainakin tähän asti homeopaattina on saanut Suomessa toimia ilman virallista koulutustakin, mutta joskus tilanteeseen voi toki tulla muutos. Sitten voi olla, että käyn virallisen koulutuksen vielä läpikin. Tosin jo nyt olen onnistunut parantamaan homeopatialla ihmisiä, joita jopa eräskin homeopatian opettaja ei ole onnistunut auttamaan.

  jatkuu...

  VastaaPoista
 7. Minulla on ollut myös pitkään homeopaattisessa hoidossa eräs koulutettu homeopaatti ja hänen lapsiaan. Vaikka hän itse on käynyt läpi virallisen koulutuksen, hän on sanonut, ettei itse ole jaksanut perehtyä niin syvällisesti homeopatiaan kuin minä. Hän on ollut myös iloinen minulta saamastaan homeopaattisesta avusta ja terveytensä kohentumisesta.

  Jo Hahnemaninnkin aikaan oli joitakin itseoppineita homeopaatteja, jotka tunnettiin yleisesti taitavina. (eräs tallimestari ja juristi) Toisesta Hahnemann sanoi, että uskoisi terveydentilansa milloin vain tämän homeopaattisen hoidon huomiin. Tärkeintä on, että todella osaa ja hallitsee homeopatian. Monilla on koulutus, mutta tarvittava asenne, taito ja syvällinen ymmärrys puuttuvat.

  Tokihan olisi varmasti ihanne, että myös se virallinen diplomi olisi hankittuna. Epäilemättä moni itseoppinut ei oikeasti hallitse homeopatiaa, vaikka ei tosin läheskään jokainen virallisesti koulutettukaan kuten sain menneinä vuosina karvaasti havaita.

  Tietenkin ymmärrän, että on varmemman päälle valita virallisesti koulutettu klassinen homeopaatti kuin itseoppinut. Ja on hyvinkin mahdollista, että vielä minäkin sen diplomin hankin. Tosin tiedän, että omaan jo varsin syvällisen homeopatian tuntemuksen ja jopa eräät homeopatian opettajat opettavat ja toimivat paljon pinnallisempaan tyyliin kuin jota itse pystyn arvostamaan ja hyväksymään.

  Tulevaisuus näyttää mitä ratkaisuja teen homeopatian alalla toimimiseni suhteen. On hyvinkin mahdollista, että vielä jossain vaiheessa otan vastaan asiakkaita myös netissä antamieni yhteystietojen kautta.(Mutta ehkä vasta sitten,jos/ kun se virallinen diplomi on hankittuna. Henkisesti näin on helpompaa ja rennompaa tämä eloni.) Tähän mennessä en ole vielä halunnut, vaikka kyselyitä on tullut.

  VastaaPoista
 8. Vastaisuudessa suunnitelmissani on taas kirjoittaa enemmän homeopatiasta. Minulla on joitain lukijoiden kysymyksiä, joihin palaan seuraavaksi blogissani. Olen kuitenkin sellainen ihminen, joka haluaa antaa paljon aikaa myös perheelleen ja erityisesti siitä syystä en ole saanut kirjoitettua kovinkaan paljon blogiini viime aikoina. Otan myös tosiaan asiakkaita koko ajan vastaan ja äkillisissä sairastumisissa otan myös päivystysluonteisesti iltaisin ja viikonloppuisin hoidettavia vastaan joko kotiini tai sitten puhelimitse.

  Maamme homeopatiakoulutustarjonta ei ole minulle tuttua (koska olen siis itseoppinut), joten on parempi, etten nyt lähde mitään tiettyä koulutusta suosittelemaan ainakaan toistaiseksi. Sen sijaan yleisesti ottaen homeopaatiksi opiskelua voin todellakin suositella, mikäli asiasta kiinnostunut on tunnollinen ja kognitiivisesti kyvykäs sekä mielellään myös luova ja helposti suuria kokonaisuuksia hahmottava.Jos tunnet halua auttaa ja ymmärrät helposti asioitten punaisen langan, homeopaatin työ voi olla sinulle aivan ihanteellinen.

