perjantai 4. marraskuuta 2011

Raudan liikasaanti ja epäorgaanisten mineraalien haitatMike Adamsin nostattama kohu Adya Clarity-nimisestä tuotteesta on samalla nostanut valokeilaan erinäisiä kiinnostavia asioita, joista nyt otan tarkastelun kohteeksi kysymyksen epäorgaanista alkuperää ja orgaanista alkuperää olevien mineraalien eroista. Myös teema raudanliikasaannista ja sen vaikutuksista on mielestäni tärkeä.

 Orgaanista alkuperää ja epäorgaanista alkuperää olevien mineraalien välillä on suuri ero. Orgaanista alkuperää olevat mineraalit tulevat siis kasveista ja eläinkunnan tuotteista jne, eivät suinkaan suoraan kivestä ja sorasta. Ne ovat siis orgaanisen luonnon muovaamia. Luonnon kasvikunta on ottanut kallioperän mineraalit käyttöönsä ja muuntanut ne ihmisyhteensopivaan muotoon. Siksi me syömme niitä. Kehomme eivät ole rakennettuja imeyttämään suoraan käyttöönsä laajaa skaalaa epäorgaanista alkuperää olevia mineraaleja, mutta kasvit sen sijaan ovat. Kasvit ovat täydellisen sopivia muuntamaan epäorgaanisia mineraaleja eliöille sopivampaan  muotoon ja juuri siksi me tosiaan syömmekin kasveja ja niin syövät tietysti monet eläimetkin.

Jos mineraaleihin lisätään teollisen prosessoinnin myötä rikkihappoa, se ei muuta mineraaleja orgaanisiksi. Kyseessä ovat edelleen epäorgaaniset mineraalit...tosin teollisesti prosessoidussa muodossa. Ne kyllä imeytyvät siinäkin muodossa elimistöön, mutta tällöin kuitenkin monien asiantuntijoitten mukaan keholle toksisina aineina.

Mitä olisi sanottava ideasta juoda ja pyrkiä imeyttämään itseensä rikkihappoon liuotettuja epäorgaanisia mineraaleja...

Uskonpa, että silloin saattaisit tehdä vastoin sitä, mitä todella tahdot tehdä. Tuskin haluat pyrkiä imeyttämään  itseesi epäorgaanista ainesta tehokkaammin, koska se voi jämähtää tiukasti elimistöösi ja aiheuttaa haittaa.  Ihmiset sekoittavat helposti imeytymisen biologiseen hyötysuhteeseen. Kannattaa muistaa, että voit saada itseesi imeytymään jotain, joka ei ole hyvä asia... jotain, jota olisi ennemminkin parasta karttaa ja poistaa eikä siis alun perinkään imeyttää itseensä. Kun epäorgaaniset mineraalit ovat kerran päätyneet elimistöösi, niitä on todella vaikeaa saada sieltä pois. Ja mikäli niitä kertyy aina vain lisää, saatat huomata jonkin ajan päästä vakaviakin oireita, mutta siinä vaiheessa olet mahdollisesti jo melkoisen sairas. Sinulla saattaa olla esim kertynyt rautaoksidia sydänkudokseen, jolloin tilanne on jo paha.


Erityisesti miehistä suuri osa ei tarvitse lisää rautaa elimistöönsä. Itse asiassa monien pitäisi saada sitä elimistöstään pois. Liika rauta on monien asiantuntijoitten mukaan jopa ykkössyitä miesten sydänsairauksiin. Raudan saantinsa lisääminen onkin monille miehille erittäin paha asia sorruttavaksi.

(Lähteenä mm:  Adya Clarity (black mica extract) concerns answered in revealing interview with Roy Dittman, integrativa medicine scientist http://www.naturalnews.com/034037_Adya_Clarity_aluminum.html#ixzz1chviR4r9 )

Suosittelen todellakin tutustumaan yllä olevan linkin kautta biotekniikan asiantuntijan, tutkijan ja kokonaisvaltaisen lääketieteen harjoittajan Roy Dittmanin haastatteluun. Mies on erityisesti erikoistunut ja keskittynyt metallien vaikutuksiin ihmisen aivoihin. Hän omaa muutenkin hyvin laajan näkemyksen ja ymmärryksen ihmisen kokonaisvaltaisesta terveydestä. Dittman on perehtynyt myös akupunktion ja raakaravinnon etuihin. Roy Dittman tosiaan painottaa, että orgaanisista ja epäorgaanisista lähteistä tulevilla mineraaleilla on ratkaiseva ero!Lisää raudan toksisuudesta:

"... rikkaammissa maissa, etenkin miehet voivat saada jopa liikaa rautaa. Liika rauta on noussut huolen aiheeksi vasta viime vuosikymmeninä, kun on alettu ymmärtää vapaiden radikaalien haitallisia vaikutuksia ihmisen terveydelle. Rauta on aine, joka hyvin helposti muodostaa vapaita radikaaleja. Vapaat radikaalit eivät aina ole haitallisia, esimerkiksi ihmisen immuunipuolustusjärjestelmä käyttää vapaita radikaaleja hyväksi, kun se tuhoaa haitallisia mikrobeja. Mutta on myös selvää, että kun vapaat radikaalit pystyvät tuhoamaan mikrobin solurakennetta, niin ne voivat aiheuttaa myös selviä haittoja ihmisen terveille kudoksille, jos niitä on liikaa elimistössämme. Elimistöllä on puolustuskeinoja näitä vapaita radikaaleja vastaan, esimerkiksi E-vitamiini auttaa suojaamaan solunkalvon rasvoja niitä vastaan.

Liian korkeat rautapitoisuudet ja niiden mukanaan tuomat vapaat radikaalit on yhdistetty alustavasti mm. sydäntautien riskien kasvuun. Rautaa ei tulisikaan nauttia liikaa, etenkään miesten. Naisilla raudan liiallisen saannin riski ei ole niin suuri, sillä kuukautiset poistavat verta elimistöstä ja tämä aiheuttaa naisille miehiä selvästi suuremman raudan tarpeen. Miesten ei siis kannata syödä runsaasti rautaa sisältäviä ravinteita suuria määriä ja välttää raudan ottamista tabletteina."

Ravitsemusasiantuntija Juhana Harjukin toteaa aihepiiriin liittyen blogissaan

Aamiainen ruohikolla: Ravintoa sydämelle

  seuraavaa: "...rautalisää ei pidä käyttää ilman, että lisäraudan tarve on jotenkin todettu (esim alhainen hemoglobiini ja alhainen ferritiini), koska liiallinen rauta on pro-oksidantti eli lisää haitallisia hapettumisreaktioita kehossa."


Seuraavassa Dr. Mercolan videossakin käy hyvin ilmi, miten tarkkana raudan kanssa kannattaa olla! Suurella osalla miesväestöä on Mercolankin mukaan elimistöönsä kertyneenä liikaa rautaa. Mercolan mukaan RAUTAA EI kannata hamstrata YHTÄÄN YLI ELIMISTÖN TARPEEN eli ns varmuuden vuoksi ja kannattaa olla myös huolellinen , ettei sitä saa vahingossa pikku hiljaa kroonisesti liikaa. Siitä voi olla nimittäin arvaamattoman paljon haittaa:


Is Iron Helping or Slowly Killing You? - YouTube
(9. kesäkuu 2009 - 9 minuuttia - Lataaja: mercola
articles.mercola.com Internationally renowned natural health physician and Mercola.com founder Dr. Joseph ...)

Ps. Tuli tässä vielä mieleeni, että myös vitamiineissa on eroa kuten mineraaleissakin. Orgaanisista lähteistä (kuten kasveista, kaloista jne) saatavat bio-orgaaniset vitamiinit ovat kehomme kanssa yhteensopivia ja terveellisiä, sen sijaan synteettiset, teollisella tuotantoprosessilla aikaansaadut vitamiinit eivät ole vaikutuksiltaan samanlaisia. Vitamiinit olisikin siksi parasta saada ravinnetiheistä ruoka-aineista (huom. myös synenergiaedut) eikä synteettisistä monivitamiinivalmistepillereistä.  Minulla on aiheeseen liittyvä postauskin:
Synteettisiä vai luonnollisia vitamiineja...

Haluan suositella myös  Christer Sundqvistin Veteraaniurheilija- blogin aivan upeaa postausta luonnollisten bio-orgaanisten ja synteettisten vitamiinien eroista:
http://sundqvist.blogspot.com/2011/04/luonnolliset-vitamiinit.html


 Pss. NaturalNewsillä on ilmestynyt myös seuraava  kiintoisa artikkeli, johon kannattaa tutustua ja jota itsekin saatan tulevissa postauksissani intoutua kommentoimaan:

12 striking contradictions between Adya Clarity and the core health principles of raw foods living

  Rentouttavaa ja mukavaa viikon jatkoa kaikille! :)

 

31 kommenttia:

 1. Jokin aika sitten kävin verenluovutuksessa ja ihmettelin suuresti, kun minulle annettiin rautatablettipaketti vaikka hb oli yli 130, eikä ollut mitään erityistä syytä miksi olisin rautaa tarvinnut. En kylläkään syönyt kyseisiä rautatabletteja ja hyvin olen pärjännyt.

  VastaaPoista
 2. Oho Anonyymi! Kuulostaa todella omituiselta toiminnalta.

  Rautatabletteja ei yleensä todellakaan kannata syödä vaan tarvittava rauta on parasta saada luontaisista lähteistä. Onhan jopa monissa kasvikunnan tuotteissakin runsaasti rautaa.

  Ja kuulosti tosiaan fiksulta olla ottamatta tuota turhaa rautapilleriä.

  Meille tyrkytetään yhtä sun toista turhaa ja jopa haitallista ihan rutiininomaisesti ja siihen voi turtua helposti ja ruveta tekemään vain niin kuin suuri enemmistö tekee virallisten ohjeistusten mukaan...jotka menevät ikävä kyllä monessa asiassa aika metsään.