  Tämä on minusta aivan mahtava työ! Olen saanut tilaisuuksia parantaa sellaisiakin ihmisiä, joita kukaan muu ei ole osannut auttaa. Monet, monet ovat säästyneet turhilta antibioottikuureilta ja päässeet esim pitkäaikaisista kemiallisten lääkkeiden käytöistä pikkuhiljaa eroon.

  Eräskin nainen taas pystyi hoitojeni jälkeen palaamaan jälleen työelämään sairastettuaan vakavasti pitkään sitä ennen. On ihanaa, kun on voinut saada kuulla, miten koko elämä on monilla tervehtymisen myötä muuttunut paremmaksi. Homeopaatin työ on toki usein varsin haasteellista ja välillä voi tulla ottaneeksi koviakin paineita. Kaiken kaikkiaan homeopaatin työ voi olla mielestäni kuitenkin erittäin palkitsevaa.

  Kuulostat siltä, että sinusta voi tulla vielä taitava ja syvällinen homeopaatti! Jos joku opettaa pintapuolisia ratkaisumalleja, pidä sinä kuitenkin kiinni siitä syvällisyydestä ja kokonaisvaltaisuudesta, joihin esim juuri Rajan Sankaran teokset ovat silmäsi avanneet. Hän on muuten yhtenä opettajana eräässä brittiläisessä koulussa, jota olen itsekin harkinnut yhtenä mahdollisena tulevaisuuden vaihtoehtona.

  Ehkäpä joskus vielä tapaamme tavalla tai toisella, ehkäpä jopa samanhenkisinä kollegoina! Upeaa kesän jatkoa sinullekin ja marjanautintoja edelleen! :)

  VastaaPoista
 9. Hei, tulin sattumalta vierailulle blogiisi ja täytyy kommentoida, että täällä näyttää olevan paljon mukavaa ja mielenkiintoista tekstiä! Laitahan uuttu juttua tulemaan kun ehdit :)

  Minä olen myös pitänyt reilun pari vuotta ruokavalioaiheista blogia, jossa asiaa kaikenlaisista terveysjutuista ja myös vähän henkistä filosofiaakin. Blogiani voi käydä tsekkaamassa täältä: reinonravinto-oppi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. Tervehdys Reino! Onpa mukava kuulla, että blogistani on löytynyt sinua kiinnostavia juttuja!

  Kiitos vinkistä, blogisi vaikuttaa oikein kiinnostavalta ja raikkaalta!

  Nyt on kesällä tapahtunut niin paljon uutta ja erilaista aikaisempaan elämääni verrattuna, että blogikirjoitteluun on tullut taukoa kaiken muutoksen ja uuden ihmettelyn tuoksinassa. Mutta hyvin menee ja elämä on vain entistä antoisempaa tätä nykyä!

  Luulenpa, että tuossa syksyn korvilla alkaa taas juttua juosta tänne bloginkin puolelle. Iloista ja energistä syksyn alkua! :)

  VastaaPoista
 11. Kultaherukasta en ole kuullutkaan...Kiinnostavaa!

  Lue Sinikka Piipon Puhdasta ravintoa ellet ole sitä jo lukenut. Pääsin yhdestä vaivasta vain alkamalla nauttia erästä marjaa joka päivä. Niin uskomatonta!

  VastaaPoista
 12. Hei Leena!

  Kultaherukka on tosiaan vähän harvinaisempi marja ja monet pitävät sitä ihan vain koristepensaana. Meillä kuitenkin tykätään sen maustakin. :)

  Sinikka Piipolla on aivan mainioita teoksia, joita on kirjahyllyssänikin ja lainannutkin niitä olen. Täytyypä tarkistaa onko tuo suosittelemasi kirja tullut vielä luettua.

  Hienoa, että sait marjoista tärkeän avun! Kyllä luonnon antimista on paljon iloa ja hyötyä! :)

  VastaaPoista