  Moniin juttuihin kannattaa perehtyä pintaa syvemmältä. :)

  VastaaPoista
 3. Entäs saven syönti sitten? Onkohan se ok? Monia terveyshyötyjähän sillä väitetään olevan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kysymyksestäsi Anonyymi! Tiedän, että saven sisäisellä käytöllä väitetään yleisesti olevan terveyshyötyjä...mutta onko sillä vastaavasti myös terveyshaittoja (ainakin alumiinista on ollut puhetta)on myös oleellinen kysymys ja kumpia on enemmän, hyötyjä vai haittoja.

  Itse en ainakaan halua yleisesti ottaen juurikaan noita epäorgaanisista lähteistä peräisin olevia mineraaleja sisuksiini.

  En ole kuitenkaan nyt tarkasti perehtynyt saven koostumukseen ja vaikutuksiin,joten ei tee luonnollisestikaan oikein mieli lähteä heittämään lonkalta mitään.

  Mutta mikäli paneudun siihen vielä joku päivä perusteellisesti kirjoittelen aiheesta blogissani kunnolla.

  Sinänsä esim klassisen homeopatian viitekehyksestä ihminen ei tarvitse tuollaisia asioita sisäänsä. Ravinnetiheä, terveellinen ruokavalio ja klassisen homeopatian mukainen elimistön elinvoiman tasapinottaminen riittävät yleensä lähes vaivaan kuin vaivaan. Elimistö lähtee itse parantamaan itseään saadessaan sopivan impulssin tarkasti täsmäävältä homeopaattiselta lääkeaineelta. Olen jo useasti seurannut miten monet suolisto-ongelmat, niin ummetukset kuin ripulitkin ym ovat lähteneet parantumaan homeopatian avulla. Niinpä en ole edes harkinnut saven suosittelemista tai hankkimista itseni tai muitten terveysongelmiin.Ja muutenkaan en käytä tai suosittele yleensä mitään, johon en ole tarkkaan perehtynyt.

  Itse olen kokenut, että ravinnerikas ruokavalio ja klassinen homeopatia riittää jo todella pitkälle ja lähes kaikkeen.

  Ajattelen, että toinen syvällisesti toimiva hoitomuoto on ainakin akupunktio, mutta itselleni homeopatia on niin tuttu ja rakas ala, että siitä tulee eniten kirjoitettua. Siitähän tiedänkin eniten.

  Juu, että näin sitä päästiin näköjään taas kätevästi savesta aina homeopatiaan saakka. ;)

  VastaaPoista
 5. Jossain luki,että joku tyytymätön työntekijä lähti tietoisesti mustaamaan Adya Clarityn mainetta.Mene ja tiedä...
  Ihanat koivukuvat! Rauta-arvoni olivat sopivat ainakin viime keväänän tarkistettaessa.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Mustikkatyttö.

  VastaaPoista
 6. Hei Yaelian! Tämän jutun tiimoilta tuntuu olevan paljon myös ihmissuhteisiin liittyviä juttuja liikkeellä...vaikeahan niistä on tietää.

  Sinänsä itse olen miettinyt lähinnä tuotteen alkuperää ja ominaisuuksia ynnä lukenut aiheeseen liittyvää kirjoittelua, sillä se kiinnostaa monistakin syistä. Erityisesti siis nämä metallit ja luonnollisuuden käsitteen käyttö, markkinointitapa jne.

  Hieno juttu, että arvosi olivat sopivat.

  Kiitos ja samoin siis sinullekin Yaelian! :)

  VastaaPoista
 7. Ps. Kiva, että tykkäsit koivukuvista. Ne ovat Järvenpäästä Tuusulanjärven rannalta. Teimme sinne pienen retken.Veden äärellä on jotenkin niin tunnelmallista. :)

  VastaaPoista
 8. Itse olen ainakin lukenut tuosta savi asiasta, että ambomaissa ihmiset syövät sitä ja varsinkin raskaana olevat naiset. Ja jopa eläimet, niin miksi se olisi länsimaalaisille huono vaihtoehto?

  T: Ninni

  VastaaPoista
 9. Tervehdys Ninnuli!

  Juu...kuten tuossa yllä vähän jo kertoilinkin, niin en ole sen syvällisemmin perehtynyt tuohon saviasiaan.(Kun ei tavallaan ole ollut tarvetta, koska homeopatia parhaimmillaan alkaa niin tehokkaasti tasapainottamaan ihmisen elinvoimaa ja vaivat alakavat parantua tällöin myös siinä järjestyksessä, mikä on kokonaisuudelle suotuisinta. Muut "lisäkeinot" voivat usein homeopaattisen rakennehoidon kuluessa myös sekoittaa kokonaiskuviota, jopa vaikka ne olisivat tavallaan aika luonnonmukaisiakin, esim siis lääkeyrtit jne, joten mikäli savella on paljonkin tehoa, on mahdollista, että se sekoittaa jossain määrin kokonaiskuviota.


  Onhan sinänsä sekä koululääketieteen puolella että homeopaattisissa lääkeainekuvailuissakin kuvailtu tiloja, jolloin maa- aines, muta, savi, kalkki tms alkavat himottaa jostain syystä ( vrt pica-ilmiö)Eli se, että himoitsee jotain raskaudenaikana tai muuten, ei välttämättä todista, että aine on kuitenkaan hyväksi. Tunnen esim erään ihmisen, joka himoitsi koko raskausaikansa lähinnä vain keltaista jaffaa, sipsejä ja karkkeja ja söi suurimmaksi osaksi niitä. Tuskinpa elimistö oikeasti kaipasi niitä.

  Voi toki olla, että joillain on esim elimistössä niin paljon myrkkyjä, että savi tosiaan poistaa ja imee niitä enemmän itseensä kuin tuo tilalle mitään turhaa tai harmillista.

  Joten olen siis oikeastaan jättänyt tämän savikysymyksen toistaiseksi itselleni hieman auki... kansioon "Tarkemmin selvitettävät asiat sopivan tilaisuuden tullen". :)

  VastaaPoista
 10. Itse ainakin koin että vihreä savi (Argital) tekee hyvää suolistolle - auttaa aavistuksen verran sitä toipumaan jos on vaikka onnistunut saamaan sen huonoon kuntoon pilaantunutta ruokaa syömällä... Ei siitä ainakaan kuuriluontoisesti haittaa ollut. Ennen vanhaan sitä Suomessakin jotkut söivät savea suoraan luonnosta, ja uskon että juurikin tilapäisessä käytössä hyödyt voittavat haitat mennen tullen. Eihän homeopatiaakaan jatkuvasti käytetä. Itse tosin en taas koe tarvitsevani sitä syistä joista vois joskus keskustellakin - minun varmaan pitäisi vaan perehtyä asiaan paremmin ennen sitä.

  VastaaPoista
 11. Tervehdys Viher-Tuomo!

  Voi hyvinkin olla, että tilapäisessä käytössä hyödyt voittavat mahdolliset haitat, en vain ole tutustunut tarkkaan aiheeseen kuten sanoinkin jo aiemmin.

  Sinänsä olen tottunut ajattelemaan homeopaattina toimiessani, että mikäli elinvoima on hyvässä tasapainossa, kaikkiin tilapäisiin vaivoihin ei tarvitse ja usein kannatakaan puuttua...oma elinvoima hoitaa homman kuntoon kuitenkin ja immuniteettisysteemit yms saavat hommia. Niinpä esim kuumeita ei kannata yleensä lähteä alentamaan tms.

  Ja mikäli elinvoima taas ei ole vahva ja tasapinoisessa tilassa, sitä kannattaa lähteä tasapainottamaan...ja itse tietenkin ajattelen, että klassisen homeopatian metodein se hoituu hienosti...ja näin olen havainnut tapahtuvan todellakin.

  Joskus ihminen tarvitsee vain lyhyehkön hoitojakson, mutta nykyaikana ihmiset ovat usein melko kroonisesti sairaita ja tarvitsevat jopa vuoden tai useammankin sinnikkään hoitamisen...mutta tulokset voivat ollakin sitten ihka aitoa superia.

  Joitain esimerkkejä hoidettavieni parantumisesta:

  Poika pääsi pois leikkausjonosta ja kaikista lääkityksistä ja voi nyt hyvin. Tähän meni noin vuosi.

  Vauva pääsi eroon jatkuvista sairaalahoitoa vaativista astmakohtauksista ja kroonisesta laaja-alaisesta ihottumasta sekä sinistymis- ja vapinakohtauksista ja on nyt hyvässä kunnossa.

  Lapsen kasvojen ja kaulan alueen diagnosoitu tulehdustila parani (antibiootteja ei tarvinnut käyttää). Tämä tapahtui alla vuorokaudessa yhdellä homeopaattisella annoksella yhtä lääkettä.

  Pienen pojan jatkuva krooninen ripuli, joka oli romahduttanut jo kasvukäyränkin, parani (dokumentoidusti)homeopaattisella hoidollani.

  Hampaan ympäristön tulehdustila parani ilman määrättyjä antibiootteja yhdellä homeopaattisella aineella. (Oli muuten Phosporus, eikä mikään kaikkein yleisin ko.vaivasta mieleen tuleva lääkeaine,)

  Asiakas pääsi syvästä uupumuksesta ja masennuksesta ja ei tarvitse enää mitään mieliala- tms psyykenlääkkeitä.

  Potilas parantui tic-oireista.

  Asiakkaan akne ja ihottuma sekä sinnikäs kutina ja kohonneet maksa-arvot paranivat homeopaattisella hoidolla.

  Usella potilaalla autismin kirjon oireet ovat lievittyneet, jopa niin , ettei henkilö lääkärin tutkimuksen mukaan enää täyttäisi autismin kirjon kriteereitä.

  Nuori nainen parani hormoniepätasapainostaan, vatsakivuistaan ja yöhikoilukohtauksista sekä kuumista aalloistaan.

  Pienen lapsen silmätulehduskierre, johon eivät edes
  antibioottisalvatkaan olleet auttaneet, parani myös hoidossani homeopaattisella aineenvalinnalla ja käytöllä. Sen koomin lapsi ei ole enää silmätulehduksista kärsinyt. Ei enää vuosiin siis.

  Krooninen migreeni ja astma parani. Myös muita vaivoja parantui.Nainen ei tarvitse enää mitään synteettisiä lääkkeitä.Tämä hoito kesti jokusen vuoden.

  Lapsen jatkuva krooninen nuha parani homeopaattisella hoidolla ja lapsi saattoi luopua jatkuvista synteettisistä nenäsuihkeista.

  Jatkuu...

  VastaaPoista
 12. Muun muassa tälläisiä tuloksia on tullut, kun olen hoitanut asiakkaitani klassisella homeopatialla. Niinpä olen tottunut, että homeopatia auttaa lähes aina ja lähes kaikkeen. Siksi keskityn jatkuvasti taitojeni hiomiseen tällä alalla ja luen satoja, tuhansia sivuja lähinnä englanninkielistä kirjallisuutta suoraan parhaista parhailta.

  Koska olen niin vakuuttunut klassisen homeopatian tehosta (mieluiten yhdistettynä ravinnetiheään, puhtaaseen laaturuokaan), en ole vain ehtinyt ja tuntenut tarvetta jokaiseen muuhun apukeinomahdollisuuteen tutustua.

  Jos todella "hifi" tieto (klassinen homeopatia)on jo hanskassa, sitä tulee intohimo vain syventää ja syventää vain lisää. Vaikutukset, kun ovat parhaimmillaan sitä luokkaa, että asiakkaat ovat kertoneet, että heidän koko elämänsä on muuttunut klassisen homeopatian avulla. Arvaat varmaan, miten tälläiseen voi jäädä koukkuun!

  Rakastan parantaa ihmisiä klassisella homeopatialla ja näen vain harvoja tiloja, joita ei voi auttaa tällä keinolla. (esim elinsiirtopotilaat)

  Mutta niin, muilla voi olla ja onkin toisenlaisia keinoja hallussaan...Joistain niistä tiedän aika paljon,kaikista niistä en sen sijaan tiedä juurikaan ja joitain juttuja en taas pidä hyvänä ollenkaan...mutta minulla on tämä rakas klassinen homeopatia ja pääasiassa sen avulla toteutan parantamisen kutsumustani. Muitakin lisäohjeita yleensä toki annan myös. Esim ravinnetiheää ruokaa suosittelen ja kannustan välttämään turhaa, liiallista säteilyrasitusta jne.

  Mutta savi on siis kysymysmerkki vielä meikäläiselle...mutta tällä menolla tulee ehkä vielä perehdyttyä siihenkin tarkemmin ihan mielenkiinnosta. ;) Aika paljon kiinnostusta asiaan tuntuu jo tämän kommenttiosionkin perusteella olevan. ;)

  Ehkä olen sellainen ihminen, että tiedän mieluummin vähästä kaiken kuin kaikesta vähän.

  Mutta, juu olenhan kyllä myös aika utelias ja tiedonhaluinenkin ihminen ja tykkään oppia ja ymmärtää asioita. Ja nyt saatte kyllä pikkuhiljaa herätetyksi uteliaisuuttani tuota savihommelia kohtaan. :D

  VastaaPoista
 13. Ps Viher-Tuomo: Olisi tosiaan kiinnostava keskustella syistä, miksi ajattelet, että homeopatia ei ehkä ole sinua varten. Ilmaisit asian jotenkin tosi kiinnostavasti ja haluaisin kyllä tietää, mitä tarkoitat. Jos haluat voit kirjoittaa viestisi minulle ja en julkaise sitä, mikäli niin toivot ja voin vastata sinulle vaikkapa Facebookissa tai sähköpostilla omat kommenttini sinun kirjoituksistasi... Jos siis haluat puhua aiheesta joku päivä. :)

  VastaaPoista
 14. Hieman off topic, mutta: voi kurjuus! Vaikka kuinka teen kaiken oikein, jostain syystä blogisi ei tarraudu Google readeriini!

  VastaaPoista
 15. Hei Janna! Tervetuloa lukijakseni. Blogger välillä temppuilee, mutta lopulta onneksi onnistui!

  Tervetuloa myös kaikille muillekin uusille lukijoilleni!

  Piristää ja ilahduttaa tosi paljon, aina kun huomaa saaneensa uuden lukijan! Tuntuu kivalta, että blogini jutut ja kommentit kiinnostavat...joitakin jopa ihan säännöllisesti. Jee!

  Mukavaa viikon jatkoa! :)

  VastaaPoista
 16. Minulle tuli mm sellaista kritiikkiä, että homeopatian täytyy olla jotenkin negatiivisella tavalla yliluonnollista, koska nykytiede ei osaa selittää homeopatian vaikutusmekanismeja nykytieteen keinoin ja se kuitenkin tehoaa esim eläimillekin, jolloin kyse tuskin on placebovaikutuksesta.

  Olen monestakin syystä täysin vakuuttunut, että homeopatiassa ei ole mitään yliluonnollista tai ns paranormaalia. Se perustuu luonnollisiin paranemisen lakeihin, jotka ilmenevät luonnon elävissä olennoissa. Monet asiat on havaittu ensin empiirisesti ja vasta myöhemmin , usein paljonkin myöhemmin, tiede on osannut selittää syyt moniin ilmiöihin.

  Tälläkin hetkellä eräs Nobelin saanut tiedemies, joka on vakuuttunut sen tehosta, tekee upeaa tutkimustyötä homeopatian vaikutusmekanismeista. Homeopatia toimii ennemminkin kvanttifysiikan kuin kemian alueella. Kyse on informaation välittymisestä ja energiasta. Olen aiemmin jo kirjoittanut jonkun verran aiheesta. Ennen kun radiota tai televisiota oli keksitty ja niistä oli kerrottu, niitten yhtäkkinen ilmestyminen havaintopiiriin olisi voinut myös herättää epäilyksen yliluonnollisesta ilmiöstä.

  Esim nykyinen epigenetiikan tieteenhaara on saanut selville monien asioitten, jotka oli havaittu ja ymmärretty homeopatian piirissä jo jokunen sata vuotta sitten, pitävän paikkansa. Sen aikainen tiede ei tajunnut vielä esim sitä, että isovanhempien kokemat traumat, sairaudet ja ravinto voivat siiryä vaikuttamaan lastenlastenkin elämään. Homeopatiassa tajutaan, että ns miasmat siirtyvät usein helposti sukupolvelta toiselle ellei niitä paranneta esim homeopaattisin ainein.

  Nykytieteen käsitys perimästä on siis muuttunut. Aiemmin ajateltiin, että hedelmöityksessä saatu perimä säilyy samanlaisena koko elämän läpi. Kuitenkin vain osa DNA:sta on geenejä, suurin osa on epigeenejä, joiden vaikutuksesta geenit aktivoituvat tai vaimentuvat.

  Uusissa tutkimuksissa on huomattu, että DNA muuttuu elämämme aikana, Ravinto, ympäristö ja henkiset kokemukset siirtävät vaikutuksensa yksilöihin ja jälkikasvuun."

  Homeopatia opetti näiden asioiden vaikuttavan tuleviin polviin jo pari vuosisataa sitten. Homeopaatit seurasivat ns miasmojen kulkua sukupolvesta toiseen ja pyrkivät ja usein onnistuivatkin katkaisemaan monien miasmojen rankimmat vaikutukset.

  Tiede ei ole vieläkään selvittänyt kaikkea, mikä on totta, aitoa, luonnollista ja toimii. Mielestäni ei kannata olla liian "tiedeuskovainenkaan." Tieteenkin käsitykset elävät ja muuttuvat. Mikä tänään on muka ehdoton totuus, voi huomenna olla todettu harhaksi. Ei kannata kovin hätäisesti leimata kaikkea, jota ei ymmärrä joko huuhaaksi tai yliluonnolliseksi. Mutta jokainen saa tietenkin vapaasti muodostaa mielipiteensä, niin itsekin teen ja yleensä aika pitkällisen asiaan paneutumisen perusteella. Ja mikäli en jotain asiaa kunnolla tunne, yritän puhua siitä asiasta suhteellisen neutraalisti. Tosin tuskin, se aina onnistuu, mutta yritys hyvä kymmen. :)

  Mutta on myös totta, että kaikenlaista vahingollista ja huuhaatakin on liikkeellä ja on tärkeää olla valpas. Itse nyt vaan olen täysin vakuuttunut, että homeopatia on hyvä asia! :)

  VastaaPoista
 17. Heh, olenhan minä tätä lukenut jo kuukausia, mutta jostain syystä vaan temppuilee. :) Paljon mielenkiintoisia tekstejä viime aikoina!

  VastaaPoista
 18. Hei Janna!

  Juu, huomasin sen toki, koska sain sinulta sen ihanan tunnustuksenkin. :) Viittasin tuolla lukija-sanalla siihenkin, että mukavaa, että oikein kirjauduitkin lukijapaneeliin.

  Blogissani on tuhansia lukijoita kuussa, mutta vain osa haluaa kirjautua tuohon Google-käyttäjäraatiin...sama se on tietenkin sinunkin kiinnostavan blogisi kanssa...vain pieni osa todellisista lukijoista kirjautuu lukijaksi raatiin. Mutta ainahan se, kun joku niin tekee ilahduttaa...tosin kävijämäärien kasvukin tuntuu tosi kivalta...ei tartte kirjoitella vain "pöytälaatikkoon" ja saa usein palautetta ja kysymyksiäkin.Ja onpa hauska kuulla, että kirjoitukset ovat tuntuneet mielenkiintoisilta.

  Tällä viikolla on ollut tosi paljon homeopatiatöitä...niin pitemmän linjan hoidettavia kuin äkillisiä akuuttitapauksiakin, joten olen ollut melkoisen kiinni tuossa palkitsevassa, mutta aikaa vievässä ja vastuullisessa työssä.On tullut kyllä todella hyviä tuloksia, joista varmaan postaan yleisluontoisesti myöhemmin ja joskus saatan vieläpä haastatellakin joitain, jotka ovat saaneet suurta apua ja parantuneet terveysongelmistaan. Katsotaan nyt, mitä ehdin tekemään. Olen niin innoissani klassisen homeopatian tehokkuudesta. :)

  Lähdenkin taas niitten töitten pariin, joten en taida tänäänkään ehtiä blogata, mutta tekisi taas mieli tehdä sitäkin jahka tässä sopiva sauma aukeaa.

  Mukavaa ja ehkäpä jopa aurinkoista päivää! :)

  VastaaPoista
 19. Jännä, kun muistelisin, että olen kyllä aikaisemminkin koettanut sitä kautta tulla lukijaksi, jotta blogisi näkyisi omassa luettelossani. Mutta tutkimattomat ovat Bloggerin tiet.

  Lämpöä päiväänne ♥

  VastaaPoista
 20. Hih, niinpä taitavat olla!

  Kiitos Janna!♥

  VastaaPoista
 21. Rauta on monelle toedellinen ongelma ja kaikissa tapuksissa, jotka tiedän: Sen puute!

  Tyttäreni yhdeltä ystävältä, tytöltä lähtivät hiukset päästä ja hän oli aivan vetämätön. Äitinsä innokas kasvisruokailija ja perhe söi sen mukaan. Meni pari vuotta ennen kuin oltiin niin pitkällä että saatiin teitää tuo raudan vajaus ja sitä myöten ruokailuun tuli muutos ja myös rauta pillereinä.

  Parhalla ystäväläni on outo ongelma: Hänellä rauta ei imeydy. Hän käy aika-ajoin hemotankkausessa, joka olisi hirveän tyyristä ellei siihen saisi Kela-korvausta. Hän pääsee siihen aina kun rauta-arvo on jotain about 9 ja hän on jo aivan vetämätön. Hän kyllä syö usein maksaa, mutta kun ei imeydy.

  Minulla taas on hemoglobiini ollut aina melkein 15. En syö rautaa purkista, mutta olemme ottaneet asiaan sen kannan, että kerran viikossa maksalaatikkoa puolukkasurvoksella. Näin toimii myös tyttäreni nyt omassa opiskelijaelämässään.

  Olen itse aina ollut kova syömään tomaattia ja nykyään kirsikkatomaatteja. Muistan joskus lukeneeni, että tomaatissa on rautaa. Siinäkö selitys...Jos lihassa enää on yhtäänkään rautaa, mitä epäilen, niin tuskin siitä paljon imeytyy.

  VastaaPoista
 22. Kiitos tosielämän tilanteisiin liittyvien kokemustesi kertomisesta Leena.

  Tosiaan joillakin ongelmana on raudan saannin tai imeytymisen vähäisyys. Se onkin se tunnetumpi ongelma. Asian toista puolta eli liiallista raudan saantia,ja vieläpä usein epäorgaanisista lähteistä,ei moni ole tullut ajatelleeksikaan kuulema.

  Hyvä, että nämä kummatkin mahdollisuudet pidetään mielessä. :)

  VastaaPoista
 23. Kiitos erinomaisesta blogista! Kaikista seuraamistani ylivoimaisesti paras :) Yritin lähettää jo aijemmin kommenttia, ei tainnut onnistua. Kysynkin siis uudelleen, miten hoidettavaksesi pääsee?

  VastaaPoista
 24. Kiitokset ihanasta kommentistasi Lotta!

  Hmm...tuo kysymäsi asia on vielä vähän mietintämyssyssä. Kaikki, joita olen tähän asti hoitanut ovat olleet joko tuttujani tai sitten heidän tuttujaan...koska ne hoidettavani, jotka ovat kokeneet saneensa suurta parannusta terveydentilaansa ovat taas suositelleet eteenpäin ja näin tämä työni on laajentunut.

  Mutta olen tosiaan ajatellut laittaa tässä jossain vaiheessa, ehkä ensi keväänä tai kesänä yhteystiedot tänne nettiinkin ja näin vielä vähän laajentaa hoidettavieni määrää. Mutta en ole ihan vielä päättänyt, mitä tarkasti ottaen aion tehdä asian suhteen ja milloin.

  Tosiaan siis kypsyttelen vielä vähän tätä asiaa mielessäni. Kiitokset kovasti kiinnostuksen osoittamisesta homeopaattista hoitotyötänikin kohtaan Lotta ja mukavaa päivän jatkoa sinulle. :)

  VastaaPoista
 25. Anonyymin tänä päivänä tulleeseen kommenttiin viitaten:

  Nyt minulle tuli taas vaihteeksi sen verran rankkoja väitteitä kommenttiosioon, etten halua julkaista kyseistä kommenttia.Se oli kuitenkin hyvää tarkoittava kommentti ja arvostan sitä.

  En halua kuitenkaan lähteä analysoimaan blogissani asioita tältä kannalta. Sinä Anonyymihan voit itse lähteä halutessaan kommentoimaan näitäkin esille nostamiasi juttuja ja aihepiirejä omassa blogissasi, mikäli näät tarpeelliseksi.

  Sen verran haluan tässä sinulle Anonyymi sanoa, että mikäli joku ihminen jossain asiassa toimii huonosti, se ei todista, että kaikki hänen keksimänsä asiat olisivat huonoja.

  Itse en ole vielä koskaan aiemmin törmännyt tuohon väitteeseen, jonka sinä anonyymi esitit. Ja olen sentään lukenut alalta tuhansia sivuja. Sen olen kyllä huomannut, että ko. henkilöllä oli toki näitä outoja ja huonojakin asioita jonkin verran elämässään. Mutta se on eri asia kuin että kaikki hänen ideansa olisivat jotenkin surkeasta lähteestä ja "saastuneita."

  Mutta anonyymi: Arvostan sitä, että haluat olla tässä kertomassasi asiassa tarkka. Ja mikäli olet vakuuttunut asiastasi ymmärrän todellakin kantasi ja ihailen ehdottomuuttasi asiassa. Jos olisin samalla kannalla asiasta, toimisin ja suhtautuisin kuten sinäkin.

  Ja noissa muissa asioissa olenkin ihan samaa mieltä, mm relativismista ynnä muusta ja pidän samoja asioita tärkeimpinä asioina elämässä kuin sinäkin.

  Olen nyt kuitenkin rajannut ainakin toistaiseksi niin, etten lähde tästä aihepiiristä tässä blogissani sen syvällisempiin keskusteluihin...yksityiset keskustelut ovat asia erikseen. Niitä käyn aika ajoin näistä tärkeistä aiheista, jotka ovat sinullekin rakkaita.

  Kiitos huolenpidostasi, tulen tutkimaan mainitsemaasi asiaa vielä lisää. Olet varmasti vilpitön ja tarkoitat todellakin hyvää!

  Kaikkea hyvää sinullekin elämääsi Anonyymi! :)

  VastaaPoista
 26. kauniita syyskuvia ja hyvää asiaa, josta voi poimia jotain tietoa itselle. Tervetuloa myös mun blogiin.

  VastaaPoista
 27. Tervehdys Pepita ja kiitos!

  Sinulla onkin ihania kuvia ja tekstejä blogissasi! :)

  VastaaPoista
 28. Hei siellä! Löysin sattumalta blogisi ja sen sisältö osuu kuin naulankantaan oman opintoalani ja kiinnostusteni kanssa. Opiskelen ravitsemustiedettä Englannissa ja monet aiheesi antavat todella paljon ajateltavaa ja lisäpohdittavaa alan asioista. Hyödynnänkin sivujasi heti kun iskee tiukka paikka ja tarvitsen uutta näkökulmaa =) Todella asiallinen blogi kaikkinensa ja leppoisalla tyylillä kirjoitettu. Liityn oitis, kiitos tästä! Profiilitekstisi on kuin omasta suustani :O

  VastaaPoista
 29. Hei Maama! Kiitokset piristävistä sanoistasi ja tervetuloa lukijakseni.

  Minustakin oli hienoa löytää näin mainio blogisi! Huomasin sieltäkin, että meillä on tosiaan monia yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Mukavaa ja innostavaa viikon jatkoa sinulle! :)

  VastaaPoista
 30. Juotava savi lienee monelta osin varsin tervellistä. Kannattaa ainakin skeptisyydellä varustettuna käydä lukaisemassa
  http://www.e-coach.fi/

  Marko ja Mikko selittivät, että alumiini toimii piin vastavaikuttajana. Pii saa luuston kasvamaan, alumiini hillitsee sen kasvua. Eli jos saamme riittävästi piitä, tarvitsemme hieman myös alumiinia, ettei luustomme kasva liikaa ja epämuodostuneesti. Mitä mieltä teoriassa, vai oletko jo käytännössä ehtinyt kokeilla savea?

  VastaaPoista
 31. Hei ja kiitos vinkistä Viher-Tuomo!

  Tilanne on minun kohdallani edelleen se, että en ole ehtinyt paneutua tuohon saviasiaan, joten vaikeaa ottaa nyt oikein mitään kantaa.

  Mutta käynpä jo ainakin tutustumassa tuohon viittaamaasi artikkeliin.

  Olen välillä käynyt kurkkimassa blogissasikin, josko olet ehtinyt siellä kirjoittelemaan. Taitaa sinullakin välillä olla kiirusta ja touhua reaalimaailmassa niin, ettei aina ehdi tehdä kaikkea kiinnostavaa täällä nettimaailmassa.

  Minullakin on välillä ollut kaikenlaista touhua runsaasti ja fiiliksetkin vaihtelevat kirjoittamisen suhteen. Luen aina mielelläni sinun pohdiskelujasi terveyden ja ravitsemuksen alueelta. Huomaan, että perehdyt usein tarkasti aiheisiin, joista kirjoitat.

  Ravitsemukseen ja terveysasioihin liittyy tosi paljon kaikkea, joten aina olisi tutkimista, jos vain aikaa piisaisi. :)

  VastaaPoista